English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Ellen White / Web / Minte Caracter si Personalitate vol.1

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Minte Caracter si Personalitate vol.1, 13


13:1 Cap. 10 - Capacitatea de a intelege

13:2 O lucrare care necesita discernamant si intelegere. - Cea mai frumoasa, dar si cea mai dificila lucrare incredintata vreodata muritorilor este aceea de a se ocupa de mintea omeneasca. Cei care se implica intr-o asemenea activitate au nevoie de o deosebita capacitate de intelegere si de un discernamant clar.

13:3 O atitudine veritabila de independenta in gandire nu inseamna incumetare. Aceasta calitate a independentei, care conduce la adoptarea unui spirit de prevedere si rugaciune, nu trebuie abandonata, pana cand nu exista dovezi suficiente si sigure, care sa ne conduca la concluzia ca suntem pe o pozitie gresita. Adevarata independenta va pastra mintea calma si neschimbatoare, in mijlocul nenumaratelor erori care predomina, si ii va determina pe aceia care ocupa functii de raspundere sa cerceteze cu atentie fiecare aspect al situatiilor cu care se confrunta, fara a oscila sub influenta circumstantelor sau a parerilor altora si fara a trage concluzii lipsite de o cunoastere deplina si inteligenta a tuturor detaliilor. - 3T 104, 105 (1872)

13:4 O datorie solemna. - Cat de atent ar trebui sa se ocupe pastorii, profesorii si parintii de sufletele celor care ajung in sfera lor de influenta, daca ar lua in considerare pretul nespus de mare al Fiului prea iubit al lui Dumnezeu, platit de cer, pentru rascumpararea fiintei umane. Lucrul cu mintea umana constituie o activitate frumoasa, dar indeplinirea ei necesita multa responsabilitate si precautie.

13:5 Cei care se ocupa de educarea tinerilor trebuie sa-si pastreze o stapanire de sine desavarsita. Lipsa de rabdare in tratarea unui suflet omenesc sau influenta nefasta exercitata asupra acestuia, in intentia de a afirma o suprematie necuvenita, constituie o greseala teribila, deoarece o asemenea atitudine ar putea costa pierderea acelui suflet pentru Hristos. Printr-o calauzire lipsita de intelepciune, mintea tinerilor poate ajunge atat de derutata, incat raul produs ar putea ramane pentru totdeauna irecuperabil. In educarea si in formarea tinerilor, religia lui Hristos trebuie sa detina un rol preponderent.

13:6 Exemplul Mantuitorului de renuntare la sine, de bunatate si de iubire indelung rabdatoare constituie o condamnare a nerabdarii manifestate de unii pastori sau profesori. Instructorii impulsivi vor fi nevoiti sa raspunda la intrebarile lui Hristos: "Aceasta este maniera in care tratati voi sufletele pentru care Eu Mi-am sacrificat viata? Doar atat de putin apreciati voi pretul infinit pe care l-am platit Eu, pentru rascumpararea lor?" - 4T 419 (1889)

13:7 Medicul se confrunta cu tipuri variate de mentalitati. - Doctorul __ trebuie sa se straduiasca sa-si imbunatateasca zilnic bagajul de cunostinte si sa cultive maniere caracterizate de politete si rafinament... El are nevoie sa isi aduca aminte in mod permanent de faptul ca este in legatura cu cele mai variate tipuri de mentalitati si ca impresiile pe care le ofera vor avea o mare raspandire si se vor reflecta asupra imaginii intregului Institut [Sanatoriul Battle Creek]. - 3T 183, 184 (1872)

13:8 Nevoia de rabdare si de intelepciune. - Aceia care inca ratacesc in intunecimile erorii trebuie sa fie tratati cu atentie, fara a se astepta prea mult de la ei. Datoria pastorilor este aceea de a-si indeplini bine responsabilitatile care le revin, cu increderea ca Dumnezeu Insusi va realiza lucrarea de a descoperi tainele si de a ilumina, prin influenta Duhului Sfant, mintea celor care cerceteaza adevarul. In timp ce isi fac datoria, ei trebuie sa fie constienti de faptul ca, fara acest ajutor divin, eforturile lor vor ramane lipsite de succes. Luand in considerare numarul si varietatea circumstantelor care au contribuit la dezvoltarea diferitelor trasaturi ale caracterului fiecarei persoane de care se ocupa, pastorii au nevoie de multa rabdare si intelepciune. De asemenea, ei trebuie sa vegheze in mod strict asupra lor insisi, pentru ca nu cumva eul personal sa dobandeasca suprematia, iar Isus sa fie pierdut din vedere. - GW 381 (1915)

13:9 Iubirea lui Hristos isi deschide calea spre suflet. - Numai Acela care cunoaste inimile stie cum sa-i conduca pe oameni la pocainta. Numai

13:10 intelepciunea Sa ne poate asigura succesul in castigarea celor pierduti. Daca ii veti aborda pe oameni cu o atitudine aroganta si inflexibila, gandind despre voi insiva: "Eu sunt mai sfant decat ei", indiferent cat de corecta este logica voastra si indiferent cat de adevarate sunt cuvintele voastre, acestea nu vor atinge inimile lor. Iubirea lui Hristos, manifestata in cuvinte si fapte, va deschide calea spre suflet, in timp ce repetarea la nesfarsit a dovezilor nu va realiza nimic. - MH 163 (1905)

13:11 Cu compasiune si iubire. - Nu toti oamenii sunt potriviti in vederea lucrarii de corectare a greselilor altora. Ei nu au intelepciunea necesara pentru a imbina spiritul de dreptate cu o atitudine iubitoare si nu sunt dispusi sa inteleaga nevoia de a manifesta, in condamnarea credincioasa a greselilor, iubire si compasiune duioasa. Unii dovedesc o severitate inutila si permanenta, fara a intelege importanta indemnului dat de catre apostol: "Cautati sa mantuiti pe unii, smulgandu-i din foc; de altii, iarasi, fie-va mila cu frica" (Iuda 22,23). - 3T 269, 270 (1873)

13:12 Un om condus de pasiuni firesti nu trebuie sa lucreze cu mintea oamenilor. - Lipsa unei credinte statornice si a discernamantului cu privire la lucrurile sfinte trebuie considerata ca fiind un motiv suficient pentru a indeparta un om din orice domeniu al lucrarii lui Dumnezeu. De asemenea, un temperament impulsiv si aspru si un spirit arogant reprezinta caracteristici care indica faptul ca posesorul acestora nu trebuie sa fie asezat in pozitii care implica responsabilitatea de a decide in problemele serioase ce afecteaza poporul lui Dumnezeu.

13:13 Celui care este condus de pasiuni firesti nu i se poate permite nici o participare in cadrul lucrarii directe cu mintea omeneasca. Unui asemenea om nu i se poate incredinta rolul de a-si exercita influenta in activitati care presupun o relatie cu aceia pentru care Domnul Hristos a platit un pret infinit. Daca isi asuma responsabilitatea de a se ocupa de oameni, o persoana impulsiva le va afecta si le va rani sufletele, deoarece nu are delicatetea si tactul pe care le ofera harul lui Hristos. Mai intai, propria sa inima are nevoie sa fie sensibilizata si supusa de Duhul lui Dumnezeu; inima de piatra nu a devenit inca o inima de carne. - SpT Seria A, No. 5, p 18, 1896. (TM 261)

13:14 Calitati necesare in intelegerea mintii (sfat adresat colportorilor). - Dificultatile existente in lucrarea de colportaj sunt mai numeroase decat in multe alte ramuri profesionale; dar

13:15 tactul, disciplina si lectiile invatate in aceasta lucrare va vor pregati si va vor face destoinici pentru a va continua activitatea si in alte domenii de slujire a sufletelor. aceia care isi invata lectiile cu dificultate si sunt neglijenti si lipsiti de sensibilitate in abordarea oamenilor ar manifesta aceeasi lipsa de tact si de indemanare in tratarea mintii si daca ar fi angajati in lucrarea de slujire pastorala. - Manual for Canvassers, pg. 41, 42, 1902. (CM 34)

13:16 Confruntarea cu atitudini caracterizate de impulsivitate, nerabdare, mandrie, egoism si o apreciere de sine exagerata. - Cea mai delicata lucrare incredintata vreodata muritorilor este aceea de a se ocupa de mintea omeneasca si, pentru a fi capabili sa-si indeplineasca misiunea intr-o maniera corecta, profesorii au o nevoie constanta de ajutorul Duhului lui Dumnezeu. Printre tinerii care frecventeaza scolile, exista o mare diversitate de personalitati si modele de educatie. Profesorii se vor confrunta cu atitudini caracterizate de impulsivitate, nerabdare, mandrie, egoism si o apreciere de sine exagerata. Unii dintre acesti tineri au trait intr-un mediu restrictiv, marcat de o severitate arbitrara, care a dezvoltat in ei un spirit de incapatanare si razvratire. Altii au fost rasfatati de niste parinti excesiv de ingaduitori, care le-au permis sa-si urmeze propriile lor inclinatii. Defectele lor au fost tolerate atat de mult timp, incat au ajuns sa le deformeze caracterul. - CT 264 (1913)

13:17 Necesitatea rabdarii, a tactului si a intelepciunii. - Pentru a avea succes in lucrarea cu aceste minti, profesorul va trebui sa le trateze cu un tact deosebit si cu o mare delicatete. Adesea, un mod principial de conducere va fi intampinat de catre elevi cu ostilitate sau chiar cu un comportament razvratit. Unii isi vor exercita ingeniozitatea pentru a evita masurile administrative luate impotriva greselilor lor, in timp ce altii vor afisa o atitudine de pasivitate si indiferenta cu privire la consecintele actelor lor de indisciplina. Toate aceste manifestari necesita multa rabdare, stapanire de sine si intelepciune din partea celor insarcinati cu educarea acestor tineri. - CT 264 (1913)

13:18 O influenta care poate produce daune morale ireparabile. - Desi este posibil ca un profesor sa detina calificarea scolara si cunostintele stiintifice necesare pentru a se ocupa de instruirea elevilor, totusi se ridica urmatoarea intrebare: S-a stabilit daca profesorul poseda tactul si intelepciunea de care are nevoie pentru a lucra cu mintea umana? Daca iubirea lui Hristos nu domneste

13:19 in inimile instructorilor, ei nu sunt potriviti sa poarte acea raspundere deosebit de serioasa, care le este incredintata tuturor celor ce se ocupa de educarea tinerilor. Intrucat ei insisi sunt lipsiti de o educatie inalta, nu cunosc modul in care trebuie sa trateze mintea omeneasca. Inimile lor, nesupuse lui Dumnezeu, lupta pentru suprematie. A ingadui exercitarea unei asemenea influente asupra mintii fragile si asupra caracterelor usor influentabile ale copiilor inseamna a permite producerea unor rani, ale caror urme nu vor putea fi niciodata indepartate. - CT 193 (1913)

13:20 Necesitatea celei mai fine capacitati de discernamant. - In numeroase ocazii si prin diferite cai, Domnul mi-a aratat cat de atent trebuie sa fie realizata lucrarea cu tinerii - o lucrare ce impune exercitarea celei mai fine capacitati de discernamant intre bine si rau. Toti cei care sunt implicati in educarea si formarea tinerilor au nevoie de o viata traita intr-o relatie atat de stransa cu Marele Invatator, incat intreaga lor activitate sa fie marcata de spiritul si de maniera Sa de lucru. Lectiile pe care tinerii trebuie sa le primeasca din partea educatorilor le vor afecta viata si caracterele pentru totdeauna. - GW 333 (1915)

13:21 Relatia personala ca aspect esential al activitatii de invatare. - In orice activitate de invatare a altora, relatia personala constituie un aspect esential. Ori de cate ori Si-a prezentat invataturile, Domnul Hristos S-a adresat oamenilor in mod individual. Cei doisprezece ucenici au fost educati in cadrul unei relatii apropiate si personale. In Scriptura, cele mai pretioase indemnuri au fost adresate in mod particular si, deseori, in prezenta unui singur ascultator. In conversatia cu onorabilului rabin, pe Muntele Fericirilor, in dialogul cu femeia dispretuita, la fantana Sihar, Isus a deschis tezaurul celor mai impresionante comori, deoarece, inauntrul acestor ascultatori, El a descoperit o inima sensibila, o minte deschisa si un spirit receptiv. Nici chiar multimile care se imbulzeau adesea pe urmele Lui nu reprezentau pentru Hristos o adunare ocazionala de anonimi. El vorbea pentru fiecare minte in mod direct si apela la fiecare inima. Privind chipurile ascultatorilor, Domnul Hristos cauta sa observe, in expresia fetei lor, acea lumina a intelegerii si acea sclipire a raspunsului interior, care ii adevereau faptul ca adevarul le atinsese inima; si cand observa a-ceste expresii, inima lui Isus vibra de bucuria impreunei simtiri. - Ed 231 (1903)

13:22 Suprasolicitarea conduce la incapacitatea de a lucra pentru altii. - Pentru a exercita asupra elevilor lor o influenta corecta, care sa nu se manifeste doar prin invataturi, ci si prin intermediul exemplului personal, profesorii ar trebui sa acorde ei insisi atentia cuvenita legilor

13:23 sanatatii, astfel incat puterile lor sa fie pastrate in cele mai bune conditii. Profesorul ale carui puteri fizice sunt deja slabite prin boala si suprasolicitare ar trebui sa acorde o atentie speciala legilor vietii. El are nevoie de timp pentru recreare. Nici un profesor nu ar trebui sa-si asume responsabilitati care sa depaseasca sfera activitatilor din cadrul scolii, deoarece acestea l-ar epuiza din punct de vedere fizic si intelectual si ar provoca un dezechilibru al sistemului sau nervos. Ca urmare, el ar ajunge incapabil de a se ocupa de mintea elevilor, ceea ce nu ar fi corect nici fata de el insusi si nici fata de elevii lui. - CTBH 83, 1890. (FE 147)

13:24 Intelegerea diferitelor categorii de nevoi. - Mi s-a aratat ca medicii care lucreaza in cadrul Institutului nostru de sanatate ar trebui sa fie oameni ai credintei si ai spiritualitatii. Ei au nevoie sa-si puna increderea in Dumnezeu. Multi dintre aceia care se adreseaza Institutului sufera de tot felul de boli pe care si le-au provocat ei insisi, prin ingaduinta fata de propriile lor inclinatii pacatoase.

13:25 Aceasta categorie de pacienti nu merita simpatia pe care de obicei o pretind. Si este nepotrivit ca medicii sa-si dedice timpul si energiile unor asemenea oameni, degradati din punct de vedere fizic, mintal si moral.

13:26 Dar exista si o alta categorie de pacienti, care au trait o viata nesanatoasa, incalcand legile naturale ale sanatatii din cauza ignorantei. Ei au fost necumpatati in munca si in alimentatie, deoarece au fost educati sa traiasca astfel, in virtutea unor practici mostenite prin traditie. Unii au suportat o serie de tratamente inadecvate, primite din partea multor medici, fara ca starea sanatatii lor sa se fi imbunatatit, ci, dimpotriva, s-a agravat in mod evident. In cele din urma, acesti oameni si-au pierdut orice posibilitate de a-si castiga existenta, fiind dati afara din servicii, izolati de societate si ignorati de familiile lor; iar singura solutie care le-a mai ramas a ajuns sa fie aceea de a se adresa Institutului nostru de sanatate, cu o ultima farama de speranta pentru alinarea durerilor lor.

13:27 Pacientii din aceasta categorie au nevoie de simpatie. Ei trebuie sa fie tratati cu cea mai mare delicatete, avandu-se in vedere, cu multa atentie, necesitatea de a li se explica in mod clar legile fiintei lor, pentru ca, prin incetarea practicilor nesanatoase si prin stapanire de sine, sa poata evita suferinta si boala, care nu reprezinta altceva decat efectul incalcarii legilor naturale ale sanatatii. - 3T 178 (1872)

13:28 Adevarul nu trebuie intotdeauna prezentat. - Nu toti aceia care traiesc in aceasta societate si care inteleg lucrurile prin prisma unui mod de gandire lumesc sunt pregatiti sa accepte anumite argumente referitoare la situatia propriilor lor persoane. Chiar daca reprezinta adevarul, unele invataturi nu trebuie prezentate fara a se lua in considerare circumstantele. Exista situatii in care cuvintele pot ofensa. Medicii nu ar trebui sa-si suprasolicite sistemul nervos prin supraaglomerare, deoarece, intr-o asemenea stare fizica, nu vor putea sa exercite o influenta care sa calmeze mintea, sa linisteasca nervii si sa raspandeasca o atmosfera de multumire si fericire. - 3T 182 (1872)

13:29 Domnul Hristos intelege. - Deoarece a luat asupra Sa natura umana, Mantuitorul intelege si stie cum sa-si exprime compasiunea fata de suferintele omenirii. Isus cunoaste fiecare suflet in mod personal. El intelege nu numai nevoile si incercarile specifice ale acelui suflet, ci si imprejurarile care il tulbura si il inspaimanta. Bratele Sale divine sunt deschise pentru a strange la pieptul Sau, cu duiosie si mila, pe fiecare copil suferind. Cu cat durerea este mai mare, cu atat nevoia de simpatia si mila Sa este mai mare. Isus este miscat de simtamantul nostru de neputinta, iar dorinta Lui este ca noi sa asezam la picioarele Sale ingrijorarile si temerile noastre si sa le lasam pentru totdeauna acolo. - MH 249 (1905)

13:30 Compasiunea ne aduce intr-o relatie mai stransa cu Domnul Hristos. - Faptele bune constituie rodul pe care Domnul Hristos il asteapta din partea noastra - cuvintele amabile, actele de bunavointa, sensibilitatea si mila fata de cei saraci, nevoiasi si suferinzi. Ori de cate ori inimile voastre simt impreuna cu cei impovarati de descurajare si de durere, ori de cate ori mainile voastre se intind in ajutorul celor nevoiasi, ori de cate ori ii imbracati pe aceia care sunt goi si ori de cate ori cel strain este binevenit in camera voastra de oaspeti si gaseste un loc in inimile voastre, ingerii coboara foarte aproape de voi, iar glasul aprobarii divine strabate cerul.

13:31 Fiecare act de dreptate, de mila si de bunavointa rasuna in cer asemenea unui cantec. De pe tronul Sau, Tatal priveste spre toti aceia care indeplinesc asemenea fapte de mila si ii aseaza printre comorile Sale cele mai pretioase. "Ei vor fi ai Mei, zice Domnul ostirilor, Imi vor fi o comoara deosebita, in ziua pe care o pregatesc Eu" (Maleahi 3,17). Fiecare fapta de bunatate fata de cel nevoias si fata de cel

13:32 suferind este considerata ca si cum ar fi fost indeplinita pentru Isus personal. Cand ii sustineti pe cei saraci, cand simtiti impreuna cu cei indurerati si oprimati si cand sunteti prietenosi cu cei orfani, relatia dintre voi si Isus devine mai stransa. - 2T 25 (1868)

13:33 Domnul Hristos pretinde compasiune si duiosie. - Duiosia si compasiunea sincera fata de semeni reprezinta semnul distinctiv pe care Dumnezeu l-a randuit pentru a face deosebire intre aceia care Il iubesc si se tem de El si cei care sunt nepasatori fata de Legea Sa. Cat de mare a fost simpatia exprimata de Domnul Hristos, prin venirea Sa in aceasta lume pentru a-Si da viata ca jertfa pentru o omenire muritoare! Religia lui Isus s-a concretizat in indeplinirea unei veritabile lucrari misionare medicale. Existenta Lui s-a manifestat ca putere vindecatoare. Cuvantul Sau este: "Mila voiesc si nu jertfe". In aceasta consta testul folosit de Marele Autor al adevarului pentru a distinge religia adevarata de cea falsa. Dorinta lui Dumnezeu este ca misionarii Sai medicali sa lucreze cu aceeasi amabilitate si compasiune pe care si Domnul Hristos le-a manifestat atunci cand a fost in lumea noastra. - SpTMM 8, 1893. (MM 251)

13:34 Lucrurile marunte aduc fericirea in viata. Desi un intelect cultivat reprezinta o mare comoara, lipsit de influenta sensibilizatoare a dispozitiei de a simti impreuna cu altii si fara o iubire sfintita, acesta nu detine cea mai inalta valoare posibila. Noi ar trebui sa exprimam mai des, prin cuvinte si fapte, o intelegere duioasa a nevoilor semenilor nostri. Miile de gesturi marunte ale multumirii si aprecierii celorlalti, manifestate prin cuvinte si expresii amabile si binevoitoare, se vor reflecta in cele din urma asupra propriei noastre existente. Acei crestini care dovedesc o atitudine indiferenta fata de semenii lor nu se afla in armonie cu Domnul Hristos. Este imposibil sa fii in armonie si uniune cu Dumnezeu si, in acelasi timp, sa fii lipsit de spiritul iertarii sau sa ignori drepturile celorlalti. Multi tanjesc cu ardoare dupa un gest de simpatie prietenoasa.

13:35 Toti oamenii au fost inzestrati de Dumnezeu cu o personalitate individuala. Aceste deosebiri caracteristice ale fiecaruia dintre noi fac dificila dezvoltarea unei relatii armonioase; dar, daca suntem consacrati lui Hristos si daca vointa Lui s-a identificat cu dorintele noastre, asperitatile caracterului nostru vor tinde sa fie din ce in ce mai putin evidente. Asemenea vietii Mantuitorului, existenta noastra ar trebui sa fie consacrata binelui si fericirii semenilor. Chiar si cele mai nesemnificative imprejurari trebuie sa fie folosite ca ocazii in care sa cautam sa ne exprimam multumirea pentru favorurile pe care le-am primit din partea celorlalti si sa veghem pentru a nu scapa nici o posibilitate

13:36 in care, prin fapte de bunatate amabila si prin mici gesturi de iubire, putem sa-i incurajam pe cei necajiti, sa despovaram pe cei apasati si sa alinam durerile celor suferinzi. Un asemenea spirit de amabilitate, care izvoraste mai intai in cadrul familiei, se va extinde in relatiile noastre sociale si va conduce la ceea ce inseamna fericirea unei vieti. Dar neglijarea acestor lucruri marunte poate conduce la dezvoltarea unei existente care este caracterizata de amaraciune si durere. - 3T 539, 540 (1875)

13:37 Sectiunea a III-a

13:38 Dezvoltarea mintii

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: