English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Hristos Lumina Lumii

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Hristos Lumina Lumii, 31


31:1 Cap. 30 - Alegerea celor doisprezece

31:2 "IN URMA, ISUS S-A SUIT PE MUNTE; a chemat la El pe cine a vrut si ei au venit la El. A randuit dintre ei doisprezece, ca sa-i aiba cu Sine si sa-i trimita sa propovaduiasca."

31:3 Chemarea celor doisprezece la apostolat si Predica de pe Munte au avut loc la adapostul copacilor, pe o colina a muntelui, nu departe de Marea Galileii. Campurile si dealurile erau locurile preferate ale lui Isus si mare parte din invatatura Lui a fost data sub cerul liber, mai mult decat in templu sau in sinagogi. Nici o sinagoga n-ar fi putut cuprinde multimea de oameni care-L urma; dar nu numai pentru motivul acesta a ales El sa-i invete pe oameni in campii si in cranguri. Lui Isus Ii placeau scenele din natura. Pentru El, fiecare loc retras si linistit era un templu sfant.

31:4 Primii locuitori ai pamantului isi alesesera un sanctuar sub umbra pomilor Edenului. Acolo comunicase Hristos cu parintele omenirii. Cand au fost izgoniti din Paradis, primii nostri parinti inca se mai inchinau in campii si cranguri si acolo i-a intalnit Isus, aducandu-le Evanghelia harului Sau. Hristos a fost Acela care a vorbit cu Avraam sub

31:5 stejarii lui Mamre, a vorbit si cu Isaac cand mergea sa se roage pe campie, in amurgul serii, cu Iacov pe o colina la Betel, cu Moise in muntii Madianului si cu tanarul David in timp ce-si veghea turma. Tot sub indrumarile lui Hristos, timp de cincisprezece veacuri, poporul iudeu isi parasise casele pentru o saptamana in fiecare an si locuise in colibe facute din ramuri verzi, "din pomii cei frumosi, ramuri de finici, ramuri de copaci stufosi si de salcii de rau" (Lev. 23,40).

31:6 Pentru a-i pregati pe ucenici, Isus a ales sa-i scoata din larma orasului in linistea campiilor si dealurilor, care erau mai potrivite cu lectiile de lepadare de sine pe care El dorea sa-i invete. In timpul lucrarii Sale, El avea placerea sa-i adune pe oameni in jurul Sau, sub cerul albastru, undeva pe o coasta inverzita de deal sau pe tarm, langa lac. Aici, inconjurat de lucrarile propriei creatiuni, El putea sa indrepte gandurile ascultatorilor de la cele artificiale la cele naturale. In cresterea si dezvoltarea naturii se descopereau principiile Imparatiei Sale. Atunci cand isi ridicau privirea catre dealurile lui Dumnezeu si admirau lucrarile minunate ale mainilor Sale, oamenii puteau sa primeasca invataturile pretioase ale adevarului dumnezeiesc. Invatatura data de Hristos urma sa le fie repetata de lucrarile din natura. La fel se intampla si cu toti aceia care ies in natura, avandu-L pe Hristos in inima lor. Ei se vor simti inconjurati de o influenta sfanta. Lucrurile din natura contin pildele Domnului si repeta sfaturile date de El. Avand comuniune cu Dumnezeu prin natura, mintea se inalta si inima gaseste odihna.

31:7 Acum s-a facut primul pas pentru a organiza biserica, pentru ca, dupa plecarea lui Hristos, ea sa fie reprezentanta Lui pe pamant. Ei nu aveau la dispozitie un sanctuar somptuos, insa Mantuitorul i-a condus pe ucenici la locul linistit pe care-l prefera si, in mintea lor, experientele sfinte din ziua aceea aveau sa fie pentru totdeauna legate de frumusetea muntelui, a vailor si a marii.

31:8 Isus ii chemase pe ucenici ca sa-i poata trimite ca martori ai Sai, pentru a vesti lumii ce vazusera si ce auzisera de la El. Slujba care le fusese incredintata era cea mai importanta la care au fost chemate vreodata fiinte omenesti si era, ca insemnatate, imediat dupa aceea a lui Hristos. Ei aveau sa fie impreuna-lucratori cu Dumnezeu pentru salvarea lumii. Dupa cum in Vechiul Testament cei doisprezece patriarhi au fost reprezentantii lui Israel, tot asa cei doisprezece apostoli trebuiau sa fie reprezentantii bisericii formate de Evanghelie.

31:9 Mantuitorul cunostea caracterul oamenilor pe care ii alesese; cunostea toate slabiciunile si nedesavarsirile lor; El cunostea

31:10 toate primejdiile prin care ei urmau sa treaca, precum si raspunderea care trebuia sa fie pusa asupra lor si inima Lui era plina de grija pentru acesti alesi. Singur, pe un munte aproape de Marea Galileii, El a petrecut toata noaptea in rugaciune pentru ei, in timp ce acestia dormeau la picioarele muntelui. Indata ce s-au aratat primele raze ale diminetii, i-a chemat sa vina la El, deoarece avea sa le comunice un lucru important.

31:11 Ucenicii acestia fusesera catva timp impreuna cu Hristos in lucrarea Lui. Ioan si Iacov, Andrei si Petru, impreuna cu Filip, Natanael si Matei fusesera intr-o legatura mai stransa cu El decat ceilalti si fusesera martori la mai multe minuni ale Lui. Petru, Iacov si Ioan se gaseau intr-o legatura deosebita cu El. Ei erau aproape totdeauna cu El, fiind martori la minunile Lui si ascultand cuvintele Lui. Ioan era si mai strans legat de Isus, asa incat el era cunoscut ca fiind ucenicul pe care il iubea Isus. Mantuitorul ii iubea pe toti, dar Ioan avea inima cea mai primitoare. Era mai tanar ca toti ceilalti si, cu multa incredere copilareasca, isi deschidea inima fata de Isus. In felul acesta, el a ajuns intr-o legatura mai stransa de iubire cu Hristos si prin el s-a transmis poporului Sau cea mai profunda invatatura spirituala a Mantuitorului.

31:12 In fruntea uneia dintre grupele in care sunt impartiti apostolii se gaseste numele lui Filip. El a fost cel dintai ucenic caruia Isus i-a adresat porunca: "Urmeaza-Ma". Filip era din Betsaida, cetatea lui Andrei si a lui Petru. El ascultase invatatura lui Ioan Botezatorul si auzise cum Il prezentase pe Isus ca Miel al lui Dumnezeu. Filip era un cautator sincer dupa adevar, dar, in ceea ce priveste credinta, era zabavnic cu inima. Desi se unise cu Hristos, din felul in care a vorbit cu Natanael se vede ca el nu era cu totul convins de divinitatea lui Isus. Desi Hristos fusese proclamat ca Fiu al lui Dumnezeu printr-un glas din cer, pentru Filip, El era "Isus din Nazaret, fiul lui Iosif" (Ioan 1,45). Din nou s-a aratat lipsa de credinta a lui Filip

31:13 cand au fost hraniti cei cinci mii de oameni. Pentru a-l incerca, Isus a intrebat: "De unde avem sa cumparam paini ca sa manance oamenii acestia?" Raspunsul lui Filip inclina catre necredinta: "Painile pe care le-am putea cumpara cu doua sute de dinari n-ar ajunge ca fiecare sa capete putintel din ele" (Ioan 6,5.7). Isus S-a intristat. Cu toate ca Ii vazuse lucrarile si-I simtise puterea, Filip totusi nu avea credinta. Cand grecii l-au intrebat cu privire la Isus, Filip n-a folosit acest prilej pentru a-i prezenta Mantuitorului, ci s-a dus sa-i spuna lui Andrei. Pana si in ultimele ceasuri dinaintea rastignirii, cuvintele lui Filip erau de natura sa descurajeze credinta. Cand Toma I-a spus lui Isus: "Doamne, nu stim unde Te duci; cum putem sa stim calea intr-acolo?", Isus i-a raspuns: "Eu sunt calea, adevarul si viata... Daca M-ati fi cunoscut pe Mine, ati fi cunoscut si pe Tatal Meu". De la Filip a venit un raspuns al necredintei: "Doamne, arata-ne pe Tatal si ne este de ajuns" (Ioan 14,5-8). Atat de greoi la inima, atat de slab in credinta era ucenicul acela care timp de trei ani fusese cu Isus.

31:14 In contrast cu necredinta lui Filip era increderea copilareasca a lui Natanael. El era de fel un om foarte sincer, un om care vedea prin credinta realitatile nevazute. Cu toate acestea, Filip era un elev in scoala lui Hristos si Invatatorul divin suporta cu rabdare necredinta si incetineala lui. Cand S-a revarsat Duhul Sfant asupra ucenicilor, Filip a devenit un invatator dupa voia lui Dumnezeu. El stia despre ce vorbea si-i invata pe oameni cu o siguranta care aducea convingere ascultatorilor.

31:15 In timp ce Isus ii imputernicea pe ucenici, unul care nu fusese chemat in mod deosebit a staruit sa fie acceptat intre ei. Acesta era Iuda Iscarioteanul, un om care pretindea ca este urmas al lui Hristos. El s-a prezentat si a cerut cu staruinta un loc in acest cerc intim al ucenicilor. Cu multa seriozitate si cu o aparenta sinceritate, el a zis: "Invatatorule, vreau sa Te urmez oriunde vei merge". Isus nici nu l-a respins, nici nu i-a zis bun-venit, ci numai a rostit aceste cuvinte triste: "Vulpile au vizuini si pasarile cerului au cuiburi; dar Fiul omului

31:16 n-are unde-Si odihni capul" (Mat. 8,19.20). Iuda credea ca Isus este Mesia si, unindu-se cu apostolii, nadajduia sa-si asigure o pozitie inalta in imparatia cea noua. Isus urmarea sa nimiceasca aceasta speranta, marturisindu-Si saracia.

31:17 Ucenicii tineau mult ca Iuda sa faca parte din numarul lor. Infatisarea lui era impunatoare, era un om ager la minte si talentat in lucrarile lui si ei l-au recomandat lui Isus ca pe un om care L-ar fi putut ajuta foarte mult in lucrare. Au fost insa surprinsi ca Isus l-a primit cu atata raceala.

31:18 Ucenicii fusesera foarte mult dezamagiti pentru faptul ca Isus nu incercase sa-Si asigure colaborarea conducatorilor lui Israel. Ei considerau ca o greseala faptul ca nu-Si intareste lucrarea prin asigurarea sprijinului acestor oameni cu influenta. Daca El l-ar fi respins pe Iuda, in mintea lor ei ar fi pus la indoiala intelepciunea Domnului lor. Cele petrecute mai tarziu cu Iuda aveau sa le arate primejdia de a ingadui considerentelor omenesti sa precumpaneasca hotararea cu privire la destoinicia oamenilor pentru lucrarea lui Dumnezeu. Colaborarea unor astfel de oameni pe care ucenicii erau nerabdatori sa-i castige ar fi tradat lucrarea in mana celor mai inversunati vrajmasi ai ei.

31:19 Cu toate acestea, atunci cand s-a alaturat ucenicilor, Iuda nu era insensibil la frumusetea caracterului lui Hristos. Simtea influenta acelei puteri dumnezeiesti, care atragea sufletele la Mantuitorul. Acela care nu venise sa zdrobeasca trestia franta, nici sa stinga mucul care fumega nu voia sa respinga acest suflet, chiar daca doar o slaba dorinta il indemna catre lumina. Mantuitorul a citit in inima lui Iuda; El cunostea adancurile nelegiuirii in care avea sa se cufunde Iuda, daca nu avea sa fie eliberat prin harul lui Dumnezeu. Aducandu-l pe acest om in legatura cu Sine, El l-a asezat in situatia ca in fiecare zi sa fie adus in legatura cu revarsarea iubirii Sale neegoiste. Daca si-ar fi deschis inima fata de Hristos, harul dumnezeiesc ar fi indepartat demonul egoismului, iar Iuda ar fi devenit un supus al Imparatiei lui Dumnezeu.

31:20 Dumnezeu ii ia pe oameni asa cum sunt, cu trasaturi omenesti in caracterul lor, si ii pregateste pentru serviciul Sau, daca vor sa fie disciplinati si sa invete de la El. Ei nu sunt alesi pentru ca sunt desavarsiti, ci, in ciuda nedesavarsirilor, sunt alesi pentru ca, prin cunoasterea si trairea adevarului si prin harul lui Hristos, ei sa poata fi transformati dupa chipul Sau.

31:21 Iuda a avut aceleasi ocazii pe care le-au avut si ceilalti ucenici. A ascultat aceleasi invataturi pretioase. Dar trairea adevarului

31:22 pe care o cerea Hristos nu se potrivea cu dorintele si scopurile lui Iuda si el nu voia sa-si sacrifice ideile pentru a primi intelepciunea dumnezeiasca.

31:23 Cat de delicat S-a purtat Mantuitorul cu acela care avea sa fie tradatorul Lui! In invataturile Sale, Isus staruia asupra principiilor binefacerii, care loveau lacomia la radacina. El a facut sa treaca prin fata lui Iuda infatisarea urata pe care o are lacomia si de multe ori acest ucenic si-a dat seama ca i se descrie caracterul si se arata pacatul lui; dar nu voia sa marturiseasca si sa-si paraseasca nelegiuirea. Era increzut in sine si, in loc sa se impotriveasca ispitei, a continuat sa-si urmeze practicile inselatoare. Hristos statea in fata lui ca o pilda vie de ceea ce trebuia sa ajunga el, daca folosea mijlocirea si ajutorul dumnezeiesc; dar invataturile au ajuns la urechile lui Iuda una cate una, fara a fi luate in seama.

31:24 Isus nu l-a mustrat aspru pentru lacomia lui, ci l-a suportat pe acest om cu rabdare divina, chiar atunci cand ii dadea dovada ca citeste in inima lui ca intr-o carte deschisa. El ii prezenta cele mai inalte motive pentru a face ce este drept si, lepadand lumina cerului, Iuda a ramas fara scuza.

31:25 In loc sa mearga in lumina, Iuda a ales sa-si pastreze defectele. A cultivat cu placere dorinte rele, patimi pline de razbunare, ganduri negre si urate, pana cand Satana a pus deplina stapanire pe el. Iuda a devenit reprezentantul vrajmasului lui Hristos.

31:26 Cand I s-a alaturat lui Isus, el avea cateva trasaturi de caracter pretioase, care ar fi putut ajunge o binecuvantare pentru biserica. Daca ar fi fost dispus sa poarte jugul lui Hristos, ar fi fost printre apostolii de frunte; dar si-a inasprit inima atunci cand i-au fost aratate defectele si, cu mandrie si razvratire, a ales ambitiile lui egoiste; in felul acesta, s-a facut nepotrivit pentru lucrarea pe care Dumnezeu ar fi dorit sa i-o dea.

31:27 Toti ucenicii aveau defecte insemnate atunci cand Isus i-a chemat in slujirea Sa. Chiar si Ioan, care a avut o legatura mai stransa cu Cel bland si umil, nu era din fire bland si binevoitor. El si fratele lui erau numiti "fiii tunetului". Cand au venit la Isus, orice manifestare de dispret fata de El starnea indignare si spirit de cearta. Iritabilitate, dorinta de razbunare si spirit de critica, toate se gaseau la ucenicul iubit. El era mandru si ambitia lui era sa fie cel dintai in Imparatia lui Dumnezeu. Dar zi dupa zi, in contrast cu spiritul sau violent, a admirat blandetea si indelunga rabdare a lui Isus si a ascultat invataturile Lui despre umilinta si rabdare. Si-a deschis inima fata de influenta dumnezeiasca

31:28 si a devenit nu numai un ascultator, ci si un implinitor al cuvintelor Mantuitorului. Eul a fost ascuns in Hristos. A invatat sa poarte jugul lui Hristos si sa duca povara Lui.

31:29 Isus ii mustra pe ucenici si ii avertiza; dar Ioan si fratii lui nu L-au parasit; ei L-au ales pe Isus in ciuda acestor mustrari. Mantuitorul nu S-a departat de la ei pentru motivul ca erau plini de slabiciuni si greseli. Ei au impartasit cu El pana la sfarsit incercarile si au invatat lectiile din viata Lui. Privind la Hristos, caracterul lor a fost transformat.

31:30 Apostolii se deosebeau mult unii de altii prin obiceiuri si temperament. Intre ei se aflau vamesul Levi-Matei si zelotul aprins Simon, vrajmasul neimpacat al autoritatii Romei; generosul si impulsivul Petru si Iuda cel cu spirit josnic; Toma cel sincer, totusi timid si fricos; Filip, zabavnic cu inima si inclinat spre indoiala, si ambitiosii fii ai lui Zebedei, atat de directi cu fratii lor. Acestia au fost adunati, fiecare cu greselile lui diferite, avand toti tendinte catre rau, mostenite sau cultivate; dar in si prin Hristos ei trebuiau sa ramana in familia lui Dumnezeu, invatand sa ramana una in credinta, in invatatura, in spirit. Ei urmau sa aiba incercarile lor, supararile lor si deosebirile lor de parere; dar, in timp ce Hristos locuia in inima, nu puteau fi neintelegeri intre ei. Iubirea Lui avea sa-i faca sa se iubeasca unul pe altul; invataturile lui Hristos urmau sa-i faca sa se impace, in ciuda tuturor deosebirilor dintre ei, aducandu-i pe ucenici la unitate pana cand aveau sa fie un singur gand si o singura judecata. Hristos fiind marele centru, ei urmau sa se apropie unul de altul exact in masura in care se apropiau de centru.

31:31 Dupa ce i-a pregatit pe ucenici, Isus a adunat grupa cea mica in jurul Lui si, ingenunchind in mijlocul lor si punandu-Si mainile pe capul lor, a inaltat o rugaciune, consacrandu-i pentru lucrarea Sa cea sfanta. In felul acesta, Domnul i-a imputernicit pe ucenici pentru lucrarea Evangheliei.

31:32 Ca reprezentanti ai Lui intre oameni, Hristos nu alege ingeri care n-au cazut niciodata, ci fiinte omenesti, oameni cu aceleasi patimi ca aceia pe care cauta sa-i salveze. Hristos S-a imbracat cu natura omeneasca pentru a putea ajunge la oameni. Dumnezeirea avea nevoie de natura omeneasca, deoarece trebuia sa se impleteasca divinul cu umanul pentru a aduce lumii mantuirea. Dumnezeu avea nevoie de natura omeneasca, pentru ca sa ofere un mijloc de comuniune intre Dumnezeu si om. La fel stau lucrurile cu servii si trimisii lui Hristos. Omul are nevoie de o putere din afara lui si mai mare ca el pentru a reface in el chipul lui Dumnezeu si pentru a-l face in stare sa savarseasca lucrarea lui Dumnezeu; dar aceasta

31:33 nu face ca lucrarea omului sa fie lipsita de importanta. Natura omeneasca se bizuie pe puterea divina. Hristos locuieste in inima prin credinta si, prin colaborare cu Divinitatea, puterea omului ajunge in stare sa faca binele.

31:34 Acela care i-a chemat pe pescarii din Galilea ii cheama inca pe oameni in serviciul Sau. El este asa de binevoitor sa dea pe fata puterea Sa prin noi cum a facut-o cu cei dintai ucenici. Oricat am fi de nedesavarsiti si de pacatosi, Domnul ne ofera partasia cu El si ucenicia lui Hristos. El ne invita sa luam parte la invataturile dumnezeiesti, pentru ca, unindu-ne cu Hristos, sa putem face lucrarile lui Dumnezeu.

31:35 "Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi" (2 Cor. 4,7). Din cauza aceasta predicarea Evangheliei a fost incredintata oamenilor supusi greselii, si nu ingerilor. Se vede foarte bine ca puterea care lucreaza prin slabiciune omeneasca este puterea lui Dumnezeu; si in felul acesta suntem incurajati sa credem ca puterea care poate sa-i ajute pe altii la fel de slabi ca noi poate sa ne ajute si pe noi. Si aceia care personal sunt "cuprinsi de slabiciune" trebuie sa fie "ingaduitori cu cei nestiutori si rataciti" (Evrei 5,2). Deoarece ei insisi au fost in pericol, cunosc primejdiile si greutatile drumului si pentru motivul acesta sunt chemati sa mearga sa-i ajute pe altii care sunt in aceeasi primejdie. Exista suflete apasate de indoiala, impovarate de slabiciuni, lipsite de tarie in credinta si neinstare sa-L inteleaga pe Cel Nevazut; dar un prieten pe care il pot vedea, venind in locul lui Hristos, poate sa fie inelul de legatura, care sa prinda de Hristos credinta lor sovaitoare.

31:36 Noi trebuie sa fim impreuna-lucratori cu ingerii ceresti pentru a-L prezenta lumii pe Isus. Cu o ardoare aproape nerabdatoare, ingerii ne asteapta sa conlucram cu ei, deoarece omul trebuie sa fie mijlocul prin care sa se comunice cu omul. Si atunci cand ne predam lui Hristos cu devotament, din toata inima, ingerii se bucura ca pot sa vorbeasca prin glasul nostru, pentru a descoperi iubirea lui Dumnezeu.

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: