English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Minte Caracter si Personalitate vol.1

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Minte Caracter si Personalitate vol.1, 38


38:1 Cap. 35 - Influenta perceptiilor

38:2 O lege a lumii intelectuale si spirituale. - Noi suntem schimbati, privind. Ceea ce contemplam ne transforma. Aceasta este o lege valabila atat in domeniul spiritual, cat si in cel intelectual. Mintea se adapteaza treptat la subiectele asupra carora i se ingaduie sa staruiasca. Ea devine asemenea lucrurilor cu care se obisnuieste si pe care le indrageste si le respecta. - GC 555 (1888)

38:3 Contemplarea raului i-a degradat pe antediluvieni. - Contempland raul, oamenii au fost schimbati dupa chipul lui, pana cand Dumnezeu n-a mai putut suporta nelegiuirea lor si ei au fost nimiciti de potop. - SpTEd 44, 11 mai 1896. (FE 422)

38:4 Schimbati in bine. - Privind la Isus, noi ne formam conceptii tot mai clare si mai luminoase cu privire la Dumnezeu si astfel suntem schimbati. Bunatatea si dragostea fata de semeni devin pentru noi un instinct natural. Caracterul pe care il dezvoltam este o oglindire a caracterului divin. Iar dezvoltarea, in sensul asemanarii cu Dumnezeu, ne mareste capacitatea de a-L cunoaste. Relatia noastra de partasie cu lumea cereasca ajunge din ce in ce mai profunda, iar capacitatea noastra de a primi comorile cunostintei si ale intelepciunii vesnice devine din ce in ce mai mare. - COL 355 (1900)

38:5 Schimbati in rau. - Privind, suntem schimbati. Nu este de mirare faptul ca trairea pioasa din biserica prezinta un continuu declin, din moment ce mintea oamenilor este atrasa de invataturi si teorii omenesti, in timp ce principiile sfinte, in care Dumnezeu Isi descopera desavarsirea si sfintenia caracterului Sau, sunt neglijate. "Caci poporul Meu a savarsit un indoit pacat, M-au parasit pe Mine, izvorul apelor vii, si si-au sapat puturi, puturi crapate care nu tin apa" (Ieremia 2,13). - GC 478 (1911)

38:6 Viata este schimbata prin contemplare. - Cuvantul lui Dumnezeu este o candela pentru picioarele noastre si o lumina pe cararea noastra. "Strang cuvantul Tau in inima mea ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta" (Psalmii 119,11). O minte preocupata de cercetarea Cuvantului lui Dumnezeu este intarita impotriva lui Satana. Aceia pentru care Domnul Hristos este un tovaras zilnic si un prieten apropiat vor simti ca in preajma lor se afla puterile unei lumi nevazute si, privind la Isus, ei vor deveni asemenea chipului Sau. Contemplandu-L, ei sunt schimbati dupa modelul divin; caracterul lor este educat, innobilat si pregatit pentru Imparatia cereasca. - 4T 616 (1881)

38:7 O perceptie selectiva. - Dumnezeu nu doreste sa ascultam tot ce poate fi auzit si sa privim tot ce poate fi vazut. Posibilitatea de a-ti astupa urechile ca sa nu auzi si de a-ti inchide ochii ca sa nu vezi reprezinta o mare binecuvantare. Cea mai mare grija a noastra trebuie sa fie aceea de a ne vedea clar propriile lipsuri si de a auzi bine indrumarile si mustrarile de care avem nevoie. Altfel, neatentia si neglijenta noastra le vor lasa sa treaca neobservate, iar noi vom deveni ascultatori uituci, care nu-si indeplinesc lucrarea. - 1T 707, 708 (1868)

38:8 Pastrarea capacitatilor perceptive intr-o stare de vigilenta. - Daca sunteti invitati sa luati parte la o intrunire unde au loc anumite dezbateri, intrebati-va mai intai daca facultatile voastre perceptive se afla intr-o stare corespunzatoare pentru fi capabili sa evaluati cu claritate dovezile ce urmeaza a fi prezentate. Daca gandirea voastra este confuza si nu va simtiti intr-o stare corespunzatoare, nu aveti nici un drept sa

38:9 participati la acea intrunire. Sunteti o persoana recalcitranta? Este temperamentul vostru placut si armonios sau este atat de dezagreabil si impulsiv, incat sa fiti inclinati sa luati decizii pripite? Va simtiti ca si cand ati dori sa va bateti cu cineva? Atunci, nu mergeti la intrunire; deoarece, daca veti merge, Il veti dezonora in mod sigur pe Dumnezeu.

38:10 Luati un topor si taiati lemne sau angajati-va intr-o alta activitate fizica, pana cand simtiti sa spiritul vostru devine bland si conciliant. Daca stomacul ii creeaza neplaceri creierului, cuvintele voastre le vor crea neplaceri celor care participa la intrunire. Putini isi dau seama cat de multe neplaceri sunt cauzate de tulburarile digestive. - MS 62, 1900. (MM 295)

38:11 Influenta apetitului guvernat de constiinta si ratiune asupra insusirilor perceptive ale mintii. - Aceia care doresc sa aiba o minte treaza, pentru a discerne cu claritate planurile inselatoare ale lui Satana, trebuie sa-si pastreze apetitul sub stapanirea constiintei si a ratiunii. Influenta energica a insusirilor morale superioare ale mintii este esentiala in vederea desavarsirii unui caracter crestin. Iar puterea sau labilitatea mintii determina in mod direct atat capacitatea noastra de a fi utili in aceasta lume, cat si mantuirea noastra vesnica. - RH, 8 septembrie 1874. (MYP 236, 237)

38:12 Exercitiul fizic dezvolta capacitatea de patrundere. - Daca dorim sa ne pastram vitalitatea si sanatatea, trebuie sa urmarim o solicitare proportionala atat a puterilor trupului, cat si a energiilor mintii. In felul acesta, tinerii pot aborda studiul Cuvantului lui Dumnezeu, avand o stare psihica echilibrata si o capacitate de intelegere sanatoasa. Ei vor fi capabili sa retina lucrurile pretioase pe care le descopera in Cuvant si vor avea o gandire profunda si vasta. Ideile vor fi cercetate in mod inteligent, iar mintea lor va fi in stare sa discearna adevarul. Apoi, cand se iveste ocazia, ei vor putea sa raspunda cu umilinta si respect tuturor celor care le cer sa aduca un argument in favoarea nadejdii care se afla in inimile lor. - 6T 180 (1900)

38:13 Dezvoltarea morala mareste capacitatea de intelegere. - Cu cat omul se apropie de desavarsirea morala, cu atat sensibilitatea

38:14 sa devine mai ascutita, perceptia pacatului devine mai acuta, iar simpatia sa fata de cei suferinzi mai profunda. - GC 570 (1911)

38:15 Durerea sufleteasca a afectat perceptia Mariei. - Atunci, Maria s-a indepartat chiar din prezenta ingerilor, gandind ca trebuie sa gaseasca pe cineva care sa-i poata spune ce s-a intamplat cu trupul lui Isus. O alta voce i s-a adresat, intreband-o: "Femeie, pentru ce plangi? Pe cine cauti?" Privind cu ochii tulburi de lacrimi, ea a observat un chip omenesc si, crezand ca era gradinarul, a spus: "Domnule, daca l-ai luat de aici, spune-mi unde l-ai pus, ca sa merg sa-l aduc inapoi". - DA 790 (1898)

38:16 Recunoasterea lui Isus dupa voce. - Dar, deodata, vocea cunoscuta a lui Isus i s-a adresat pe nume: "Maria". Atunci, ea si-a dat seama ca cel care ii vorbea nu era un strain si, intorcandu-se spre El, l-a vazut pe Hristos in viata, chiar inaintea ei. Tresaltand de fericire, a uitat ca El fusese crucificat si, aruncandu-se la picioarele Lui, a rostit: "Rabuni". - DA 790 (1898)

38:17 Apetitul toceste sensibilitatea perceptiilor. - Rascumparatorul lumii stia ca ingaduinta fata de pofte a produs slabiciunea fizica si tocirea sensibilitatii perceptiilor, astfel incat lucrurile sfinte si vesnice nu au mai putut fi recunoscute si intelese. El stia ca ingaduirea de sine a degradat facultatile morale si ca cea mai mare nevoie a omului era convertirea inimii, a mintii si a sufletului de la o viata de ingaduinta de sine, la o viata de renuntare si sacrificiu de sine. - Lt 158, 1909. (MM 264)

38:18 Pacatele afecteaza perceptia. - Pacatul ne intuneca mintea si ne afecteaza perceptiile. Pe masura ce pacatul este curatat din inimile noastre, lumina cunoasterii slavei lui Dumnezeu, reflectata in chipul lui Isus Hristos, care straluceste in paginile Cuvantului Sau si este revelata in natura, Il descopera pe El din ce in ce mai deplin, ca fiind "plin de indurare si milostiv,

38:19 incet la manie, plin de bunatate si credinciosie" (Exodul 34,6).

38:20 In lumina Sa, noi vom vedea lumina, pana cand mintea, inima si sufletul sunt schimbate dupa chipul sfinteniei Sale. - MH 464, 465 (1905)

38:21 Capacitatea de perceptie intunecata. - Mandria, iubirea de sine, egoismul, ura, invidia si gelozia au intunecat capacitatea lor de perceptie. - 2T 605 (1871)

38:22 Cum a abordat Hristos mintea intunecata de pacat. - Hristos a renuntat la pozitia Sa cereasca si a coborat printre noi, luand asupra Sa natura umana, pentru ca, astfel, sa poata ajunge intr-o legatura directa cu neamul omenesc si sa-l inalte din starea decazuta in care se afla. Dar mintea oamenilor devenise atat de intunecata de pacat, insusirile lor intelectuale ajunsesera atat de degradate si capacitatea lor de a intelege atat de confuza si insensibila, incat nu au reusit sa discearna caracterul Lui divin, invaluit in natura omeneasca. Aceasta lipsa de discernamant a oamenilor a constituit un obstacol in calea lucrarii pe care Isus dorea s-o realizeze pentru ei; iar pentru a face ca invatatura sa aiba efect asupra mintii lor, El a fost nevoit sa le vorbeasca pe intelesul lor.

38:23 Amintindu-le despre caracterul Sau divin si tainic, Hristos a cautat sa orienteze cursul gandurilor lor intr-o directie favorabila puterii transformatoare a adevarului. Pentru a ilustra adevarul divin, Isus a folosit exemple din natura, cu care ei erau familiarizati. In felul acesta, ogorul inimii lor era pregatit pentru a primi samanta cea buna. Ascultatorii simteau ca dorintele Lui se identificau cu dorintele lor si ca inima Lui tresalta pentru bucuriile lor si se intrista pentru suferintele lor. In acelasi timp insa, vedeau in Isus manifestarea unei puteri si a unei virtuti care depaseau cu mult calitatile celor mai respectati rabini.

38:24 Invataturile lui Hristos erau caracterizate de o simplitate, o demnitate si o putere nemaiintalnite de ei pana atunci, iar buzele lor rosteau involuntar cuvinte de admiratie: "Niciodata nu a vorbit cineva ca Omul acesta". Oamenii il ascultau cu placere si incantare. - 5T 746, 747 (1889)

38:25 Pasiunile nestapanite afecteaza capacitatile perceptive. - Pasiunile inferioare trebuie sa fie supravegheate cu strictete. Degradarea

38:26 suferita de capacitatile perceptive, datorita dezlantuirii haotice a pasiunilor josnice, este teribila. Satisfacerea acestor pasiuni face ca sangele sa circule deficitar in anumite parti ale trupului si, in loc de a usura inima si de a alimenta si limpezi mintea, acesta este solicitat in cantitati nenaturale de anumite organe interne. Rezultatul este boala si, pana cand nu-si recunoaste si repara greseala, omul nu-si va recapata sanatatea. - SpT Seria B, Nr. 15, p 18, 3 aprilie 1900 (CH 587)

38:27 Mintea poate fi educata sa accepte pacatul. - Inainte ca un crestin sa comita un pacat vizibil, in inima lui are loc un proces de pregatire, necunoscut celor din jur. Mintea nu cade dintr-o data din starea de curatie si sfintire, intr-o stare degradata, corupta si imorala. Pentru ca reflectarea chipului lui Dumnezeu sa se deformeze, luand un chip nemilos si satanic, este nevoie de timp. Privind, suntem schimbati. Prin ingaduirea gandurilor imorale, omul isi poate educa mintea in asa fel, incat pacatul, care altadata ii era respingator, sa devina o placere. - PP 459 (1890)

38:28 Puteri ale fiintei ce devin jucariile vrajmasului. - Dumnezeu nu-i acorda omului nici un drept de a incalca legile propriei sale fiinte. Dar, cedand ispitelor lui Satana care il indeamna la necumpatare, omul permite ca poftele si pasiunile animalice sa subordoneze insusirile superioare ale fiintei sale. Cand acestea preiau conducerea, omul, care a fost creat cu putin mai prejos decat ingerii si ale carui capacitati intelectuale erau destinate unei dezvoltari nelimitate, se preda in mainile lui Satana. Iar Satana detine un acces liber in viata celor care se afla in sclavia apetitului. Prin necumpatare, unii sacrifica o jumatate, altii doua treimi din puterile lor fizice, mintale si morale care devin jucariile vrajmasului. - RH, 8 septembrie 1874. (MYP 236)

38:29 Sfat adresat unei persoane care isi imagina rele inexistente. - Sora D s-a inselat cu privire la anumite lucruri. Ea a crezut ca Dumnezeu o instruieste intr-o maniera speciala si amandoi ati manifestat incredere si ati actionat in conformitate cu parerile ei.

38:30 Discernamantul pe care ea considera ca il detine intr-o maniera speciala este o inselaciune a vrajmasului. Sora D este din fire inclinata sa perceapa si sa inteleaga in mod pripit unele lucruri si sa anticipeze, iar natura ei este extrem de sensibila. Satana a profitat de aceste trasaturi de caracter si v-a indus in eroare pe amandoi.

38:31 Frate D, tu te comporti de prea mult timp asemenea unui sclav. O mare parte din ceea ce sora D credea ca este discernamant era de fapt gelozie. Ea este inclinata sa priveasca totul prin prisma unui spirit de invidie, sa fie suspicioasa si sa banuiasca raul si nesinceritatea in aproape orice lucru. Acest fapt genereaza o stare de nefericire si de descurajare si o atitudine caracterizata de indoiala, in situatii in care ar trebui sa existe pace si incredere. Trasaturile ei de caracter nefericite ii transforma gandirea intr-o sursa a disperarii. Ea traieste simtamantul unei continue amenintari iminente, iar temperamentul ei extrem de sensibil o face sa-si imagineze ca este neglijata, ignorata si prejudiciata prin fapte care sunt inexistente...

38:32 Daca aceste trasaturi de caracter nedorite nu vor fi corectate si reformate printr-o vointa puternica si bine determinata, este posibil ca amandoi sa va pierdeti credinta. - 1T 708, 709 (1868)

38:33 Nu meditati la puterea lui Satana. - Privind, suntem schimbati. Prin meditatia asupra iubirii lui Dumnezeu si a Mantuitorului nostru, prin contemplarea desavarsirii caracterului divin si prin declararea neprihanirii lui Hristos ca fiind a noastra, in credinta, noi suntem transformati dupa chipul Sau. Asadar, sa nu adunam toate tablourile neplacute - nedreptatile, coruptia si dezamagirile care reprezinta dovezi ale puterii lui Satana - si sa le agatam pe peretii memoriei noastre, discutand despre ele si deplangandu-le, pana cand sufletele noastre se umplu de descurajare. Un suflet descurajat este o sursa a intunericului, care nu numai ca nu reuseste sa primeasca pentru el insusi lumina lui Dumnezeu, dar o indeparteaza si de la ceilalti. Satana este deosebit de satisfacut sa vada efectele scenelor care prezinta victoriile lui, aducand descurajarea si pierderea credintei in inimile oamenilor. - 5T 744, 745 (1889)

38:34 Influenta mediului inconjurator. - Pacientul trebuie ajutat sa iasa in aer liber. Cu cat va fi tinut mai putin in spatii inchise, cu atat ingrijirea de care are nevoie va fi mai redusa. Cu cat mediul in care este ingrijit este mai placut, cu atat cazul lui va fi mai plin de speranta. Daca este inchis intr-o casa, oricat de elegant ar fi mobilata aceasta, pacientul devine nervos si deprimat. Asezati-l in preajma lucrurilor frumoase ale naturii; duceti-l in locuri in care sa poata vedea florile inflorind si sa poata auzi cantecul pasarelelor, iar inima lui va izbucni in cantec, in armonie cu cantecele pasarilor. Trupul si mintea ii vor fi alinate. Intelectul lui se va trezi si imaginatia ii va fi stimulata, iar mintea lui va fi pregatita sa inteleaga frumusetea Cuvantului lui Dumnezeu. - MH 265 (1905)

38:35 Mediul social influenteaza experienta religioasa. - Apoi, mi-a fost aratata o tanara... care se indepartase de Dumnezeu si fusese invaluita in intuneric. M-am adresat ingerului, intreband: "Stiam ca merge bine intr-o perioada, ce anume a abatut-o de pe cale?" Atentia mi-a fost indreptata spre un moment din trecut, in care mediul ei a suferit o schimbare. Ea s-a asociat cu un tanar de varsta ei, care era plin de neseriozitate, mandrie si dragoste de lume. Daca ar fi ascultat cuvintele lui Hristos, ea nu ar fi ajuns sa cedeze vrajmasului. "Vegheati... si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita". Ispitele se pot afla pretutindeni in jurul nostru, dar nu inseamna ca este obligatoriu sa ne lasam atrasi de ele. Adevarul este pretios si valabil in orice situatie. Influenta lui nu este aceea de a ne injosi, ci de a inalta, de a innobila, de a curati si de a pune in evidenta valoarea nemuririi si a Imparatiei lui Dumnezeu. Ingerul a spus: "Ce anume doriti sa alegeti, pe Hristos sau lumea?"

38:36 Satana prezinta lumea inaintea sarmanilor muritori in imaginile cele mai incantatoare, mai fascinante si mai amagitoare, iar ei o admira, in timp ce stralucirea ei de arama eclipseaza slava cerului si viata aceea a carei temeinicie este tot atat de vrednica de incredere precum este insusi tronul lui Dumnezeu. Pacea, fericirea si bucuria inexprimabila ale acelei vieti care nu cunoaste necazul, tristetea, durerea, suferinta sau moartea sunt sacrificate pentru aceasta viata scurta si trecatoare a pacatului. - 2T 100, 101 (1868)

38:37 Ceea ce privim influenteaza personalitatea. - Inima ei a fost degradata de ceea ce i-au privit ochii si de ceea ce i-au ascultat urechile. - 4T 108 (1876)

38:38 Discernamantul deteriorat prin alegerea avantajelor vremelnice. - Lot a ales Sodoma ca loc de resedinta, deoarece a privit mai mult la avantajele vremelnice decat la influentele morale care aveau sa fie exercitate de mediul social asupra sa si asupra familiei sale. Ce a avut de castigat in cele din urma, din punctul de vedere al lucrurilor acestei lumi? Bogatiile lui au fost nimicite, o parte dintre copiii lui au pierit o data cu distrugerea cetatii nelegiuite, sotia lui a fost transformata intr-un stalp de sare pe drum, iar el insusi a fost salvat "ca prin foc". Dar rezultatele rele ale alegerii lui egoiste nu s-au oprit aici; coruptia morala a acelui loc s-a inradacinat atat de profund in caracterul copiilor lui, incat n-au mai fost in stare sa discearna binele si raul, pacatul si neprihanirea. - ST, 29 mai 1884. (MYP 419)

38:39 Perceptii lipsite de intelegerea lucrurilor vesnice. - Acelora care au folosit in mod gresit mijloacele care Ii fusesera dedicate lui Dumnezeu, li se va cere sa dea socoteala pentru ispravnicia lor. Unii au acumulat in mod egoist bunuri materiale, doar de dragul castigului. Altii nu au o constiinta sensibila, deoarece le-a fost insemnata cu fierul rosu, printr-o indelunga cultivare a egoismului...

38:40 Mintea lor a fost atat de mult timp absorbita de interesele egoiste, incat nu mai poate intelege valoarea lucrurilor vesnice. Ei nu pretuiesc mantuirea si pare a fi imposibil sa le deschizi mintea pentru a aprecia in mod corect planul de mantuire si pretul ispasirii. Preocuparile egoiste au pus stapanire pe intreaga lor fiinta; asemenea unui magnet, aceste preocupari le atrag gandurile si sentimentele, tinandu-le legate de lucruri de mica valoare. Unele dintre aceste persoane nu vor atinge niciodata statura desavarsirii caracterului lui Hristos, deoarece nu inteleg importanta si necesitatea de a avea un asemenea caracter. Mintea nu poate fi trezita si inaltata intr-o asemenea masura, incat sa fie atrasa de sfintire. Dragostea de sine si interesele egoiste au pervertit caracterul lor pana acolo, incat nu mai pot face distinctie intre lucrurile sfinte si vesnice si lucrurile obisnuite. - 2T 519, 520 (1870)

38:41 Ce anume trezeste capacitatile perceptive. - Cand sunt curatite de egoism, inimile ajung in armonie

38:42 cu mesajele pe care le primesc din partea lui Dumnezeu. Capacitatile lor perceptive sunt trezite, constiintele lor sunt sensibilizate. Cine se aseamana se aduna. "Cine este din Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu" (Ioan 8,47). - 5T 696 (1889)

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: