English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Indrumarea copilului

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Indrumarea copilului, 3


3:1 SECTIUNEA I

3:2 Caminul, prima scoala

3:3 Importanta scolii in camin

3:4 Educatia incepe acasa. - Caminul este locul unde trebuie sa inceapa educatia copilului. Aici este prima lui scoala in care, avandu-i pe parinti ca instructori, trebuie sa invete lectiile menite sa-l calauzeasca in viata - lectii de respect, ascultare, politete, stapanire de sine. Influentele educatiei din camin sunt o putere hotaratoare spre bine sau spre rau. In multe privinte acestea sunt tacute si progresive dar, numai daca sunt indreptate in directia cea buna, ele devin o putere pentru dreptate si adevar. Daca copilul nu este instruit corect aici, Satana il va educa prin agentii alesi de el. Cat de importanta este, deci, scoala in camin! (CT. p. 107)

3:5 Aici sunt puse bazele. - Asupra tuturor parintilor apasa obligatia de a da instructiuni in cele fizice, intelectuale si spirituale. Obiectivul fiecarui parinte ar trebui sa fie acela de a asigura copilului sau un caracter simetric si bine echilibrat. Aceasta nu este o lucrare de dimensiune si importanta mica, ci o lucrare ce solicita gandire si rugaciune fierbinte si nu mai putin efort staruitor si plin de rabdare. Trebuie pusa o baza corecta si trebuie ridicat un schelet puternic si stabil; apoi, zi de zi, lucrarea de cladire, slefuire si desavarsire trebuie sa mearga inainte. (Id. p. 107, 108)

3:6 Puteti refuza copilului orice, dar nu acest drept. - Parinti, amintiti-va: caminul este o scoala de formare in care copiii vostri trebuie sa fie pregatiti pentru caminul de sus. Mai degraba renuntati la orice altceva decat la educatia pe care trebuie s-o primeasca in primii lor ani. Nu permiteti nici un cuvant de suparare. Invatati-i pe copii sa fie amabili si rabdatori.

3:7 Invatati-i sa fie atenti cu altii. In felul acesta ii pregatiti pentru o slujire mai inalta in lucrurile religioase. (MS. 102, 1903) Caminul ar trebui sa fie o scoala de pregatire, unde copiii si tinerii pot fi pregatiti ca sa-si aduca aportul in serviciul Maestrului si o scoala de pregatire pentru a intra intr-o scoala mai inalta, aceea a Imparatiei lui Dumnezeu. (MS. 7, 1899)

3:8 Nu este o problema secundara. - Educatia in camin sa nu fie privita ca o problema secundara. Ea ocupa primul loc in cadrul adevaratei educatii. Tatilor si mamelor li s-a incredintat modelarea mintii copiilor lor. (R and H, 6 iunie, 1899) Cat de uimitor este proverbul: "Cum este indoita ramurica, asa va fi de inclinat si copacul ce va creste din ea". Acesta trebuie aplicat la instruirea copiilor nostri. Parinti, va veti aminti ca educatia copiilor vostri din primii lor ani v-a fost incredintata ca o raspundere sacra? Acesti lastari tineri trebuie sa fie instruiti cu gingasie ca sa poata fi transplantati in gradina Domnului. Educatia in camin nu trebuie neglijata cu nici un chip. Cei care o neglijeaza, neglijeaza de fapt o datorie religioasa. (MS. 84, 1897)

3:9 Marea sfera a educatiei in camin. - Educatia in camin inseamna mult. Este o chestiune de mare amploare. Avraam a fost numit tatal credinciosilor. Printre lucrurile ce l-au facut un exemplu remarcabil de evlavie a fost si respectul strict pe care l-a avut fata de legea lui Dumnezeu in caminul lui. El a cultivat religia in familie. Cel ce vede educatia data in camin si masoara influenta acestei educatii a spus: "Il cunosc si stiu ca are sa porunceasca fiilor si casei lui dupa el sa tina calea Domnului, facand ce este drept si bine". (L. 9, 1904)

3:10 Dumnezeu a poruncit evreilor sa-i invete pe copii cerintele Sale si sa le faca cunoscuta

3:11 atitudinea Sa fata de poporul lor. Caminul si scoala erau una. In locul buzelor straine, inimile iubitoare ale tatalui si mamei erau acelea care dadeau instructiuni copiilor lor. Ganduri despre Dumnezeu erau asociate cu toate evenimentele zilnice din viata de camin. Lucrarile puternice ale lui Dumnezeu erau relatate cu elocventa si cu sentimente de respect amestecat cu teama si uimire. Maretele adevaruri ale providentei lui Dumnezeu si viata viitoare erau imprimate in mintea tanara care facea cunostinta cu adevarul, bunatatea si frumosul. Lectiile date erau ilustrate prin folosirea figurilor si simbolurilor si erau fixate mai bine in memorie in felul acesta. Prin aceste exemplificari insufletite copilul era initiat aproape din pruncie in misterele, intelepciunea si sperantele stramosilor sai, si indrumat intr-un mod de gandire, simtire si anticipare ce patrundea dincolo de lucrurile vazute si trecatoare la lucrurile nevazute si vesnice. (FE, p. 95, 96)

3:12 Ea precede scoala propriu-zisa si-i pregateste pe copii pentru aceasta. - Lucrarea parintilor o precede pe cea a invatatorilor. Ei au o scoala acasa - prima treapta. Daca vor cauta cu atentie si cu rugaciune sa-si cunoasca datoria si s-o implineasca, isi vor pregati copiii pentru nivelul urmator in care sa primeasca instructiuni de la profesor. (R and H, 13 iunie, 1882)

3:13 Ea modeleaza caracterul. - Dupa cum este modelat un palat, tot astfel caracterele copiilor sunt formate in scoala caminului. (MS. 136, 1898)

3:14 Educatia in caminul din Nazaret. - Educatia lui Isus a fost asigurata in camin. Mama Sa I-a fost primul invatator omenesc. El a invatat despre lucrurile ceresti de pe buzele ei si din sulurile profetice. A trait intr-o

3:15 casa taraneasca si a indeplinit cu credinciosie si cu voiosie partea in purtatul poverilor gospodaresti. El, care a fost comandantul cerului, era un servitor binevoitor, un fiu iubitor si ascultator. El a invatat o meserie si a lucrat cu mainile Sale in atelierul de tamplarie al lui Iosif. (MH, p. 399, 400)

3:16 Primii invatatori

3:17 Parintii sa-si inteleaga responsabilitatea. - Tatal si mama trebuie sa fie primii invatatori ai copiilor lor. (MS. 67, 1903)

3:18 Tatii si mamele trebuie sa-si inteleaga responsabilitatea. Lumea este plina de curse pentru picioarele celui tanar. Multimile sunt atrase catre o viata de egoism si de placeri senzuale, si nu pot discerne primejdiile ascunse sau sfarsitul teribil al drumului ce li se pare a fi calea fericirii. Prin ingaduirea apetitului si a patimei, energiile lor sunt risipite si milioane de oameni sunt ruinati pentru lumea aceasta si pentru cea viitoare. Parintii ar trebui sa-si aminteasca faptul ca fiii lor trebuie sa reziste acestor ispite. Inca inainte de nasterea copilului ar trebui sa inceapa pregatirea ce-i va permite sa lupte cu succes impotriva raului. (MH. p. 371)

3:19 La fiecare pas, parintii au nevoie de o intelepciune mai mult decat omeneasca pentru a putea intelege cum este cel mai bine sa-si educe copiii pentru o viata folositoare si fericita aici si pentru o slujire mai inalta si o bucurie mai mare in viata viitoare. (R and H. 13 septembrie, 1881)

3:20 Instruirea copilului, o parte importanta a planului lui Dumnezeu. - Instruirea copilului este o parte insemnata a planului lui Dumnezeu pentru a demonstra puterea crestinismului. Asupra parintilor apasa raspunderea solemna de a-si pregati in asa fel copiii, incat atunci cand acestia vor iesi in lume, sa faca bine si nu rau celor cu care se vor intovarasi. (ST. 25 septembrie, 1901)

3:21 Parintii n-ar trebui sa priveasca superficial lucrarea de instruire a copiilor lor si nici sa n-o neglijeze in vreo imprejurare ci, sa

3:22 foloseasca mult timp in studiul atent al legilor ce reglementeaza fiinta noastra. Prima lor tinta trebuie sa fie aceea de a deveni buni cunoscatori ai modului de lucru cu copiii lor, pentru a le asigura o minte sanatoasa intr-un corp sanatos...

3:23 Multi dintre cei ce declara a fi urmasii lui Hristos, neglijeaza datoriile caminului intr-un mod jalnic. Ei nu inteleg importanta sacra a obligatiei pe care Dumnezeu a pus-o in mainile lor: aceea de a modela caracterele copiilor lor in asa fel incat acestia sa aiba puterea de a rezista multelor ispite ce ademenesc picioarele tineretului. (PHJ. aprilie, 1890)

3:24 Este necesara conlucrarea cu Dumnezeu. - Domnul Hristos n-a cerut Tatalui sa-i ia pe ucenici din lume, ci sa-i pazeasca de cel rau in lume, sa-i pazeasca de a cadea in ispitele pe care le-ar avea de intampinat. Aceasta rugaciune trebuie s-o inalte tatii si mamele pentru copiii lor. Dar vor pleda ei in fata lui Dumnezeu, ca apoi sa-i lase pe copii sa faca ce le place? Dumnezeu nu-i poate pazi pe copii de rau daca parintii nu conlucreaza cu El. Parintii ar trebui sa-si implineasca cu grija si curaj lucrarea, ducand-o inainte cu efort neobosit. (R and H. 9 iulie, 1901)

3:25 Daca parintii nu se vor simti niciodata scutiti de povara educarii si instruirii copiilor lor pentru Dumnezeu, daca-si vor face in credinta lucrarea cooperand cu Dumnezeu prin munca si rugaciune staruitoare, atunci vor fi plini de succes in a-si aduce copiii la Mantuitorul. (ST. 9 aprilie, 1896)

3:26 Un cuplu care si-a onorat responsabilitatile. - Un inger din cer a venit la Zaharia si Elisabeta sa-i invete cum sa-si instruiasca si sa-si educe copilul si cum sa lucreze in armonie cu Dumnezeu pentru a pregati un mesager

3:27 care sa anunte venirea Domnului Hristos. Ca parinti, ei trebuia sa colaboreze cu Dumnezeu in mod credincios pentru a forma un astfel de caracter in Ioan, incat sa-l faca in stare sa-si indeplineasca partea pe care Dumnezeu i-a incredintat-o, ca un lucrator competent.

3:28 Ioan a fost un copil la batranete, un copil al miracolului si parintii puteau sa-si inchipuie ca el avea de facut o lucrare speciala pentru Domnul si ca Domnul va avea grija de el. Dar ei nu au gandit asa; s-au mutat intr-un loc retras la tara, unde fiul lor sa nu fie expus ispitelor vietii de la oras sau sa fie determinat sa se departeze de sfaturile si instructiunile pe care ei, ca parinti, le-ar fi dat. Ei si-au facut partea in dezvoltarea unui astfel de caracter in copilul lor, ce va indeplini pe orice cale planul pe care Dumnezeu l-a destinat vietii lui... Ei si-au indeplinit cu sfintenie obligatia. (ST.16 aprilie, 1896)

3:29 Considerati copilul ca fiindu-va incredintat. - Parintii sa-i priveasca pe copiii lor ca si cand acestia le-ar fi fost incredintati de Dumnezeu ca sa fie educati pentru familia de sus. Invatati-i in frica si dragoste de Domnul, caci "frica de Domnul este inceputul intelepciunii". (ST. 16 aprilie, 1896)

3:30 Aceia care sunt loiali lui Dumnezeu Il vor reprezenta in viata de camin. Ei vor privi educatia copiilor lor ca pe o lucrare sacra, incredintata lor de Cel Prea Inalt. (MS. 103, 1902)

3:31 Parintii sa se califice ca invatatori crestini. - Lucrarea parintilor, de o asa mare insemnatate, este foarte neglijata. Treziti-va, parinti, din somnul vostru spiritual, si intelegeti ca prima invatatura pe care copilul o primeste trebuie sa-i fie data de voi. Voi sa-i invatati pe micutii vostri sa-L cunoasca pe Hristos. Trebuie sa faceti aceasta lucrare inainte ca Satana sa semene semintele lui in inimile lor. Hristos ii cheama pe copii, iar ei trebuie condusi la El, educati in obiceiuri

3:32 de harnicie, ingrijire si ordine. Aceasta este disciplina pe care Domnul Hristos doreste ca ei s-o primeasca. (R and H. 9 octombrie, 1900)

3:33 Pacatul sta la usa parintilor daca ei nu se califica pentru a deveni invatatori crestini intelepti si siguri. (MS. 38, 1895)

3:34 Este necesara unitate intre parinti. - Sotul si sotia sa fie strans uniti in lucrul lor din scoala caminului. Sa fie foarte blanzi si prudenti in vorbire ca nu cumva sa deschida usa prin care Satana va intra sa obtina biruinta dupa biruinta. Ei trebuie sa fie amabili si curtenitori unul cu altul, purtandu-se in asa fel incat sa se poata respecta unul pe altul. Fiecare sa ajute pe celalalt sa aduca in camin o atmosfera placuta si sanatoasa. Diferentele de opinii nu trebuie discutate in fata copiilor. Demnitatea crestina sa fie pastrata intotdeauna. (L. 272, 1903)

3:35 Instructor special pentru fiecare copil. - Mama sa exceleze intotdeauna in aceasta lucrare de instruire a copiilor. In timp ce asupra tatalui apasa datorii mari si importante, mama, printr-o continua ramanere cu copiii ei, in special in primii lor ani, trebuie sa fie intotdeauna educatorul si insotitorul lor special. (PHJ. ianuarie, 1890)

3:36 O educatie mai ampla decat instruirea obisnuita. - Parintii trebuie sa invete lectia ascultarii numai de vocea lui Dumnezeu, ce le vorbeste prin Cuvantul Sau; si, pe masura ce o invata, ei pot preda copiilor lor lectia respectului si ascultarii in cuvant si fapta. Aceasta este lucrarea ce trebuie adusa in familie. Cei care o implinesc, se vor inalta pe ei insisi, dandu-si seama ca trebuie sa-i inalte pe copiii lor. Aceasta educatie inseamna mult mai mult decat o instruire obisnuita. (MS. 84, 1897)

3:37 Lucrarea ocazionala nu este primita. - O lucrare in camin, facuta la intamplare, nu va trece examenul la judecata. Parintii crestini trebuie sa imbine credinta cu faptele. Asa cum Avraam a poruncit casei lui dupa el, sa porunceasca si ei casei lor. Standardul pe care trebuie sa-l inalte fiecare parinte, este dat: "sa tina calea Domnului". Orice alta cale nu duce la cetatea lui Dumnezeu, ci in randurile distrugatorului. ( R and H. 30 martie, 1897)

3:38 Parintii sa-si verifice lucrarea. - Vor parintii sa-si revizuiasca lucrarea de educare si instruire a copiilor lor si sa analizeze daca si-au facut toata datoria cu speranta si credinta ca acesti copii sa poata fi o coroana a bucuriei in ziua Domnului Isus? Au trudit ei pentru bunastarea copiilor lor in asa fel incat Domnul Isus, privind jos din ceruri, sa poata sfinti eforturile lor prin darul Duhului Sfant? Parinti, de voi depinde sa va pregatiti copiii pentru cea mai inalta folosinta in aceasta viata, iar la sfarsit sa va impartasiti de slava vietii viitoare. (Good Health, ianuarie, 1880)

3:39 Cand sa inceapa instruirea copilului

3:40 Educatia incepe in pruncie. - Cuvantul "educatie" inseamna mai mult decat un curs studiat la facultate. Educatia incepe cu pruncul din bratele mamei. In timp ce mama modeleaza si construieste caracterul copiilor ei, ea ii educa. (Good Health, iulie, 1880)

3:41 Parintii isi trimit copiii la scoala, iar dupa ce termina scoala cred ca i-au educat, dar educatia este o notiune de dimensiuni pe care putini le realizeaza: ea cuprinde intregul proces prin care copilul este instruit din pruncie la copilarie, din copilarie la tinerete si de la tinerete la maturitate. Educatia copilului trebuie sa inceapa din momentul in care acesta este in stare sa-si formuleze primele idei. (R and H. 27 iunie, 1880)

3:42 Incepeti cand mintea este cel mai usor impresionabila. - Lucrarea de educare si formare a copilului ar trebui sa inceapa din pruncie pentru ca atunci mintea este cel mai usor impresionabila, iar lectiile predate sunt usor de reamintit. (L. 1, 1877)

3:43 In principiu, copiii ar trebui sa fie invatati in scoala caminului din leagan pana la maturitate si, ca in cazul fiecarei scoli bine reglementate, profesorii insisi capata cunostinte importante. In special mama, care este principalul invatator in camin, ar trebui sa invete acolo cele mai pretioase lectii ale vietii ei. (PHJ. mai, 1890)

3:44 Este datoria parintilor sa spuna cuvinte corecte... Zi de zi parintii ar trebui sa invete in scoala Domnului Hristos lectii de la Cel care-i iubeste. Apoi, istoria iubirii nesfarsite a lui Dumnezeu

3:45 va fi repetata in scoala familiei, catre gingasa turma. In acest fel, inainte ca intelegerea sa fie dezvoltata, copiii pot prinde spiritul cel bun de la parintii lor. (MS. 84, 1897) Studiati despre instruirea timpurie. - Instruirea timpurie a copiilor este un subiect pe care toti trebuie sa-l studieze cu atentie. Trebuie sa facem din educatia copiilor nostri o ocupatie, deoarece salvarea lor depinde, in mare masura, de educatia primita in copilarie. Daca parintii si tutorii vor curatie pentru copiii lor, ei insisi sa-si mentina inima si viata curate. Ca tati si mame ar trebui sa ne instruim pe noi insine. Apoi, ca invatatori in camin, putem sa-i instruim pe copiii nostri, pregatindu-i pentru mostenirea vesnica. (R and H. 8 septembrie, 1904)

3:46 Faceti un inceput corect. - Copiii vostri sunt proprietatea lui Dumnezeu, cumparati cu un pret. Fiti foarte minutiosi, o, tatilor si mamelor, sa va purtati cu ei asa cum ar face-o Hristos. (MS. 126, 1897)

3:47 Tineretul ar trebui instruit foarte atent si judicios, deoarece deseori, obiceiurile formate in copilarie si tinerete dureaza toata viata. Dumnezeu sa ne ajute sa vedem necesitatea unui inceput corect. (GH. 24 decembrie, 1902)

3:48 Importanta instruirii primului copil. - Indeosebi primul copil ar trebui instruit cu mare atentie pentru ca el ii va educa pe ceilalti. Copiii cresc potrivit cu influenta celor din jur. Daca cei care se ocupa de ei sunt zgomotosi si atatatori, copiii devin turbulenti si aproape insuportabili. (MS. 64, 1899)

3:49 Planta, o parabola in instruirea copilului. - Dezvoltarea treptata a unei plante din samanta este o pilda in instruirea copilului. Intai este "un fir verde, apoi spic, dupa aceea grau deplin in spic". Marcu

3:50 4, 28. Acela care a spus aceasta parabola a creat minuscula samanta, i-a dat proprietatile ei vitale si a randuit legi sa-i determine cresterea, iar adevarurile invatate din aceasta parabola au devenit realitate in propria Lui viata. El, Maiestatea cerului, Imparatul slavei, a devenit un pruncusor in Betleem, iar pentru un timp a fost un copilas neajutorat in bratele mamei Sale. In copilarie a vorbit si S-a purtat ca un copil cinstindu-Si parintii, indeplinindu-le dorintele si ajutandu-i, dar de la prima ivire a inteligentei, El a crescut mereu in harul si cunostinta adevarului. (Ed. p. 106, 107)

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: