English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Parabolele Domnului Hristos

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Parabolele Domnului Hristos, 13


13:1 Cap. 12 - Cerand pentru a da

13:2 (Capitol bazat pe textele din Luca 11,13)

13:3 Domnul Hristos primea continuu de la Tatal ceea ce El trebuia sa ne transmita noua "Cuvantul pe care il auziti", spunea El, "nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis." Ioan 14,24. "Pentru ca nici Fiul omului n-a venit sa I se slujeasca, ci El sa slujeasca." Matei 20,28. El a trait, a gandit si S-a rugat nu pentru Sine, ci pentru altii. Dimineata dupa dimineata, din ceasurile petrecute cu Dumnezeu, El venea ca sa aduca oamenilor lumina cerului. El primea zilnic un nou botez cu Duhul Sfant. In zorii fiecarei noi zile, Domnul se destepta din somnul Sau, iar sufletul si buzele Sale erau unse cu har, pe care sa-l poata imparti si altora. Cuvintele ii erau chiar atunci date din curtile ceresti, cuvinte pe care El sa le poata spune la timp potrivit celor obositi si obiditi. "Domnul Dumnezeu Mi-a dat", spunea El, "o limba iscusita, ca sa stiu sa inviorez cu vorba pe cel doborat de intristare. El imi trezeste urechea, sa ascult cum asculta niste ucenici." Isaia 50,4.

13:4 Ucenicii Domnului Hristos au fost foarte miscati de rugaciunile Lui si

13:5 de obiceiul Sau de a avea o stransa comuniune cu Dumnezeu. Intr-o zi, dupa o scurta absenta de langa Domnul lor, ei L-au gasit cufundat in rugaciune. Ca si cand n-ar fi observat prezenta lor, El a continuat Sa se roage cu voce tare. Inimile ucenicilor au fost profund miscate. Cand Domnul a incetat sa se roage, ei I-au spus: "Doamne, invata-ne sa ne rugam".

13:6 Ca raspuns, Domnul Hristos le-a repetat Rugaciunea Domneasca, asa cum El a dat-o in predica de pe Muntele Fericirii. Apoi, printr-o parabola, El a ilustrat invatatura pe care dorea sa le-o dea.

13:7 "Care dintre voi", le-a spus El, "daca are un prieten, si se duce la el in miezul noptii, si-i zice: "Prietene, imprumuta-mi trei paini, caci a venit de pe drum un prieten al meu, si n-am ce-i pune inainte, si daca dinauntrul casei lui, prietenul acesta ii raspunde: "Nu ma tulbura; acum usa este incuiata, copiii mei sunt cu mine in pat, nu pot sa ma scol sa-ti dau paini", va spun: chiar daca nu s-ar scula sa i le dea, pentru ca-i este prieten, totusi, macar pentru staruinta lui suparatoare, tot se va scula si-i va da tot ce-i trebuie." Luca 11,5-8.

13:8 Aici, Domnul Hristos infatiseaza pe cel care se roaga, cerand pentru ca la randul sau si el sa poata da mai departe altuia. El trebuie sa obtina painea, altfel nu va putea potoli foamea calatorului obosit si intarziat. Cu toate ca vecinul sau nu este dispus sa fie deranjat, el nu inceteaza cu cererea sa; prietenul sau trebuie sa fie ajutat; in cele din urma, rugamintea sa insistenta este rasplatita, iar nevoile satisfacute.

13:9 Tot la fel trebuiau sa caute si ucenicii binecuvantarile lui Dumnezeu. In hranirea multimii ca si in predica despre painea venita din ceruri, Domnul Hristos le-a infatisat lucrarea pe care ei o aveau de facut in calitate de reprezentanti ai Sai. Ei trebuiau sa imparta oamenilor painea vietii. El, care le-a stabilit lucrarea ce urmau s-o faca, a vazut cat de des avea sa le fie pusa la proba credinta lor. Adesea ei aveau sa fie pusi in situatii neprevazute, ocazii de a-si da seama de neputinta omeneasca.

13:10 Suflete ce flamanzeau dupa painea vietii aveau sa vina la ei, iar ei trebuia sa-si dea seama de saracia si neputinta lor. Ei trebuia sa primeasca hrana spirituala sau de nu, nu aveau ce sa dea altora. Nici un suflet insa nu trebuia sa plece de la ei nehranit. Domnul Hristos ii indrepta spre izvorul indestularii lor. Omul, al carui prieten veni sa gazduiasca la el, chiar daca a venit la o ora nepotrivita din miezul noptii, nu l-a respins. Desi nu avea nimic ce sa-i puna inainte, el a mers la cineva care avea de ale mancarii si starui in cererea lui pana cand vecinul sau i-a dat cele ce avea nevoie. Si oare Dumnezeu, care Si-a trimis slujitorii sa hraneasca pe cei flamanzi, nu avea sa indestuleze El nevoile lor pentru aducerea la indeplinire a lucrarii Sale?

13:11 Dar vecinul egoist din parabola nu reprezinta caracterul lui Dumnezeu. Lectia pe care o invatam de aici nu va fi prin comparatie, ci prin contrast. Chiar si un om egoist va satisface o cerere urgenta, pentru a scapa de cineva care ii tulbura odihna. Dar lui Dumnezeu ii place sa dea. El este plin de compasiune si doreste foarte mult sa satisfaca cerintele acelora care vin la El cu credinta. El ne da ca sa putem da si altora si astfel sa putem ajunge asemenea lui.

13:12 Domnul declara: "Cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Fiindca oricine cere, capata; cine cauta, gaseste, si celui ce bate, i se va deschide".

13:13 Si Mantuitorul continua: "Cine este tatal acela dintre voi, care, daca-i cere fiul sau o paine, sa-i dea o piatra? Ori, daca cere un peste sa-i dea un sarpe in loc de peste? Sau, daca cere un ou, sa-i dea o scorpie? Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru Cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce i-l cer" Luca 11,9-l3.

13:14 Pentru a intari increderea noastra in Dumnezeu, Domnul Hristos ne invata sa ne adresam Lui cu un nume nou, un nume cuprinzand in sine

13:15 cele mai scumpe legaturi ale inimii omenesti. El ne da privilegiul de a numi pe nemarginitul Dumnezeu, Tatal Nostru. Acest nume, adresat Lui, sau vorbindu-ne despre El, este un semn al iubirii noastre si al increderii pe care o avem in El, cum si o garantie a consideratiei si legaturilor Sale cu noi. Rostit atunci cand cerem favoarea sau binecuvantarea Sa, el este ca o muzica pentru urechile Sale. Ca nu cumva sa gandim ca ar fi o indrazneala din partea noastra a-i spune pe nume, El l-a repetat mereu, mereu. El doreste ca noi sa ne familiarizam cu acest fel de a ne adresa Lui.

13:16 Dumnezeu ne considera ca fiind copiii Sai. El ne-a rascumparat din aceasta lume nepasatoare si ne-a ales ca sa devenim membrii ai familiei ceresti, fii si fiice ale Imparatului ceresc. El ne invita sa ne incredem in El, cu o incredere mai puternica si mai profunda decat increderea unui copil in tatal sau. Parintii isi iubesc copiii, dar dragostea lui Dumnezeu este mai mare, mai intinsa, mai profunda decat poate fi iubirea omeneasca. Ea este nemarginita. Apoi, daca parintii pamantesti stiu sa dea daruri bune copiilor lor, cu cat mai mult Tatal nostru din ceruri va da Duhul Sfant celor ce-L cer de la El?

13:17 Invatatura Domnului Hristos cu privire la rugaciune ar trebui luata foarte serios in consideratie. Exista in rugaciune o stiinta divina si parabola Sa evidentiaza principii pe care toti au nevoie sa le inteleaga. El arata care este adevaratul spirit al rugaciunii, invatandu-ne ca este necesara staruinta in prezentarea cererilor noastre lui Dumnezeu si asigurandu-ne de bunavointa Sa de a asculta si raspunde rugaciunilor noastre.

13:18 Rugaciunile noastre nu trebuie sa fie egoiste, cerand numai pentru folosul nostru. Noi trebuie sa cerem, ca sa putem da. Principiile vietii Domnului Hristos trebuie sa ajunga a fi si principiile vietii noastre. "Eu insumi", spunea El adresandu-se ucenicilor sai, "Ma sfintesc pentru ei, ca si ei sa fie sfintiti prin adevar." Ioan 17,19. Aceeasi devotiune, acelasi sacrificiu de sine, aceeasi supunere fata de cerintele Cuvantului lui Dumnezeu, care s-au manifestat in Domnul Hristos, ar trebui vazute si in slujitorii Sai. Lucrarea noastra pe pamant nu este aceea de a ne sluji sau de a ne placea noua insine, noi

13:19 trebuie sa slavim pe Dumnezeu, cooperand cu El la salvarea celor pacatosi. Noi trebuie sa cerem binecuvantari de la Dumnezeu, pe care apoi sa le putem da si altora. Capacitatea de a primi este pastrata numai dand si altora. Noi nu putem continua sa primim mereu din bunurile cerului, fara sa dam din ele si celor din jurul nostru.

13:20 In parabola, cel care cerea a fost respins in repetate randuri, dar el n-a renuntat la cererea sa. Tot asa este si cu rugaciunile noastre. Poate ca nu totdeauna primim un raspuns imediat; dar Domnul Hristos ne invata ca nu trebuie sa incetam a ne ruga. Rugaciunea nu are ca scop sa determine vreo schimbare in Dumnezeu, ci ea trebuie sa ne aduca in armonie cu Dumnezeu. Cand ne adresam Lui, cerandu-I ceva, El poate vedea ca este necesar ca noi sa ne cercetam mai intai inimile si sa ne pocaim de pacatele noastre. De aceea, El ne trece prin incercari si necazuri, El ne trece prin umilinta, pentru ca sa putem sa ne dam seama de ceea ce impiedica lucrarea Duhului Sau cel Sfant in noi.

13:21 Sunt conditii in calea implinirii fagaduintelor lui Dumnezeu, iar rugaciunea nu poate lua niciodata locul datoriei. "Daca Ma iubiti", spunea Domnul Hristos, "veti pazi poruncile Mele. Cine are poruncile Mele si le pazeste, acela Ma iubeste, si cine Ma iubeste, va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi, si Ma voi arata lui." Ioan 14,15.21. Aceia care prezinta cererile lor lui Dumnezeu cerand implinirea fagaduintelor Lui in timp ce ei nu indeplinesc conditiile, insulta pe Iehova. Ei aduc numele Domnului Hristos ca o autoritate, o garantie a indeplinirii fagaduintelor, in timp ce nu fac acele lucruri care ar fi o manifestare a credintei in Hristos si a iubirii fata de El.

13:22 Multi nesocotesc conditia acceptarii de catre Tatal. Noi trebuie sa examinam indeaproape adevarul cu privire la credinta noastra ori de cate ori ne apropiem de Dumnezeu. Daca suntem neascultatori, aceasta inseamna ca prezentam lui Dumnezeu o nota de plata pe care El s-o onoreze in timp ce noi n-am implinit conditiile ce se cer pentru ca nota de plata sa ne poata fi onorata. Noi prezentam lui Dumnezeu fagaduintele Sale si-I cerem sa le implineasca pe cand, daca ar face acest lucru, si-ar dezonora propriul Sau nume.

13:23 Fagaduinta suna astfel: "Daca ramaneti in Mine, si daca raman in voi Cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da." Ioan 15,7. Si apostolul Ioan declara: "Si prin aceasta stim ca il cunoastem, daca pazim poruncile Lui. Cine zice: "il cunosc", si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el. Dar cine pazeste Cuvantul Lui, in el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desavarsita; prin aceasta stim ca suntem ai Lui." Ioan 2,3-5.

13:24 Una dintre ultimele porunci pe care Domnul Hristos le-a dat ucenicilor Sai a fost: "Sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu." Ioan 13,34. Ascultam noi de aceasta porunca, sau ne complacem in a avea trasaturi de caracter aspre si necrestinesti? Daca in vreun fel oarecare ne-am suparat sau ranit unii pe altii, este de datoria noastra sa ne marturisim greseala si sa cautam impacarea. Aceasta este o pregatire esentiala, ca sa putem veni, prin credinta, inaintea lui Dumnezeu spre a cere binecuvantarile Sale.

13:25 Mai este un lucru prea adesea neglijat de aceia care cauta pe Dumnezeu in rugaciune. Ai fost credincios fata de Dumnezeu? Prin profetul Maleahi, Dumnezeu declara: "Din vremea parintilor vostri voi v-ati abatut de la poruncile Mele, si nu le-ati pazit. Intoarceti-va la Mine, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul ostirilor. Dar voi intrebati: "in ce trebuie sa ne intoarcem?" Se cade sa insele un om pe Dumnezeu, cum Ma inselati voi? Dar voi intrebati: "Cu ce Te-am inselat?" Cu zeciuielile si darurile de mancare." Maleahi 3,7,8.

13:26 Ca datator al tuturor binecuvantarilor, Dumnezeu pretinde o anumita parte din tot ceea ce avem noi. Acesta este planul Sau pentru sustinerea lucrarii de predicare a Evangheliei. Si intorcand lui Dumnezeu aceasta parte, noi aratam prin aceasta pretuirea noastra pentru darurile Lui. Daca retinem si nu-I dam ceea ce este al Sau, cum mai putem noi oare cere binecuvantarile Sale? Daca suntem servi necinstiti in cele pamantesti, cum mai putem avea pretentia ca El sa ne incredinteze lucrurile ceresti? S-ar putea ca tocmai aici sa fie secretul faptului ca la multe rugaciuni nu primim raspuns.

13:27 Dar Dumnezeu in mila Sa cea mare este gata sa va ierte si El spune: "Aduceti insa la casa visteriei toate zeciuielile,

13:28 ca sa fie hrana in Casa Mea; puneti-Ma astfel la incercare... si veti vedea daca nu voi deschide zagazurile cerurilor, si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare. Si voi mustra pentru voi pe cel ce mananca (lacusta) si nu va va nimici roadele pamantului, si vita nu va fi neroditoare in campiile voastre... Toate neamurile va vor ferici atunci, caci veti fi o tara placuta, zise Domnul ostirilor." Maleahi 3,10-l2.

13:29 Tot asa stau lucrurile cu toate celelalte cerinte ale lui Dumnezeu. Toate darurile Sale sunt fagaduite cu conditia ascultarii. Dumnezeu are un cer plin de binecuvantari pentru aceia care vor colabora cu El. Toti cei ce-L asculta, pot, cu multa incredere, sa ceara implinirea fagaduintelor Sale.

13:30 Dar noi trebuie sa dam pe fata o incredere deplina, nesovaielnica, in Dumnezeu. Adesea El intarzie sa ne raspunda, pentru a ne pune la proba credinta noastra sau pentru a pune la incercare sinceritatea dorintelor noastre. Daca am cerut dupa Cuvantul Sau, atunci noi ar trebui sa credem in fagaduintele Sale si sa prezentam cererile noastre cu incredintarea ca ele nu vor fi refuzate.

13:31 Dumnezeu nu spune: Cereti o data si vi se va da. El invita sa cerem, sa staruim neobosit in rugaciune. Cererea staruitoare aduce pe cel ce cere intr-o atitudine mult mai serioasa, mai plina de zel, si face sa creasca dorinta de a primi lucrurile pentru care se roaga. Domnul Hristos a spus Martei la mormantul fratelui ei Lazar: "Nu ti-am spus ca, daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?" Ioan 11,40.

13:32 Dar multi n-au o credinta vie. De aceea, ei nu primesc o masura mai mare din puterea lui Dumnezeu. Slabiciunea lor este rezultatul necredintei lor. Ei au mai multa incredere in propriile lor fapte, decat in lucrarile lui Dumnezeu pentru ei. Ei se incred in propria lor grija pentru ei. Fac planuri si proiecte, dar se roaga putin si au in adevar putina incredere in Dumnezeu. Ei gandesc ca au credinta, dar ceea ce au nu este decat un impuls momentan. Dand gres in a-si da seama de propriile lor lipsuri, sau de

13:33 bunavointa lui Dumnezeu de a da, ei nu staruiesc in a-si mentine cererile inaintea lui Dumnezeu.

13:34 Rugaciunile noastre ar trebui sa fie tot asa de staruitoare si sincere cum a fost cererea prietenului lipsit care la miezul noptii a cerut cateva paini. Cu cat vom cere mai calduros si mai hotarat, cu atat mai stransa va fi legatura noastra cu Hristos. Noi vom primi binecuvantari si mai mari, daca vom manifesta si o credinta mai mare.

13:35 Partea noastra este sa ne rugam si sa credem. Sa veghem si sa ne rugam. Sa veghem si sa conlucram cu Dumnezeu care asculta rugaciunile noastre. Sa nu uitam ca suntem "impreuna lucratori cu Dumnezeu." l Corinteni 3,9. Sa vorbim si sa lucram in armonie cu rugaciunile noastre. Caci nu este un lucru de mica importanta pentru noi, daca incercarile vor dovedi credinta noastra ca fiind sigura, sau vor arata ca rugaciunile noastre nu sunt decat numai o forma.

13:36 Cand vin incercari si greutatile ne confrunta, sa nu privim la oameni pentru ajutor. Sa ne incredem cu totul in Dumnezeu. Obiceiul de a spune altora greutatile noastre, ne face mai slabi si nici pe ei nu-i intareste. Prin aceasta, asezam asupra lor povara infirmitatilor noastre spirituale, de care ei nu ne pot scapa. Noi cautam putere la om, care este marginit si supus greselii, pe cand am putea primi puterea de la Dumnezeul cel nemarginit si nesupus greselii.

13:37 Nu este nevoie sa mergem la marginile pamantului pentru intelepciune, caci Dumnezeu, este aproape. Ceea ce ne va asigura succesul, nu sunt talentele pe care le avem acum, sau pe care le vom avea vreodata. Numai Dumnezeu poate face lucrul acesta pentru noi. Noi trebuie sa avem o mai putina incredere in ceea ce poate face omul si o mai mare incredere in ceea ce poate face Dumnezeu pentru fiecare suflet credincios. El doreste ca sa-L cautam prin credinta. El doreste ca noi sa asteptam lucruri mari de la El. Si El mai doreste ca sa ne dea pricepere in lucrurile pamantesti ca si in cele spirituale. El poate ascuti mintea noastra. El ne poate da tact si indemanare. Sa punem la lucru talentele noastre, sa cerem de la Dumnezeu intelepciunea si ea ne va fi data.

13:38 Sa luam Cuvantul lui Dumnezeu ca asigurare. Nu ne-a invitat oare sa venim la El? Niciodata sa nu ne ingaduim a vorbi intr-un mod descurajator si lipsit de nadejde. Daca am face astfel, vom pierde foarte mult. Privind la ceea ce izbeste privirea si plangandu-ne atunci cand dificultatile ne preseaza, nu facem decat sa dam dovada ca avem o credinta bolnava si slaba. Sa vorbim si sa lucram cu o credinta de neinvins. Domnul este bogat in mijloace, lumea este a Lui. Sa privim cu credinta spre cer. Sa privim la El care are lumina, putere si eficienta.

13:39 In credinta sincera este putere si statornicie in principii, o stabilitate in urmarirea tintei propuse, pe care nici timpul si nici greutatile nu o pot slabi. "Flacaii obosesc si ostenesc, chiar tinerii se clatina; dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii, alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc." Isaia 40,30-31.

13:40 Sunt foarte multi aceia care doresc sa ajute pe altii, dar ei simt ca n-au nici un fel de putere spirituala sau lumina, pe care s-o transmita altora. Acestia sa-si inalte cererile la tronul harului. Sa se roage pentru Duhul Sfant. Dumnezeu Se afla inapoia fiecarei fagaduinte pe care a facut-o. Cu Biblia in mana spuneti: "Am facut cum mi-ai spus. Prezint fagaduinta Ta care spune: "Cereti si vi se va da, cautati si veti gasi, bateti si vi se va deschide.!"

13:41 Noi nu trebuie numai sa ne rugam in numele Domnului Hristos, ci si prin inspiratia Duhului Sfant. Aceasta explica ceea ce trebuie sa intelegem cand se spune ca Duhul "mijloceste pentru noi cu suspine negraite." Romani 8,26. Lui Dumnezeu Ii place sa raspunda la asemenea rugaciuni. Cand cu caldura si staruinta inaltam o rugaciune in numele Domnului Hristos, in chiar aceasta staruinta se afla garantia din partea lui Dumnezeu ca El este gata sa raspunda la rugaciunea noastra "nespus mai mult decat cerem sau gandim noi." Efeseni 3,20.

13:42 Domnul Hristos a spus ca "orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea." Marcu 11,24.

13:43 "Si orice veti cere in Numele Meu, voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul." Ioan 14,13. Iar ucenicul iubit, Ioan, sub inspiratia Duhului Sfant, vorbeste foarte deschis si plin de incredere, "indrazneala pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice I-am cere, stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut." Ioan 5,14-l5. Sa inaltam deci cu staruinta cererile noastre Tatalui, in numele Domnului Hristos. Dumnezeu va onora acest Nume.

13:44 Curcubeul ce se afla de jur imprejurul tronului este o asigurare ca Dumnezeu este credincios, ca in El nu este schimbare, nici umbra de mutare. Noi am pacatuit impotriva Lui si nu meritam favoarea Lui; cu toate acestea, chiar El a pus pe buzele noastre aceasta rugaciune: "Pentru Numele Tau, nu nesocoti, nu necinsti scaunul de domnie al slavei Tale! Nu uita, nu rupe legamantul Tau cu noi." Ieremia 14,21. Cand venim la El, marturisind nevrednicia si pacatul nostru, El S-a legat ca sa asculte strigatul nostru. Onoarea tronului Sau este legata de implinirea Cuvantului Sau dat noua.

13:45 Asemenea lui Aaron, care simboliza pe Domnul Hristos, Mantuitorul nostru poarta numele intregului Sau popor pe inima Sa, in locul Prea Sfant, Marele nostru Mare preot isi aminteste toate cuvintele prin care El ne-a incurajat sa avem incredere in El. El isi aminteste intotdeauna de legamantul Sau.

13:46 Toti cei care-L cauta, il vor gasi. Toti cei care bat, vor avea usa deschisa inaintea lor. Nu se vor auzi cuvintele de scuza: Nu ma tulburati, usa este inchisa, nu doresc s-o deschid. Nimanui nu i se va spune: Nu pot sa te ajut. Aceia care vin in miez de noapte sa ceara paine, ca sa hraneasca sufletele flamande, vor avea succes.

13:47 In parabola, cel care cere paine ca sa dea unui strain, primeste "tot ce-i trebuie". Atunci in ce masura ne va da Dumnezeu pentru ca sa putem da si altora? "Dupa masura harului lui Hristos." Efeseni 4,7.

13:48 Ingerii urmaresc cu un deosebit interes sa vada cum se poarta omul cu semenii sai. Cand acestia vad pe cineva ca da pe fata o iubire, asemenea Domnului Hristos fata de cel gresit, atunci ei vin langa ei si ii aduc aminte de cuvintele pe care sa le spuna, cuvinte care vor fi ca o paine a vietii pentru acel suflet. In acest fel Dumnezeu ingrijeste de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, in slava, in Isus Hristos." Filipeni 4,19. Marturisirea noastra, in sinceritatea si autenticitatea ei, El o va face puternica, in taria vietii viitoare. Cuvantul lui Dumnezeu va fi in gura noastra adevar si neprihanire.

13:49 Efortul personal pentru binele altora trebuie sa fie precedat de multa rugaciune in taina, pentru ca el cere o mare intelepciune spre a intelege stiinta mantuirii sufletelor. Mai inainte de a avea legatura cu oamenii trebuie sa avem comuniune cu Domnul Hristos. La tronul harului ceresc, noi putem obtine pregatirea necesara pentru a sluji oamenilor.

13:50 Sa lasam inima sa tanjeasca de dorinta pe care o are pentru Dumnezeu, pentru viul Dumnezeu. Viata Domnului Hristos a aratat ce poate face omul, atunci cand ajunge partas naturii divine. Tot ceea ce Domnul Hristos a primit de la Dumnezeu, putem primi si noi. Atunci, sa cerem si vom primi. Cu credinta staruitoare a lui Iacob, cu insistenta nesovaielnica a lui Ilie, sa cerem pentru noi tot ceea ce Dumnezeu ne-a fagaduit.

13:51 Sa lasam gandurile slavite ale lui Dumnezeu sa stapaneasca mintea noastra. Sa lasam ca viata noastra sa fie legata prin legaturi trainice cu viata Domnului Hristos. Cel care a poruncit ca lumina sa lumineze in intuneric, este binevoitor sa straluceasca in inima noastra, sa faca sa straluceasca "lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos." 2 Corinteni 4,6. Duhul Sfant va lua lucrurile lui Dumnezeu si ni le va arata, facandu-le o putere vie in inima celui ce asculta. Domnul Hristos ne va conduce la pragul vesniciei. Vom putea privi atunci slava de dincolo de perdea si sa descoperim oamenilor Atotputernicia Aceluia care traieste pururi ca sa mijloceasca pentru noi.

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: