English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Marturii pentru comunitate vol.7

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Marturii pentru comunitate vol.7, 11


11:1 AFARA DIN ORASE

11:2 Aceia care se ocupa cu asezarea sanatoriilor noastre ar trebui sa studieze cu multa rugaciune caracterul si scopul lucrarii noastre medicale. Ei ar trebui sa aiba totdeauna in minte ca lucreaza pentru refacerea chipului lui Dumnezeu in om. Intr-o mana ei trebuie sa poarte remediile pentru alinarea suferintelor fizice, iar in cealalta, Evanghelia pentru alinarea sufletelor impovarate de pacat. In felul acesta, ei trebuie sa lucreze ca adevarati misionari medicali. In multe inimi ei trebuie sa semene semintele adevarului.

11:3 Nici un egoism, nici o ambitie personala nu trebuie ingaduita sa patrunda in lucrarea de selectie a asezarii sanatoriilor noastre. Hristos a venit in lumea aceasta pentru a ne arata cum sa traim si sa lucram. Sa invatam de la El sa nu alegem pentru sanatoriile noastre locurile cele mai placute gustului nostru, ci acele locuri care sunt cele mai corespunzatoare lucrarii noastre.

11:4 Mi-a fost data lumina ca in lucrarea medicala misionara noi am pierdut mari avantaje prin faptul ca nu am ajuns sa ne dam seama de nevoia de schimbare in planurile noastre cu privire la asezarea sanatoriilor. E voia lui Dumnezeu ca aceste institutii sa fie asezate in afara oraselor. Ele trebuie sa fie situate la tara, in mijlocul unor locuri cat mai atragatoare cu putinta. In natura - gradina lui Dumnezeu - bolnavii vor gasi totdeauna ceva care sa le abata atentia de la propria lor persoana si sa le indrepte gandurile la Dumnezeu.

11:5 Am fost invatata ca bolnavii trebuie sa fie ingrijiti departe de imbulzeala oraselor, departe de zgomotul automobilelor si de huruitul continuu al carutelor si al camioanelor. Oamenii care vin la sanatoriile noastre din caminurile lor de la tara vor aprecia un loc linistit, iar in

11:6 singuratate, pacientii vor fi mai usor influentati de Duhul lui Dumnezeu.

11:7 Gradina Edenului, caminul primilor nostri parinti, era nespus de frumoasa. Arbusti plini de gratie si flori delicate mangaiau privirea ori incotro se intorcea. In gradina erau arbori de tot felul, iar printre ei, pomi incarcati cu fructe parfumate si delicioase. Pe ramurile lor, pasarile ciripeau cantecele lor de lauda. Adam si Eva, in puritatea lor, se delectau cu privelistile si sunetele Edenului. Iar astazi, cu toate ca pacatul si-a azvarlit umbra peste pamant, Dumnezeu doreste ca ei, copiii Sai, sa gaseasca placere in lucrarile mainilor Sale. A aseza sanatoriile in mijlocul scenelor naturii inseamna a urma planul lui Dumnezeu; si cu cat se urmeaza planul acesta mai de aproape, cu atat mai minunat va lucra El ca sa refaca neamul omenesc suferind. Pentru institutiile noastre de educatie si medicale, ar trebui sa se aleaga locuri unde, departe de norii intunecati ai pacatului care atarna peste orasele mari, Soarele neprihanirii sa poata rasari, "cu vindecarea sub aripile Sale"(Mal. 4,2).

11:8 Conducatorii lucrarii noastre trebuie sa-i invete pe membri ca sanatoriile trebuie sa fie asezate in mijlocul unor locuri cat mai placute, in locuri care nu sunt tulburate de framantarea orasului - locuri in care prin indrumari intelepte cugetele pacientilor sa poata fi unite cu ale lui Dumnezeu. Fara incetare am descris asemenea locuri, dar se pare ca n-au fost urechi sa auda. De curand, mi-a fost prezentat, in chipul cel mai clar si mai convingator cu putinta, avantajul asezarii institutiilor noastre, indeosebi a sanatoriilor si scolilor noastre, in afara oraselor.

11:9 Pentru ce medicii nostri sunt atat de dornici ca sanatoriile sa fie asezate in orase? Insasi atmosfera oraselor este poluata. In ele, pacientii care au de biruit pofte nenaturale nu pot

11:10 fi bine aparati. Pentru pacientii care sunt victime ale bauturilor tari, carciumile unui oras sunt o continua ispita. A aseza sanatoriile noastre acolo unde sunt inconjurate de nelegiuire inseamna a lucra impotriva eforturilor facute pentru a reface sanatatea pacientilor.

11:11 In viitor, starea de lucruri in orase va deveni tot mai neplacuta si influenta imprejurimilor din oras va fi recunoscuta ca fiind nefavorabila lucrarii pe care o au de facut sanatoriile noastre.

11:12 Din punct de vedere al sanatatii, fumul si praful din orase sunt foarte daunatoare. Iar pacientii care pentru o mare parte a timpului sunt inchisi intre patru pereti, adesea au sentimentul ca sunt detinuti in camerele lor. Cand privesc pe fereastra, ei nu vad altceva decat case, case si iar case. Aceia care sunt legati in felul acesta de camerele lor sunt pedepsiti sa se ocupe intruna de suferinta si intristarea lor. Uneori bolnavul e otravit de propria sa respiratie.

11:13 Multe alte rele vin de pe urma asezarii marilor institutii medicale in orasele mari.

11:14 Pentru ce sa fie lipsiti pacientii de binecuvantarile refacerii sanatatii ce se afla in vietuirea in aer liber? Am fost invatata ca, atunci cand bolnavii sunt incurajati sa iasa din camere si sa pe-treaca timpul in aer liber, cultivand flori sau facand o alta lucrare usoara si placuta, mintea lor va fi distrasa de la propria lor persoana la ceva mai datator de sanatate. Miscarea in aer liber ar trebui sa fie prescrisa ca o necesitate binefacatoare, datatoare de sanatate. Cu cat vor putea fi tinuti pacientii mai mult in aer liber, cu atat mai putina ingrijire vor cere. Cu cat lucrurile in mijlocul carora se afla vor fi mai vesele, cu atat mai plini de nadejde vor fi ei. Inconjurati-i cu lucrurile frumoase ale naturii; asezati-i acolo unde pot sa vada florile care cresc si sa auda pasarile care canta si inima lor va izbucni intr-o cantare in armonie cu cantecul pasarilor. Inchideti-i

11:15 in camere si, oricat de eleganta ar fi mobila din aceste camere, ei vor deveni nervosi si tristi. Dati-le binecuvantarile vietii in aer liber; in felul acesta sufletul lor se va inalta. Mintea si corpul vor primi ajutor.

11:16 "Afara din orase", aceasta e solia mea. Medicii nostri ar fi trebuit sa fie atenti la aceasta cu mult mai inainte. Nadajduiesc, ma rog si cred ca acum ei se vor trezi, dandu-si seama de importanta iesirii din oras si mergerii la tara.

11:17 S-a apropiat timpul cand orasele vor fi lovite de judecatile lui Dumnezeu. Peste putin timp, orasele acestea vor fi zguduite in chip ingrozitor. Indiferent cat de mari si cat de tari ar fi aceste cladiri, indiferent cate masuri s-au luat impotriva focului, sa se atinga numai Dumnezeu de aceste cladiri si in cateva minute sau in cateva ore ele ar fi in ruina.

11:18 Nelegiuitele orase ale lumii noastre vor fi maturate de matura nimicirii. In nenorocirile care se abat acum asupra unor cladiri mari sau asupra unor mari parti de oras, Dumnezeu ne arata ce se va intampla cu intregul pamant. El ne-a spus: "De la smochin invatati pilda lui. Cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape. Tot asa, si voi, cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi"(Mat. 24,32.33).

11:19 _______

11:20 Constructiile de caramida si de piatra nu sunt cele mai de dorit pentru un sanatoriu, deoarece acestea de obicei sunt reci si umede. Se poate spune ca o cladire de caramida prezinta o infatisare mai atragatoare si ca trebuie sa fie atragatoare. Dar avem nevoie de cladiri spatioase; si daca caramida este prea scumpa, trebuie sa construim din lemn. Economia trebuie sa fie grija noastra. Aceasta este o necesitate, datorita marimii lucrarii ce trebuie facuta in multe ramuri ale viei morale a lui Dumnezeu.

11:21 S-a dat ideea ca pacientii nu s-ar simti aparati de foc intr-o constructie de lemn. Dar daca suntem la tara, si nu in orase, unde cladirile sunt ingramadite, un foc ar izbucni dinauntru, nu din afara, deci caramida nu ar fi o aparare. Trebuie sa se arate pacientilor ca, pentru sanatate, o cladire din lemn e mai de preferat decat una de caramida.

11:22 _______

11:23 De ani de zile mi s-a dat o lumina speciala cu privire la faptul ca nu trebuie sa ne concentram lucrarea in orase. Agitatia si zapaceala de care sunt pline orasele acestea, starile de lucruri aduse de uniunile muncitoresti si de greve, se dovedesc a fi o mare piedica pentru lucrarea noastra. Oamenii cauta sa aduca pe aceia care sunt angajati in diferite meserii sub robia unor anumite uniuni. Nu este planul lui Dumnezeu acesta, ci planul unei puteri pe care noi in nici un caz nu ar trebui sa o recunoastem. Cuvantul lui Dumnezeu se implineste; nelegiuitii se leaga in manunchiuri gata sa fie arse.

11:24 Noi trebuie sa folosim acum toate puterile cu care am fost inzestrati pentru a face cunoscuta lumii ultima solie de avertizare. In lucrarea aceasta noi trebuie sa ne pastram individualitatea. Nu trebuie sa ne unim cu societati secrete sau cu uniuni muncitoresti. Noi trebuie sa fim liberi in Dumnezeu, privind pururea la Hristos pentru a primi invatatura. Toate miscarile noastre trebuie facute cu intelegerea insemnatatii lucrarii ce trebuie facuta pentru Dumnezeu.

11:25 _______

11:26 Mi-a fost data lumina cu privire la faptul ca orasele vor fi pline de tulburari, violente si crime, iar lucrurile acestea se vor inmulti pana la sfarsitul istoriei pamantului.

11:27 LA TARA

11:28 In august 1901, pe cand participam la o adunare in tabara, la Los Angeles, am fost luata in viziune de noapte, intr-o sedinta de comitet. Problema ce se examina era infiintarea unui sanatoriu in California de Sud. Unii sustineau ca sanatoriul acesta trebuia sa fie construit in orasul Los Angeles si erau prezentate obiectiunile impotriva stabilirii lui afara din oras. Altii vorbeau despre avantajele unei asezari la tara.

11:29 Era intre noi Cineva care prezenta problema aceasta foarte clar si cu cea mai mare simplitate. El ne-a spus ca ar fi o greseala sa se infiinteze un sanatoriu in interiorul orasului. Un sanatoriu ar trebui sa aiba avantajul unui teren intins, asa incat bolnavii sa poata lucra in aer liber. Pentru bolnavii nervosi, tristi, slabi, munca in aer liber este de nepretuit. Ei ar trebui sa aiba straturi de flori de care sa se ingrijeasca. In folosirea greblei, sapei si cazmalei, vor afla usurare de multe din bolile lor. Nelucrarea este cauza multor boli.

11:30 Vietuirea in aer liber este buna si pentru corp, si pentru minte. Ea este medicamentul lui Dumnezeu pentru refacerea sanatatii. Aerul curat, apa buna, lumina soarelui, locurile frumoase din natura, toate acestea sunt mijloacele Lui pentru refacerea sanatatii bolnavilor pe cai naturale. Pentru bolnav este mai de pret decat mult aur sau mult argint sa stea la lumina soarelui sau la umbra pomilor.

11:31 La tara, sanatoriile noastre pot fi inconjurate cu flori si cu pomi, cu livezi si vii. Aici este usor pentru medici si pentru infirmieri sa scoata din natura invataturi care vorbesc despre Dumnezeu. Ei trebuie sa-i indrepte pe pacienti la Acela ale Carui maini au facut arborii cei falnici,

11:32 iarba ce rasare si florile frumoase, incurajandu-i sa vada in mugurele ce se desface si bobocul ce infloreste o expresie a iubirii Lui pentru copiii Sai.

11:33 _______

11:34 E vointa expresa a lui Dumnezeu ca sanatoriile noastre sa fie stabilite atat de departe de orase cat se considera ca e bine. Pe cat este cu putinta, institutiile acestea sa fie asezate in locuri linistite, izolate, unde se va oferi pacientilor ocazia de prima invatatura cu privire la iubirea lui Dumnezeu si cu privire la caminul edenic al primilor nostri parinti, care urmeaza sa fie pus din nou la indemana omului, prin jertfa Domnului Hristos.

11:35 In straduinta de a le reda sanatatea celor bolnavi, trebuie sa se faca uz de lucrurile frumoase ale creatiunii lui Dumnezeu. Privirea florilor, culesul fructelor coapte, ascultarea cantecului fericit al pasarelelor, toate au un efect deosebit, inveselitor, asupra sistemului nervos. De la viata in aer liber, barbatii, femeile si copiii castiga dorinta de a fi curati si fara ascunzisuri. Prin influenta insusirilor invioratoare, insufletitoare, datatoare de viata ale marilor resurse medicinale ale naturii, functiile corpului sunt intarite, intelectul e trezit, imaginatia inviorata, duhul intarit, iar mintea e pregatita sa aprecieze frumusetea Cuvantului lui Dumnezeu.

11:36 Sub influentele acestea, combinate cu influenta unui tratament atent si a unor alimente sanatoase, bolnavul afla sanatate. Pasul slab isi regaseste elasticitatea. Ochiul isi recapata stralucirea. Cel deznadajduit ajunge plin de nadejde. Figura care pe vremuri era trista poarta o expresie de voie buna. Sunetele plangarete ale vocii fac loc unor sunete de multumire. Cuvintele exprima credinta: "Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste

11:37 niciodata in nevoi" (Ps. 46,1). Nadejdea umbrita a crestinului este luminata. Credinta se reintoarce. Se aude cuvantul: "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie"(Ps. 23,4). "Sufletul meu mareste pe Domnul si mi se bucura duhul in Dumnezeu, Mantuitorul meu", "El da tarie celui obosit, si mareste puterea celui ce cade in lesin"(Ps. 23,4; Luca 1,46.47; Is. 40,29). Recunoasterea bunatatii lui Dumnezeu in procurarea acestor binecuvantari da vigoare mintii. Dumnezeu e foarte aproape si Ii face placere sa vada ca darurile Lui sunt apreciate.

11:38 _______

11:39 Cand a fost creat, pamantul era sfant si frumos. Dumnezeu a declarat ca e foarte bun. Fiecare floare, fiecare arbust, fiecare pom, raspundea scopului Creatorului lui. Toate cele asupra carora se opreau privirile erau placute si umpleau mintea cu ganduri despre iubirea lui Dumnezeu. Prin ispitirea omului la pacat, Satana nadajduia sa impiedice ca valul iubirii divine sa se reverse catre neamul omenesc; dar, in loc sa se intample asa, lucrarea lui a avut ca rezultat atragerea la actiune a unor noi si mai profunde manifestari ale indurarii si bunatatii lui Dumnezeu.

11:40 _______

11:41 N-a fost planul lui Dumnezeu ca poporul Lui sa fie ingramadit in orase, ca oamenii sa fie aruncati claie peste gramada in etaje si apartamente. La inceput, El i-a asezat pe primii nostri parinti intr-o gradina, in mijlocul privelistilor frumoase si sunetelor atragatoare ale naturii, si El doreste ca oamenii sa se bucure si astazi de aceste privelisti si de aceste sunete. Cu cat ajungem mai aproape, mai in armonie cu planul original al lui Dumnezeu, cu atat mai favorabila va fi pozitia noastra fata de vindecare si pastrarea sanatatii.

11:42 NU PRINTRE BOGATI

11:43 Poate ca ni s-ar parea ca ar fi cel mai bine sa alegem pentru sanatoriile noastre locuri printre cei bogati; ca lucrul acesta ar da prestigiu lucrarii noastre si ar asigura un sprijin pentru institutiile noastre. Dar in parerea aceasta nu e lumina. "Domnul nu se uita la ce se uita omul"(1 Sam. 16,7). Omul se uita la infatisarea exterioara; Dumnezeu Se uita la inima. Cu cat sunt mai putine cladirile grandioase din jurul institutiilor noastre, cu atat vom fi mai putin tulburati. Multi dintre bogatii posesori de proprietati sunt nereligiosi si necuviinciosi. Mintea lor e plina de ganduri lumesti. Timpul le este ocupat cu distractii, petreceri si veselie lumeasca. Mijloacele lor sunt absorbite de extravaganta in imbracaminte si trai luxos. Solii ceresti nu sunt bineveniti in caminul lor. Ei doresc ca Dumnezeu sa fie cat mai departe. Umilinta este o lectie greu de invatat pentru natura omeneasca si e deosebit de dificila pentru cei bogati si care cauta sa-si implineasca poftele. Aceia care nu socotesc ca au sa dea socoteala lui Dumnezeu pentru tot ceea ce poseda sunt ispititi sa inalte eul, ca si cum bogatiile formate din pamanturi si depozite la banca i-ar face independenti de Dumnezeu. Plini de mandrie si pretuire de sine, ei isi dau importanta pe masura averii lor.

11:44 Sunt multi bogati care inaintea lui Dumnezeu sunt vazuti ca administratori necredinciosi. In felul in care si-au adunat si folosit averea, El vede jefuire. Ei au trecut cu vederea pe Marele Proprietar al tuturor lucrurilor si nu au folosit bunurile care le-au fost incredintate pentru a usura greutatile celor suferinzi si apasati. Ei au ingramadit pentru ei o comoara de manie pentru ziua maniei; deoarece Dumnezeu va rasplati pe fiecare om dupa faptele lui. Oamenii acestia nu se inchina lui Dumnezeu; eul este idolul lor. Ei indeparteaza din minte dreptatea si mila,

11:45 inlocuindu-le cu zgarcenia si cearta. Dumnezeu zice: "Sa nu-i pedepsesc Eu pentru aceste lucruri?"(Ier. 9,9).

11:46 Dumnezeu nu doreste ca vreuna din institutiile Lui sa fie asezata intr-o astfel de localitate, oricat de mari ar fi avantajele ei aparente. Oamenii bogati si egoisti au o influenta modelatoare asupra mintii altora si vrajmasul ar lucra prin ei pentru a pune piedici in calea noastra. Intovarasirile rele sunt totdeauna daunatoare pentru evlavie si devotiune si principiile care sunt aprobate de Dumnezeu pot fi subminate de astfel de intovarasiri. Dumnezeu nu vrea ca noi sa ajungem ca Lot, care a ales sa-si aseze caminul intr-un loc in care el si familia lui erau adusi continuu in contact cu raul. Lot a mers in Sodoma ca om bogat; a plecat de acolo neavand nimic, dus de mana de un inger, in timp ce solii maniei asteptau sa toarne flacarile care aveau sa-i mistuie pe locuitorii acelui oras foarte favorizat si sa desfiinteze frumusetea lui ademenitoare, facand pustiu si gol un loc pe care Dumnezeu il facuse odata foarte frumos.

11:47 Sanatoriile noastre n-ar trebui sa fie situate aproape de locuintele celor bogati, unde ar fi privite ca o inovatie si ceva neplacut la vedere si despre care se va comenta nefavorabil, deoarece primesc oameni suferinzi din toate clasele. Religia curata si neintinata face din aceia care sunt copii ai lui Dumnezeu o singura familie, legati la un loc cu Hristos in Dumnezeu. Dar spiritul lumii este mandru, partinitor, exclusivist, favorizand numai pe cativa.

11:48 Cand ne construim cladirile, trebuie sa ne tinem departe de locuintele celor mari ai lumii, lasandu-i sa caute ajutorul de care au nevoie, retragandu-se dintre tovarasii lor si venind in locuri mai retrase. Noi nu vom fi placuti lui Dumnezeu cand construim sanatoriile printre oamenii extravaganti in imbracaminte si vietuire, care sunt atrasi catre aceia care pot face o mare risipa.

11:49 ATENTIE LA CLADIRI

11:50 Ca popor ales al lui Dumnezeu, noi nu putem copia obiceiurile, nazuintele, practicile sau modelele lumii. Noi n-am fost lasati in intuneric pentru a avea nevoie sa ne luam dupa modelele lumesti si sa depindem de infatisarea exterioara pentru a avea succes. Domnul ne-a spus de unde vine taria noastra: "Acesta e Cuvantul Domnului catre Zorobabel si suna astfel: Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul ostirilor!"(Zah. 4,6). Asa cum vede Domnul de bine, El imparte acelora care tin calea Lui, putere care ii face in stare sa exercite o influenta puternica spre bine. Ei sunt dependenti de Dumnezeu si Lui urmeaza sa-I dea socoteala de felul cum folosesc talantii pe care li i-a incredintat. Ei trebuie sa-si dea seama ca sunt administratorii lui Dumnezeu si trebuie sa caute sa mareasca Numele Lui.

11:51 Aceia ale caror sentimente sunt prinse de Dumnezeu vor izbandi. Privind la Hristos, ei vor pierde din vedere eul lor personal, iar atractiile lumesti nu vor avea putere sa-i ademeneasca de la ascultarea lor. Ei isi vor da seama ca impodobirile si fastul exterior nu dau tarie. Nu lucrurile batatoare la ochi, nu infatisarea exterioara, dau o reprezentare corecta a lucrarii pe care o avem de facut, ca popor ales al lui Dumnezeu. Aceia care sunt in legatura cu lucrarea sanatoriilor noastre ar trebui sa fie impodobiti cu harul lui Hristos. Aceasta le va da cea mai mare influenta spre bine.

11:52 Domnul Se poarta in mod cinstit cu noi. Fagaduintele Lui ne sunt date cu conditia ca sa facem voia Lui cu credinciosie; de aceea, la cladirea sanatoriilor El trebuie sa fie considerat ca fiind cel dintai, cel din urma si cel mai bun in toate.

11:53 Toti aceia care sunt legati de slujirea lui Dumnezeu sa ia a-minte ca nu cumva, prin dorinta lor dupa fast, sa induplece si pe altii sa se dedea la implinirea poftelor si la inaltare de sine. Dumnezeu nu doreste ca vreunul dintre slujitorii Sai sa se implice in vreo intreprindere costisitoare

11:54 si nenecesara, care impovareaza poporul cu datorii mari, aduce poveri grele de datorii asupra poporului, lipsindu-l astfel de mijloace, care altfel ar procura multe lucruri necesare pentru lucrarea Domnului. Atata vreme cat aceia care pretind a crede adevarul pentru timpul acesta umbla pe calea Domnului, spre a face ce este drept si rational, pot astepta ca Domnul sa le dea prosperitate. Dar, atunci cand aleg sa se abata de la calea cea stramta, ei atrag ruina asupra propriei lor persoane si asupra acelora care vin la ei pentru indrumare.

11:55 Aceia care au conducerea in lucrarea de infiintare a institutiilor medicale trebuie sa dea un bun exemplu. Chiar daca banii stau la indemana, ei nu trebuie sa foloseasca mai mult decat este absolut necesar. Lucrarea Domnului trebuie sa fie condusa cu gandul la nevoile fiecarei parti a viei Lui. Noi suntem cu totii membri ai unei singure familii, copii ai unui singur Tata, iar veniturile Domnului trebuie sa fie folosite tinand seama de interesele lucrarii Sale de pe intregul pamant. Domnul priveste asupra tuturor partilor campului si via Lui trebuie sa fie cultivata ca un intreg.

11:56 Noi nu trebuie sa absorbim in cateva locuri toti banii tezaurului, ci trebuie sa lucram pentru a dezvolta lucrarea in multe locuri. Teritorii noi trebuie sa fie adaugate la imparatia Domnului. Alte parti ale viei Sale trebuie sa fie inzestrate cu mijloace care sa dea tarie lucrarii. Domnul ne interzice sa folosim in slujba Sa planuri egoiste. El ne interzice sa adoptam planuri care l-ar jefui pe aproapele nostru de mijloacele prin care acesta si-ar putea face lucrarea de prezentare a adevarului. Trebuie sa-l iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine.

11:57 De asemenea, nu trebuie sa uitam ca lucrarea noastra trebuie sa corespunda cu credinta noastra. Noi credem ca Domnul vine in curand si nu ar trebui oare ca realmente credinta noastra sa fie reprezentata prin cladirile pe care le construim? Sa investim noi oare o suma mare de bani intr-o cladire care va fi curand consumata de marea

11:58 conflagratie? Banii nostri inseamna suflete si trebuie sa fie in asa fel cheltuiti, incat sa aduca cunostinta adevarului acelora care, din cauza pacatului, sunt sub osanda lui Dumnezeu. Atunci sa ne infranam planurile ambitioase; sa ne ferim de extravaganta si de lipsa de prevedere, ca nu cumva tezaurul Domnului sa fie golit, iar constructorii sa nu aiba mijloace sa faca partea ce le-a fost randuita.

11:59 Mult mai multi bani decat era necesar s-au cheltuit pe cladirile noastre mai vechi. Aceia care au procedat astfel au presupus ca aceasta cheltuiala va da prestigiu lucrarii. Dar o astfel de scuza nu poate fi un argument pentru cheltuieli care nu sunt necesare.

11:60 Dumnezeu doreste ca spiritul umil, bland si nepretentios al Domnului, care este Maiestatea cerului, Imparatul slavei, sa fie intotdeauna manifestat in institutiile noastre. Intaia venire a Domnului Hristos nu este studiata asa cum ar trebui. El a venit pentru a fi pilda noastra in toate privintele. Viata Lui a fost o viata de stricta tagaduire de sine. Daca urmam pilda Lui, niciodata nu vom cheltui mijloacele pe ceva ce nu este necesar. Niciodata nu trebuie sa umblam dupa un fast exterior. Manifestarea noastra trebuie sa fie de o asa maniera, incat lumina adevarului sa poata straluci prin faptele noastre bune, astfel incat Dumnezeu sa fie proslavit prin folosirea celor mai bune metode de a vindeca pe cei bolnavi si de a alina suferintele. Lucrarii i se da prestigiu nu prin investirea mijloacelor in cladiri mari, ci prin mentinerea adevaratului standard al principiilor religioase, impreuna cu o nobila asemanare cu Hristos in caracter.

11:61 Greselile care s-au facut in trecut in construirea de cladiri ar trebui sa fie un avertisment salvator pentru noi in viitor. Trebuie sa observam unde au gresit altii si, in loc sa copiem greselile lor, noi sa indreptam lucrurile. In intreaga noastra lucrare de inaintare trebuie sa avem in vedere nevoia de a face economii. Nu trebuie sa se faca cheltuieli nenecesare. Domnul urmeaza sa vina in curand si cheltuielile noastre pentru cladiri trebuie sa fie in armonie cu credinta noastra. Mijloacele noastre

11:62 trebuie sa fie folosite pentru a procura incaperi vesele, imprejurimi sanatoase si hrana de buna calitate.

11:63 Ideile noastre cu privire la construirea si mobilarea institutiilor trebuie sa fie modelate si cizelate de o practica si dreapta cunoastere a ceea ce inseamna a umbla smerit cu Dumnezeu. Niciodata sa nu se considere necesar sa dam o aparenta de bogatie. Niciodata sa nu se foloseasca aparenta ca mijloc de a avea succes. Aceasta este o inselaciune. Dorinta de a da o aparenta care nu este in toate privintele in acord cu lucrarea pe care ne-a dat-o Dumnezeu sa o facem, o aparenta care poate fi pastrata numai cheltuind o mare suma de bani, este un tiran fara mila. Este ca un cancer care roade mereu din corpul viu.

11:64 Oamenii cu bun simt apreciaza confortul mai presus de eleganta si fast. E o greseala sa presupunem ca, pastrand o aparenta, vor fi castigati mai multi pacienti si deci mai multe mijloace. Dar chiar daca, urmandu-se calea aceasta, s-ar obtine sustinatori mai numerosi, noi nu am putea consimti sa mobilam sanatoriile noastre dupa ideile de lux ale vremii. Influenta crestina este prea valoroasa pentru a fi sacrificata in felul acesta. Toate circumstantele, inauntru si in afara institutiilor noastre, trebuie sa fie in armonie cu invataturile Domnului Hristos si cu marturisirea credintei noastre. Lucrarea noastra, in toate ramurile ei de activitate, ar trebui sa fie o ilustratie, nu de risipa si extravaganta, ci de judecata sanatoasa.

11:65 Nu cladirile mari si costisitoare, nu mobilierul bogat, nu mesele incarcate cu delicatese vor da lucrarii noastre influenta si succes. Credinta care lucreaza prin iubire si purifica sufletul, atmosfera de har care il inconjoara pe credincios, Duhul Sfant lucrand asupra mintii si inimii, toate acestea fac din el o mireasma de viata spre viata si Ii da posibilitatea lui Dumnezeu sa-i binecuvanteze lucrarea.

11:66 Dumnezeu poate sa comunice cu poporul Sau de astazi si sa-i dea

11:67 intelepciune pentru a face voia Lui, tot asa cum a comunicat cu poporul Sau de pe vremuri si i-a dat intelepciune sa construiasca tabernacolul. In construirea acestei cladiri, El a dat o exemplificare a puterii si maiestatii Sale; si Numele Sau trebuie sa fie onorat in constructiile ce se zidesc astazi pentru El. Credinciosie, stabilitate si utilitate trebuie sa se vada peste tot.

11:68 Aceia care au in mana construirea unui sanatoriu trebuie sa reprezinte adevarul lucrand in spiritul si iubirea lui Dumnezeu. Dupa cum Noe, in zilele sale, a avertizat lumea prin construirea corabiei, tot la fel, prin lucrarea credincioasa care se face prin inaltarea institutiilor Domnului de astazi, se vor tine predici si inima unora va fi convinsa si convertita. De aceea, lucratorii sa simta cea mai mare neliniste umbland dupa ajutorul continuu al Domnului Hristos, pentru ca institutiile care se infiinteaza sa nu fie in zadar. In timp ce inainteaza lucrarea cladirii, ei sa-si aduca aminte ca, dupa cum, in zilele lui Noe si ale lui Moise, Dumnezeu a precizat fiecare detaliu al corabiei si al tabernacolului, tot la fel, la construirea institutiilor Lui de astazi, El Insusi vegheaza asupra lucrarii care se face. Ei sa-si aduca aminte ca Marele Constructor, prin cuvantul Sau, prin Duhul Sau si prin providenta Sa, doreste sa indrume lucrarea Sa. Ei ar trebui sa-si ia timp pentru a cere sfat de la El. Glasul rugaciunii si al cantarii sfinte ar trebui sa se inalte ca un parfum placut. Toti ar trebui sa-si dea seama de completa lor dependenta de Dumnezeu; ei ar trebui sa-si aduca aminte ca inalta o institutie in care trebuie sa se savarseasca o lucrare cu urmari vesnice si ca, facand lucrarea aceasta, ei trebuie sa fie impreuna lucratori cu Dumnezeu. "Privind la Isus" trebuie sa fie pururea deviza noastra. Si asigurarea este: "Te voi invata, si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui, si voi avea privirea indreptata asupra ta"(Ps. 32,8).

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: