English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Minte Caracter si Personalitate vol.1

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Minte Caracter si Personalitate vol.1, 20


20:1 Cap. 17 - Ereditatea si mediul social

20:2 Puterea ereditatii. - Ganditi-va la puterea ereditatii, la influenta tovarasiilor si a imprejurarilor rele, la puterea obiceiurilor gresite. Oare ne mai putem mira de faptul ca multi ajung sa fie degradati sub asemenea influente? Oare ne mai putem mira de faptul ca acesti oameni raspund atat de greu la eforturile depuse pentru a fi salvati din starea in care se afla? - MH 168 (1905)

20:3 Adesea, copiii mostenesc predispozitiile parintilor. - De regula, copiii mostenesc inclinatiile si predispozitiile parintilor lor si imita exemplul acestora, iar ca urmare, pacatele parintilor sunt repetate in viata copiilor, din generatie in generatie. Asa s-a intamplat cu caracterul ofensator si lipsit de respect al lui Ham, care, reprodus in viata urmasilor lui, a adus blestemul asupra lor pe parcursul multor generatii...

20:4 Pe de alta parte, cat de imbelsugat a fost rasplatit respectul lui Sem fata de tatal sau si cat de remarcabila a fost linia genealogica a barbatilor sfinti care apar in randul urmasilor lui! - PP 118 (1890)

20:5 Mamele trebuie sa cunoasca legile ereditatii. - Daca mamele din generatiile trecute ar fi cautat sa cunoasca legile care guverneaza fiinta umana, ar fi inteles faptul ca atat capacitatile lor fizice, cat si starea lor morala si insusirile

20:6 intelectuale sunt reproduse in copii intr-o mare masura. Daca ne gandim la implicatiile pe care le are ereditatea, ignoranta cu privire la acest subiect constituie un pacat condamnabil. - HL (Partea a 2-a) 37, 1865. (2SM 431)

20:7 Boli transmise de la parinti la copii. - De-a lungul generatiilor care s-au succedat de la caderea in pacat, omenirea a urmat cursul unei degradari din ce in ce mai accentuate. Boala a fost transmisa de la parinti la copii, generatie dupa generatie. Pana cand chiar si copiii din leagan au ajuns sa sufere datorita afectiunilor cauzate de pacatele parintilor lor.

20:8 Moise, primul istoric, prezinta un raport destul de precis al vietii sociale si particulare a unor oameni care au trait in perioada timpurie a istoriei lumii, dar nu gasim nici o marturie cu privire la existenta vreunui copil care sa se fi nascut orb, surd, malformat sau redus mintal. Nu este inregistrat nici un caz de moarte naturala care sa fi survenit in perioada post-natala, copilarie sau tinerete... Atat de rare erau cazurile in care un fiu murea inaintea tatalui sau, incat o asemenea intamplare a fost considerata suficient de neobisnuita, incat sa fie vrednica de a fi inregistrata pentru posteritate: "Haran a murit inaintea tatalui sau Terah". Cu cateva exceptii, toti patriarhii de la Adam la Noe au trait aproape o mie de ani. Iar de atunci, media de varsta a continuat sa scada.

20:9 In timpul primei veniri a Domnului Hristos, omenirea ajunsese atat de degenerata, incat, printre cei adusi la Isus pentru a fi vindecati de boli, nu erau numai varstnici, ci si numerosi tineri si copii, veniti aproape din toate cetatile. - CTBH 7, 8, 1890. (CD 117, 118)

20:10 Copiii trebuie sa evite obiceiurile gresite ale parintilor. - Bolile nu apar niciodata fara o cauza. Calea este pregatita si bolile sunt invitate prin desconsiderarea legilor sanatatii. Suferinta multora este consecinta pacatelor parintilor lor. Desi copiii nu sunt raspunzatori pentru pacatele parintilor lor, fiecare om are datoria imperativa de a cunoaste practicile care constituie incalcari ale legilor sanatatii. Copiii ar trebui sa evite obiceiurile gresite ale parintilor lor si, printr-o traire corecta, sa se straduiasca sa-si amelioreze conditia fizica. - MH 234 (1905)

20:11 Pacatele inaintasilor umplu lumea de boli. - Inaintasii nostri ne-au lasat mostenire obiceiuri si preferinte care favorizeaza raspandirea bolii in lume. Prin intermediul gusturilor pervertite, pacatele parintilor se rasfrang cu o putere teribila asupra copiilor, pana in cea de-a treia si a patra generatie. Modul gresit de alimentatie, cultivat pe parcursul mai multor generatii, obiceiurile traditionale, caracterizate de lipsa stapanirii de sine si de excese, aglomereaza caminele de handicapati, inchisorile si azilurile de bolnavi mintali din zilele noastre. Necumpatarea in consumul de ceai si cafea, de vin, bere, rom si coniac si folosirea tutunului, a opiumului si a altor narcotice au ca rezultat o degenerare majora din punct de vedere mintal si fizic, iar aceasta degenerare se afla intr-un proces de accentuare continua. - RH, 29 iulie 1884. (CH 49)

20:12 Gustul mostenit pentru stimulente. - Exista indivizi pentru care prezenta in casa a vinului sau a cidrului constituie un pericol serios. Ei au mostenit gustul pentru asemenea stimulente, iar Satana ii provoaca in mod neincetat sa le foloseasca. Daca cedeaza ispitei, acesti oameni nu se vor mai putea opri niciodata; apetitul pretinde ingaduinta de sine si, daca este satisfacut, ii conduce la ruina. Creierul este paralizat si desensibilizat, ratiunea inceteaza sa-si pastreze suprematia, iar ei se afunda cu totul in viciu. - 5T 356, 357 (1885)

20:13 Viciul tutunului transmis la copii. - Folosirea tutunului produce ravagii in randul copiilor si al tinerilor. Practicile nesanatoase din generatiile trecute afecteaza copiii si tineretul de azi. Incapacitatea intelectuala, slabiciunea fizica, dezechilibrul nervos si tendintele nenaturale sunt transmise ca mostenire genetica de la o generatie la alta. Si aceleasi practici daunatoare, continuate de catre urmasi, sporesc si perpetueaza rezultatele negative asupra sanatatii. Aceasta este cauza careia i se datoreaza, si nu in mica masura, degradarea morala prezenta, care a devenit un motiv de ingrijorare alarmanta. - MH 328, 329 (1905)

20:14 Copiii mostenesc inclinatii diverse. - Copiii mostenesc inclinatii spre rau, dar manifesta si multe alte trasaturi de

20:15 caracter placute. Acestea trebuie sa fie incurajate si dezvoltate, in timp ce tendintele negative trebuie sa fie observate cu atentie si reprimate. Copiii nu ar trebui sa fie flatati niciodata, deoarece flatarea si lauda excesiva sunt asemenea unei otravi; cu toate acestea, parintii trebuie sa manifeste fata de ei o purtare de grija sfanta, castigandu-le astfel increderea si iubirea. - RH, 24 ianuarie 1907

20:16 Cuvinte potrivite de apreciere. - O mama trebuie sa adreseze cuvinte de apreciere pentru comportamentul bun al copiilor, ori de cate ori are ocazia. Ea trebuie sa-i incurajeze prin cuvinte de aprobare si prin manifestari ale iubirii. Acestea vor fi asemenea unor raze de soare pentru inima copilului si vor conduce la cultivarea respectului de sine si a demnitatii caracterului. - 3T 532 (1889)

20:17 Mostenirea unui temperament impulsiv. - Unora le-a fost transmis ca mostenire genetica un temperament impulsiv, iar in copilarie nu au fost educati sa exercite stapanirea de sine. Adesea, un asemenea temperament iute este asociat cu invidia si gelozia. - 2T 74 (1868)

20:18 Satana profita de slabiciunile noastre ereditare. - Prin propriile puteri, ne este imposibil sa ne impotrivim pretentiilor firii noastre decazute. Prin intermediul acesteia, Satana va aduce asupra noastra o multime de ispite. Domnul Hristos a stiut ca vrajmasul sufletelor va veni la fiecare fiinta umana, profitand de slabiciunile ereditare si, prin insinuarile lui mincinoase, ii va ispiti pe toti cei care nu isi pun increderea in Dumnezeu. Pasind inaintea noastra pe calea pe care noi insine va trebui sa umblam, Domnul ne-a pregatit posibilitatea de a invinge. Dorinta Sa este ca noi sa nu ne aflam pe o pozitie dezavantajata in conflictul cu Satana... "Indrazniti", spune El, "Eu am biruit lumea" (Ioan 16,33). - DA 122, 123 (1898)

20:19 Convertirea schimba inclinatiile spre rau mostenite. - O convertire veritabila schimba inclinatiile spre rau, mostenite sau cultivate. Religia lui Dumnezeu este asemenea unei

20:20 tesaturi rezistente, in care se impletesc cu tact si indemanare fire nenumarate. Numai intelepciunea care vine din partea lui Dumnezeu poate face ca aceasta tesatura sa fie desavarsita. Exista multe feluri de materiale care la prima vedere par deosebit de fine, dar nu pot rezista testului. Ele se deterioreaza repede. Culorile nu sunt durabile. In arsita verii, isi pierd prospetimea si in cele din urma dispar. Hainele confectionate din aceste materiale nu sunt rezistente la purtare. - Lt 105, 1893. (6BC 1101)

20:21 A nu fi inrobit de tendinte ereditare. - Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem fiecare este: avem si noi atributele caracterului Domnului Hristos? Orice scuza este lipsita de temei. Omul temator de Dumnezeu nu are voie sa fie dominat de circumstante, de pofte si de pasiuni, toate acestea trebuie sa fie supuse controlului de sine. Crestinul nu trebuie sa fie inrobit de nici un obicei cultivat si de nici o tendinta ereditara. - SpT Seria A, nr. 9, p 56, 1897. (TM 421)

20:22 Ingerii ne ajuta in lupta impotriva tendintelor ereditare. - Ingerii sunt intotdeauna prezenti acolo unde este cea mai mare nevoie de ei. Ei se afla alaturi de toti aceia care au de dus lupte grele, alaturi de cei care trebuie sa infrunte inclinatiile si tendintele ereditare si care traiesc in cele mai descurajatoare conditii sociale. - RH, 16 aprilie 1895. (ML 303)

20:23 Credinta elibereaza de imperfectiunile mostenite. - Aceia care, intelegand mesajul Scripturilor, privesc tinta spre cruce si cred cu adevarat in Domnul Isus detin cea mai sigura temelie a credintei lor. Ei au acea credinta care lucreaza prin iubire si elibereaza sufletul de toate imperfectiunile lui ereditare sau cultivate. - 6T 238 (1900)

20:24 Efectele indepartate ale mediului inconjurator. - Noi traim intr-o atmosfera a amagirilor nevazute ale lui Satana. Vrajmasul va genera un val de imoralitate pe care il va raspandi in mediul fiecarui suflet care nu este protejat de harul lui Hristos. Ispitele vor veni; dar daca noi veghem impotriva inamicului si ne pastram echilibrul stapanirii de sine si curatia morala,

20:25 spiritele seducatoare nu vor avea nici o influenta asupra noastra. Aceia care nu vor actiona intr-un mod care sa incurajeze ispita vor primi puterea de a rezista atunci cand vor fi asaltati, dar cei care se complac intr-o atmosfera a raului, daca vor fi invinsi si daca vor cadea de la credinta, vor fi singurii vinovati pentru aceasta. In viitor, avem motive serioase de a adresa avertismente cu privire la spiritele seducatoare. Atunci, vom intelege semnificatia cuvintelor Domnului Hristos: "Voi, fiti dar desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit" (Matei 5,48). - CT 257 (1913)

20:26 Fetele lui Lot au fost corupte moral de mediul rau in care au trait. - Lot a locuit o perioada in Toar. Deoarece nelegiuirea domina si in aceasta cetate, ca si in Sodoma, el s-a temut sa ramana acolo, gandindu-se ca cetatea ar putea fi nimicita. Nu mult timp dupa plecarea sa, Toar a fost mistuita in flacari, dupa planul lui Dumnezeu. Lot s-a indreptat in zona muntilor si a cautat adapost intr-o pestera, lipsit de toate bunurile materiale pentru care fusese atat de dispus sa-si expuna familia la influentele imorale ale Sodomei. Dar blestemul Sodomei l-a urmat chiar si aici. Caracterul nelegiuit al fetelor lui a fost rezultatul tovarasiilor rele de care au avut parte in acel loc pacatos. Coruptia morala din Sodoma s-a inradacinat atat de profund in constiinta lor, incat au ajuns incapabile sa discearna intre bine si rau. Singurii urmasi ai lui Lot, moabitii si amonitii, au fost la randul lor niste popoare idolatre, salbatice, razvratite impotriva lui Dumnezeu si in vrajmasie crancena cu poporul Sau. - PP 167, 168 (1890)

20:27 Evitarea tovarasiilor rele. - Putini inteleg importanta evitarii, pe cat posibil, a oricarei asocieri cu persoane ostile vietii religioase. Putini sunt aceia care, in alegerea mediului social, aseaza pe primul loc criteriul bunastarii lor spirituale.

20:28 Multi parinti prefera sa locuiasca impreuna cu familiile lor in orase aglomerate, deoarece doresc sa beneficieze de un mijloc de castigare a existentei mai usor decat in mediul rural. Copiii acestora, lipsiti de ocupatie in afara programului scolar, obtin o educatie de strada. Datorita tovarasiilor rele, ei deprind obiceiul viciului si al necumpatarii. Parintii sunt constienti de toate acestea; dar corectarea greselii

20:29 pe care au facut-o ar presupune un sacrificiu, asa ca raman acolo unde sunt, pana cand Satana reuseste sa castige controlul deplin asupra copiilor lor. Mai bine acceptati sacrificiul, oricat de mare ar fi, decat sa puneti in pericol, datorita unor considerente pamantesti, sufletele pretioase care v-au fost date in grija. - 5T 232 (1882)

20:30 A trai in atmosfera cerului. - Noi trebuie sa fim calauziti de o teologie veritabila si de bun simt. Sufletele noastre sunt destinate sa traiasca in atmosfera cerului. Barbatii si femeile trebuie sa vegheze asupra lor insisi; ei trebuie sa fie intr-o permanenta stare de vigilenta, neingaduind nici un cuvant si nici o actiune care ar putea pune sub semnul intrebarii integritatea caracterului lor. Cei care pretind ca sunt urmasi ai lui Hristos trebuie sa fie precauti in conduita lor personala si sa se pastreze curati si fara pata in gandire, vocabular si fapta. Influenta lor asupra celor din jur trebuie sa fie inaltatoare. Viata lor trebuie sa reflecte razele stralucitoare ale Soarelui neprihanirii. - CT 257, 258 (1913)

20:31 Mediul in care sunt educati copiii le modeleaza destinul vesnic. - Copiii sunt sensibili la influentele demoralizatoare inca din primii ani ai copilariei, insa parintii care marturisesc a fi crestini nu par sa observe nici un aspect negativ in conduita lor personala. Oh, daca ar intelege ei faptul ca mediul in care isi cresc copiii in perioada cea mai timpurie a vietii este cel care le determina tendintele caracterului si le modeleaza destinul fie spre viata vesnica, fie spre moarte eterna! Copiii sunt foarte receptivi la impresiile morale si spirituale, iar aceia care sunt educati cu intelepciune in perioada copilariei, chiar daca uneori trec prin esecuri, nu vor ajunge sa rataceasca definitiv. - ST, 16 aprilie 1896 (CG 198)

20:32 Parintii sunt intr-o mare masura raspunzatori. - Parintii sunt intr-o mare masura raspunzatori pentru modelarea caracterelor copiilor lor. Ei ar trebui sa urmareasca armonia si echilibrul. Motivul pentru care exista atat de putine minti bine echilibrate in societate este ca parintii au fost prea neglijenti in indeplinirea datoriei de a incuraja dezvoltarea calitatilor copiilor lor si de a reprima defectele caracterelor lor. Ei uita faptul ca li s-a atribuit obligatia cea mai solemna de a veghea asupra inclinatiilor fiecarui copil, ceea ce presupune ca este de datoria lor sa isi educe copiii in formarea unor obiceiuri bune si a unui mod de gandire sanatos. - 5T 319 (1885)

20:33 Inca din perioada timpurie a copilariei. - Parintii trebuie sa inceapa educarea copiilor inca din perioada cea mai timpurie, astfel incat caracterul acestora sa poata beneficia de o influenta pozitiva inainte ca lumea sa-si puna amprenta asupra mintii si inimii lor. - RH, 30 august 1881. (CG 193)

20:34 Importanta primilor trei ani de viata. - Mamelor, acordati o deosebita atentie educatiei corecte a copiilor in perioada primilor trei ani ai vietii lor. Nu le permiteti sa-si impuna propriile lor dorinte si preferinte. Mama este mintea copilului ei. Primii trei ani ai copilariei constituie timpul in care incoltesc lastarii deprinderilor constiente. Mamele ar trebui sa inteleaga importanta atribuita acestei perioade, deoarece in ea se pun temeliile caracterului. - MS 64, 1899. (CG 194)

20:35 Primii sapte ani de viata au o mare influenta in formarea caracterului. - Desi in perioada timpurie a copilariei nu se poate acorda o importanta prea mare educarii intelectuale, lectiile care trebuie predate copiilor in primii sapte ani de viata au o mai mare influenta in formarea caracterului decat tot ce invata in anii urmatori. - MS 2, 1903. (CG 193)

20:36 Primele lectii sunt rareori uitate. - Nici un sugar, copil sau tanar nu ar trebui sa auda vreun cuvant necugetat din partea tatalui, a mamei sau a oricarui alt membru al familiei, deoarece acestia sunt receptivi la toate impresiile inca din anii cei mai timpurii ai vietii si, in functie de cum ii trateaza parintii astazi, asa vor fi copiii maine si mai tarziu. Primele lectii date copiilor rareori sunt uitate.

20:37 Impresiile lasate asupra inimii in prima parte a vietii sunt urmate pe parcursul anilor de dupa aceea. Ele pot fi ingropate in adancurile con-stiintei, dar nu pot fi sterse decat foarte rar. - MS 57, 1897. (CG 193, 194)

20:38 Dezvoltarea fizica in perioada timpurie a copilariei. - In perioada primilor sase, sapte ani de viata, este necesara acordarea unei atentii speciale dezvoltarii fizice a copilului, mai mare decat cea acordata formarii intelectuale. Dupa aceasta perioada,

20:39 daca se afla intr-o conditie fizica buna, copilului i se poate oferi o educatie echilibrata in privinta ambelor aspecte. Prima parte a copilariei dureaza pana la varsta de sase sau sapte ani. Pana la aceasta varsta, copilul trebuie lasat sa zburde asemenea unui mielusel prin preajma casei si prin curte, in voiosia spiritului lui, zbenguindu-se si jucandu-se liber de orice griji si necazuri.

20:40 Parintii, si indeosebi mama, ar trebuie sa fipesingurele persoane care sa se ocupe de educarea acestei minti fragede. Ea nu trebuie sa fie invatata din carti. In general, copiii vor fi curiosi sa cunoasca despre lucrurile din natura. Ei vor pune intrebari cu privire la ceea ce vad si aud, iar parintii ar trebui sa creeze ocazii pentru instruire si pentru a raspunde cu rabdare la aceste mici curiozitati. In aceasta maniera, parintii pot castiga un avantaj asupra vrajmasului sufletelor si pot pregati mintea copiilor lor, semanand seminte bune in inimile lor, astfel incat sa nu ramana nici un loc in care raul sa prinda radacina. Indrumarile iubitoare ale mamei constituie tot ceea ce este necesar formarii caracterului copiilor ei in aceasta perioada timpurie a vietii. - HL (Partea a 2-a) 44. (2SM 437)

20:41 Educarea speciala a primului nascut. - Primul copil al unei familii trebuie sa fie educat cu mare atentie, deoarece el va contribui la educarea celor care vor urma. Copiii cresc in virtutea influentelor exercitate din partea celor din jur. Daca sunt inconjurati de copii zgomotosi si indisciplinati, vor deveni zgomotosi si aproape insuportabili. - MS 64, 1899. (CG 27)

20:42 Un mediu diferit pentru copii diferiti. - Unii copii au nevoie de o disciplina mai rabdatoare si de o educare mai tandra decat altii. Ei au mostenit trasaturi de caracter nepromitatoare si, din acest motiv, au nevoie de mai multa intelegere si iubire. Printr-un efort perseverent, drumul vietii unora poate fi pregatit pentru a ajunge sa ocupe un loc in lucrarea Domnului. Ei pot avea capacitati latente care, daca sunt stimulate si dezvoltate, ii vor face capabili de a indeplini responsabilitati cu mult mai mari decat altii, de la care s-ar fi asteptat mai mult. - CT 115, 116 (1913)

20:43 Obiceiuri care nu mai pot fi schimbate de-a lungul vietii. - Ceea ce vad si aud copiii lasa in mintea lor frageda urme atat de adanci, incat nu vor mai putea fi pe deplin sterse, indiferent de circumstantele ulterioare

20:44 din viata. Intelectul prinde forma si afectiunile incep sa se orienteze si sa devina temeinice. Actiunile repetate intr-un anumit mod devin obiceiuri. Acestea pot fi modificate printr-o disciplina severa pe parcursul vietii, dar rareori sunt intru totul schimbate. - GH, ianuarie 1880. (CG 199, 200)

20:45 Influenta vindecatoare a bunatatii. - Sub influenta umilintei, a bunatatii si a amabilitatii, se creeaza o atmosfera care va fi intotdeauna vindecatoare. - Lt 320, 1906. (ML 152)

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: