English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Faptele Apostolilor

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Faptele Apostolilor, 26


26:1 Cap. 24 - Corint

26:2 In timpul primului secol al erei crestine, Corintul era una din cetatile de seama nu numai ale Greciei, ci chiar ale lumii. Greci, iudei si romani la un loc, cum si calatori din orice tara se imbulzeau pe strazile lui, umbland cu lacomie dupa afaceri si placeri. Un mare centru comercial, situat in asa fel incat se putea ajunge foarte usor la el din toate partile Imperiului Roman, el era si un important loc in care sa fie stabilite monumente de aducere aminte despre Dumnezeu si adevarul Sau.

26:3 Printre iudeii care se stabilisera in Corint erau si Acuila si Priscila, care, mai tarziu, s-au distins ca lucratori zelosi pentru Hristos. Cunoscand caracterul acestor oameni, Pavel "a venit la ei".

26:4 Chiar de la inceputul lucrarii sale in aceasta importanta artera de comunicatie, Pavel a intalnit din toate partile piedici serioase in calea inaintarii lucrarii sale. Cetatea era aproape cu totul dedata idolatriei. Venus era zeita favorita; si de

26:5 cultul lui Venus erau legate multe ritualuri si ceremonii imorale. Corintenii ajunsesera prea bine cunoscuti chiar printre pagani din pricina josnicei lor imoralitati. Ei pareau sa aiba putine preocupari si griji in afara de placerile si petrecerile momentului de fata.

26:6 Predicand Evanghelia in Corint, apostolul a urmat o cale deosebita de aceea pe care o folosise in lucrarea sa la Atena. La Atena, el a cautat sa adapteze felul vorbirii sale potrivit culturii celor ce-l ascultau: a intampinat logica cu logica, stiinta cu stiinta, filozofia cu filozofie. Gandindu-se la timpul petrecut in felul acesta si vazand ca propovaduirea sa in Atena nu adusese decat putine roade, s-a hotarat sa urmeze un alt plan de lucru in Corint, in straduinta sa de a atrage atentia celor nepasatori si indiferenti. El era hotarat sa evite argumentarile si discutiile elaborate cu grija si sa nu stie intre corinteni nimic "altceva decat pe Isus Hristos si pe El rastignit". El voia sa le predice nu cu vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere" (1 Cor. 2,2.4).

26:7 Isus, pe care Pavel voia sa-L prezinte inaintea grecilor din Corint ca Hristos, era un iudeu avand o origine umila, crescut intr-un oras proverbial pentru rautatea lui. El fusese lepadat de cei din propria lui natiune si, in cele din urma, crucificat ca un facator de rele. Grecii socoteau ca este nevoie de ridicarea neamului omenesc; si socoteau studiul filozofiei si al stiintei ca singurele mijloace de atingere a adevaratului nivel elevat si al onoarei. Putea oare Pavel sa-i faca sa creada ca avand credinta in puterea acestui iudeu obscur, aceasta ar inalta si innobila fiecare putere a fiintei omenesti?

26:8 Pentru mintea multora care traiesc in timpurile noastre, crucea de la Golgota este inconjurata de amintiri sfinte. Ganduri pline de sfintenie sunt legate de scenele rastignirii. Dar, in zilele lui Pavel, crucea era privita cu simtaminte de dezgust si oroare. Sa inalti ca Mantuitor al omenirii pe Unul care suferise moartea pe cruce, in mod firesc ar fi atras batjocura si impotrivirea.

26:9 Pavel stia destul de bine cum avea sa fie primita solia sa atat de iudeii, cat si grecii din Corint. El a ales sa-L predice "pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei era o pricina de poticnire, si pentru Neamuri o nebunie" (1 Cor. 1,23). Printre ascultatorii sai dintre iudei erau multi care aveau sa se manie din pricina soliei pe care el avea sa o vesteasca. In ce priveste grecii, cuvintele lui aveau sa apara ca o deplina nebunie. El avea sa fie privit ca un om slab la minte pentru ca incerca sa arate cum putea crucea sa aiba vreo legatura cu inaltarea sau mantuirea omenirii.

26:10 Dar pentru Pavel crucea era obiectul de cel mai mare interes. Inca din momentul in care el fusese oprit din lucrarea sa de prigonire a urmasilor Nazarineanului rastignit, el nu incetase niciodata sa preamareasca crucea. Atunci ii fusese data o descoperire a iubirii infinite a lui Dumnezeu, asa cum era aratata in moartea lui Hristos; si o transformare minunata fusese savarsita in viata sa, aducand toate planurile si nazuintele sale in armonie cu cerul. Din ceasul acela, el devenise un om nou in Hristos. El stia din proprie experienta ca, atunci cand un pacatos priveste odata iubirea Tatalui, dupa cum se poate vedea in sacrificiul Fiului Sau, si se supune influentei divine, are loc o schimbare a inimii si de atunci incolo Hristos este totul in tot.

26:11 Cand s-a convertit, Pavel a fost inspirat de o dorinta fierbinte de a ajuta semenilor sai sa-L priveasca pe Isus din Nazaret ca pe Fiul viului Dumnezeu, avand putere sa transforme si sa mantuiasca. De atunci incolo, viata sa a fost cu totul devotata stradaniei de a zugravi iubirea si puterea Celui Rastignit. Iubirea cea mare a inimii sale cuprindea pe toti din toate clasele. "Eu sunt dator", declara el, "si grecilor, si barbarilor, si celor invatati, si celor neinvatati" (Rom. 1,14). Iubirea pentru Domnul slavei, pe care el Il prigonise cu atata inversunare in persoana sfintilor Sai, alcatuia principiul ce determina purtarea sa, puterea ce-l misca. Daca vreodata zelul lui pe calea datoriei incepea sa slabeasca, o singura privire la cruce si la iubirea uimitoare descoperita acolo erau de ajuns sa-l faca sa-si incinga coapsele mintii si sa se avante inainte pe calea lepadarii de sine.

26:12 Iata-l pe apostol predicand in sinagoga din Corint, discutand din scrierile lui Moise si ale profetilor si aducand pe ascultatorii sai inapoi la vremea venirii lui Mesia Cel fagaduit. Ascultati-l cum lamureste lucrarea Mantuitorului ca Mare Preot al omenirii - Cel care, prin sacrificiul propriei Sale vieti, avea sa faca odata pentru totdeauna ispasire pentru pacat si avea apoi sa-si inceapa lucrarea in Sanctuarul ceresc. Ascultatorii lui Pavel au fost facuti sa inteleaga faptul ca Mesia, dupa venirea caruia ei dorisera, venise deja; ca moartea Lui era antitipul tuturor jertfelor aduse si ca slujirea Sa in Sanctuarul din cer era punctul cel mai de seama ce isi arunca umbra inapoi si facea clara lucrarea preotiei iudaice.

26:13 Pavel "dovedea iudeilor ca Isus este Hristosul". Din Scripturile Vechiului Testament, el dovedea ca, potrivit profetiilor si asteptarii tuturor iudeilor, Mesia avea sa fie din linia neamului lui Avraam si a lui David; apoi el a insiruit descendenta lui Isus de la patriarhul Avraam prin imparatul- psalmist. El a citit marturia profetilor cu privire la caracterul si lucrarea lui Mesia Cel fagaduit, cum si la primirea si tratarea Lui pe pamant; apoi, el a aratat ca toate aceste profetii fusesera implinite in viata, lucrarea si moartea lui Isus din Nazaret.

26:14 Pavel a aratat ca Hristos venise sa ofere mantuire, mai intai de toate, neamului care astepta venirea lui Mesia ca implinire si ca slava a existentei lor nationale. Dar natiunea aceasta L-a lepadat pe Acela care putea sa le dea viata si si-a ales un alt conducator, a carui domnie avea sa sfarseasca in moarte. El s-a straduit sa atraga atentia ascultatorilor sai asupra faptului ca numai pocainta putea salva natiunea iudaica de la ruina ce se apropia. El le-a aratat necunoasterea lor cu privire la insemnatatea Scripturilor care alcatuiau principala lor mandrie si gloria lor, cum ca ei le intelegeau pe deplin. El a mustrat aspru spiritul lor lumesc, iubirea lor dupa ranguri, titluri si fast si egoismul lor nemasurat.

26:15 In puterea Duhului Sfant, Pavel a relatat istoria minunatei sale convertiri si increderea lui in Scripturile Vechiului Testament, care se implinisera pe deplin in Isus din Nazaret. Cuvintele sale erau rostite cu un zel solemn, iar ascultatorii sai nu puteau vedea altceva

26:16 decat ca el iubea din toata inima pe Mantuitorul rastignit si inaltat. Ei au vazut ca mintea lui era concentrata asupra lui Hristos si ca toata viata lui era legata de aceea a Domnului sau. Atat de convingatoare au fost cuvintele lui, incat numai aceia care erau plini de ura cea mai inversunata impotriva religiei crestine puteau ramane nemiscati de ele.

26:17 Insa iudeii din Corint si-au inchis ochii fata de dovezile atat de clar prezentate de apostol si au refuzat sa ia aminte la apelurile sale. Acelasi duh care-i condusese sa-L lepede pe Hristos i-a umplut acum de manie si furie impotriva servului Sau; si, daca nu l-ar fi ocrotit Dumnezeu in chip deosebit, pentru ca el sa poata continua sa duca solia Evangheliei la Neamuri, ei i-ar fi pus capat vietii.

26:18 "Fiindca iudeii i se impotriveau si-l batjocoreau, Pavel si-a scuturat hainele si le-a zis: 'Sangele vostru sa cada asupra capului vostru; eu sunt curat. De-acum incolo, ma voi duce la Neamuri'. Si, dupa ce a iesit de acolo, a intrat in casa unui om temator de Dumnezeu, numit Iust, a carui casa era vecina cu sinagoga".

26:19 Sila si Timotei au venit "din Macedonia" sa-l ajute pe Pavel si au lucrat impreuna pentru Neamuri. Atat paganilor, cat si iudeilor, Pavel si tovarasii lui li L-au predicat pe Hristos ca Mantuitor al neamului omenesc cazut. Dand la o parte orice argumentatie incalcita si greu de priceput, solii crucii au staruit asupra insusirilor Creatorului lumii, conducatorul Suprem al Universului. Cu inimile lor aprinse de iubire fata de Dumnezeu si fata de Fiul Sau, ei au staruit de pagani sa priveasca sacrificiul infinit facut in favoarea oamenilor. Ei stiau ca, daca aceia care bajbaisera

26:20 in intunericul paganismului ar putea sa vada stralucind lumina de la crucea de pe Golgota, atunci ei ar putea fi atrasi la Mantuitorul. "Dupa ce voi fi inaltat de pe pamant", spusese Mantuitorul, "voi atrage la Mine pe toti oamenii" (Ioan 12,32).

26:21 Slujitorii Evangheliei din Corint si-au dat seama de primejdiile teribile ce amenintau sufletele acelora pentru care ei lucrau; si, cu simtamantul raspunderii care apasa asupra lor, au prezentat adevarul asa cum este in Isus. Solia lor era clara, limpede si hotarata - un miros de viata spre viata sau de moarte spre moarte. Dar Evanghelia era descoperita nu numai prin cuvintele, ci si prin faptele lor zilnice. Ingerii conlucrau cu ei, iar harul si puterea lui Dumnezeu erau aratate in convertirea multora. "Crisp, fruntasul sinagogii, a crezut in Domnul impreuna cu toata casa lui. Si multi dintre Corinteni, care-l auzisera pe Pavel, au crezut si ei, si au fost botezati".

26:22 Ura cu care iudeii privisera totdeauna pe apostoli se inasprise acum. Convertirea si botezarea lui Crisp a avut ca urmare inversunarea in loc de convingerea acestor incapatanati impotrivitori. Ei nu puteau aduce argumente care sa dezaprobe predica lui Pavel; si, in lipsa de asemenea dovezi, ei au recurs la inselaciune si la atacuri pline de rautate. Ei au batjocorit Evanghelia si numele lui Isus. In oarba lor manie, nici un cuvant nu era prea amar, nici o nascocire prea josnica pentru a fi folosita de ei. Ei nu puteau tagadui faptul ca Hristos savarsise minuni; dar ei au declarat ca le savarsise prin puterea lui Satana; si, plini de cutezanta, afirmau ca lucrarile minunat savarsite de Pavel erau facute datorita aceluiasi mijloc.

26:23 Desi Pavel a avut un oarecare succes in Corint, totusi rautatea pe care el a vazut-o si a auzit-o in aceasta cetate corupta aproape ca l-a descurajat. Depravarea pe care el a vazut-o in mijlocul Neamurilor, precum si ocara si insulta pe care el le-a primit din partea iudeilor i-au produs o mare tulburare sufleteasca. El se indoia de faptul ca ar fi intelept sa incerce sa cladeasca o biserica din materialul pe care il gasise acolo.

26:24 Pe cand isi facea planul sa paraseasca cetatea, spre a se duce intr-un camp mai promitator, si pe cand se framanta sa inteleaga care ii era datoria, Domnul i s-a aratat in viziune si i-a zis: "Nu te teme; ci vorbeste si nu tacea, caci Eu sunt cu tine; si nimeni nu va pune mana pe tine, ca sa-ti faca rau: vorbeste, fiindca ai mult norod in aceasta cetate". Pavel a inteles ca aceasta era o porunca de a ramane in Corint si o asigurare ca Domnul va inmulti samanta semanata. Intarit si imbarbatat, el a continuat sa lucreze acolo cu zel si staruinta.

26:25 Eforturile apostolului nu s-au marginit numai la vorbirea in public; erau multi la care nu s-ar fi putut ajunge in felul acesta. El a folosit mult timp pentru lucrarea din casa in casa, in felul acesta ajutandu-se de legaturile de inrudire ale cercului familiei. El i-a vizitat pe bolnavi si pe cei necajiti, i-a imbarbatat pe cei indurerati si i-a mangaiat pe cei obiditi. Si, in tot ceea ce a spus si a facut, el a preamarit numele lui Isus. Astfel, el a lucrat "in slabiciune, in frica si cutremur" (1 Cor. 2,3). El se cutremura la gandul ca nu cumva invatatura lui sa descopere mai mult chipul omenescului decat al Dumnezeirii.

26:26 "Ceea ce propovaduim noi printre cei desavarsiti este o intelepciune", spunea Pavel mai tarziu; "dar nu a veacului acestuia, nici a fruntasilor veacului acestuia, care vor fi nimiciti.

26:27 Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa, pe care o randuise Dumnezeu, spre slava noastra, mai inainte de veci, si pe care n-a cunoscut-o nici unul din fruntasii veacului acestuia; caci, daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi rastignit pe Domnul slavei. Dar, dupa cum este scris: 'Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc'. Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu. In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului, care este in el? Tot asa: nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu. "Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau. Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti" (1 Cor. 2,6-13).

26:28 Pavel si-a dat seama ca destoinicia sa nu era in sine, ci era datorita prezentei Duhului Sfant, a carui influenta plina de har ii umplea inima, aducand orice gand in supunere fata de Hristos. El vorbea despre sine ca purtand "intotdeauna cu noi, in trupul nostru, omorarea Domnului Isus, pentru ca si viata lui Isus sa se arate in trupul nostru" (2 Cor. 4,10). In invataturile apostolului, Hristos era figura centrala. "Traiesc", spunea el, "dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine" (Gal. 2,20). Eul era ascuns; Hristos era descoperit si proslavit.

26:29 Pavel era un orator iscusit. Inainte de convertirea sa,

26:30 deseori cautase sa impresioneze pe ascultatorii sai prin avanturi oratorice. Acum, insa, el a pus la o parte toate acestea. In loc sa se lase prins in descrieri si reprezentari poetice, care poate ar fi fost placute simturilor si ar fi hranit imaginatia, dar care nu ar fi avut nici o legatura cu experienta zilnica, Pavel a cautat ca, prin folosirea unei vorbiri simple, sa faca simtite in inima adevarurile care sunt de o importanta vitala. Prezentarea artistica a adevarului poate da loc la un extaz al simturilor, dar, de cele mai multe ori, adevarurile prezentate in felul acesta nu aduc hrana necesara intaririi si fortificarii credinciosului pentru luptele vietii. Nevoile imediate, incercarile prezente ale sufletelor ce se lupta, acestea trebuie intampinate cu instruiri trainice si practice, intemeiate pe principiile fundamentale ale crestinismului.

26:31 Straduintele lui Pavel in Corint nu au fost fara rod. Multi s-au intors de la inchinarea la idoli ca sa serveasca viului Dumnezeu si o mare biserica a fost inrolata sub steagul lui Hristos. Multi dintre cei mai decazuti dintre Neamuri au fost salvati si au devenit monumente ale indurarii lui Dumnezeu si ale puterii sangelui lui Hristos de a curati de pacat.

26:32 Succesul crescand pe care Pavel il avea in prezentarea lui Hristos a intaratat pe iudeii necredinciosi la o si mai hotarata impotrivire. S-au razvratit ca unul si "s-au ridicat cu un gand impotriva lui Pavel, l-au dus inaintea scaunului de judecata" al lui Galion, care atunci era proconsulul Ahaiei. Ei au sperat ca autoritatile, ca si in ocaziile de mai inainte, aveau sa fie de partea lor si, cu voce tare si plina de manie, si-au rostit plangerile impotriva apostolului, zicand: "Omul acesta atata pe oameni sa se inchine lui Dumnezeu intr-un fel care este impotriva legii".

26:33 Religia iudaica era sub ocrotirea puterii romane si invinuitorii lui Pavel gandeau ca, daca ei l-ar putea invinui ca a violat legile religiei lor, s-ar putea sa le fie incredintat lor pentru a fi judecat si osandit. In felul acesta, ei sperau sa-l omoare. Insa Galion era un barbat integru si nu voia sa se lase inselat de iudeii gelosi si intriganti. Dezgustat de bigotismul si indreptatirea de sine a lor, el nu a vrut sa ia in seama invinuirea lor. Pe cand Pavel se pregatea sa vorbeasca in apararea sa, Galion i-a spus ca nu era nevoie. Apoi, intorcandu-se catre maniosii invinuitori, el a zis: "'Daca ar fi fost vorba de vreo fapta rea sau vreo blestematie, v-as asculta dupa cuviinta, iudeilor! Dar, daca este vorba de neintelegeri asupra unui cuvant, asupra unor nume si asupra Legii voastre, treaba voastra: eu nu vreau sa fiu judecator peste aceste lucruri'. Si i-a alungat de la scaunul de judecata".

26:34 Atat iudeii, cat si grecii asteptasera cu infrigurare hotararea lui Galion; si respingerea imediata a cazului, ca nefiind de interes public, a fost un semnal pentru iudei sa se retraga dezamagiti si maniosi. Purtarea hotarata a proconsulului a deschis ochii zgomotoasei multimi care sprijinise pe iudei. Pentru prima data in timpul lucrarii sale in Europa, gloata a trecut de partea sa; chiar sub ochii proconsulului si fara nici o interventie din partea sa, ei au agresat in mod violent pe cei mai de seama invinuitori ai apostolului. Atunci toti grecii au pus mana "pe Sosten, fruntasul sinagogii, si-l bateau inaintea scaunului de judecata, fara ca lui Galion sa-i pese". In felul acesta, crestinismul a obtinut o insemnata biruinta.

26:35 "Pavel a mai ramas destul de multa vreme la Corint". Daca apostolul ar fi fost atunci nevoit sa paraseasca Corintul, cei intorsi la credinta lui Isus s-ar fi gasit intr-o pozitie primejdioasa. Iudeii s-ar fi straduit sa culeaga pe deplin avantajele castigate, chiar pana la starpirea crestinismului din acea regiune.

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: