English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Comentarii Biblice / Web / Marcu

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Marcu, 11


11:1 Cand s-au apropiat de Ierusalim, si au fost langa Betfaghe si Betania, inspre muntele Maslinilor, Isus a trimis pe doi din ucenicii Sai,

Cand s-au apropiat. [Intrarea triumfala, Marcu 11,1-11 = Matei 21,1-11 = Luca 19,29-44 = Ioan 12,12-19. Comentariu major: Matei].



11:2 si le-a zis: Duceti-va in satul dinaintea voastra: indata ce veti intra in el, veti gasi un magarus legat, pe care n-a incalecat inca nici un om; dezlegati-l si aduceti-Mi-l.

Pe care n-a incalecat nici un om. Noutatea era considerata o calitate esentiala a lucrurilor consacrate fie in folosul sacrului, fie in folosul imparatesc (vezi Exod 13,2: 23,19: Levitic 21,13.14;

Numeri 19,2; 1 Samuel 6,7).



11:3 Daca va va intreba cineva: Pentru ce faceti lucrul acesta? sa raspundeti: Domnul are trebuinta de el. Si indata il va trimite inapoi aici.

Verset ce nu a fost comentat.

11:4 Ucenicii s-au dus, au gasit magarusul legat afara langa o usa, la cotitura drumului, si l-au dezlegat.

Langa o usa. [,,La usa afara”, KJV]. Multe case orientale de locuit erau construite in forma unui patrat cu o curte deschisa in centru. Din curtea aceasta un gang ducea in strada. De obicei, magarul si manzul ar fi fost priponiti in curte si nu la usa din ulita deschisa.

Cotitura drumului. [,,Un loc unde se intalneau doua drumuri”, KJV; ,,ulita”, G. Gal.] Gr. amphodon, ,,un drum imprejurul a orice”, ,,un bloc de case” sau ,,un cartier [al unui oras”]. Totusi, intelesul cuvantului este obscur aici. Amphodon deriva din doua cuvinte grecesti, amphi, ,,de ambele laturi” si hodos ,,un drum”, ,,o cale”. Unii au sugerat ca amphodon s-ar referi aici la un drum laturalnic, sau poate un drum circular. Vezi harta p. 224.



11:5 Unii din cei ce stateau acolo, le-au zis: Ce faceti? De ce dezlegati magarusul acesta?

Verset ce nu a fost comentat.

11:6 Ei au raspuns cum le poruncise Isus. Si i-au lasat sa plece.

Verset ce nu a fost comentat.

11:7 Au adus magarusul la Isus, si-au aruncat hainele pe el, si Isus a incalecat pe el.

Verset ce nu a fost comentat.

11:8 Multi oameni isi asterneau hainele pe drum, iar altii presarau ramuri, pe care le taiasera de pe camp.

Verset ce nu a fost comentat.

11:9 Cei ce mergeau inainte si cei ce veneau dupa Isus, strigau: Osana! Binecuvantat este cel ce vine in Numele Domnului!

Verset ce nu a fost comentat.

11:10 Binecuvantata este Imparatia care vine, Imparatia parintelui nostru David! Osana in cerurile prea inalte!

Verset ce nu a fost comentat.

11:11 Isus a intrat in Ierusalim, si S-a dus in Templu. Dupa ce S-a uitat la toate lucrurile de jur imprejur, fiindca era pe inserate, a plecat la Betania, cu cei doisprezece.

In Templu. Acesta era insusi centrul vietii nationale si religioase iudaice, locul logic unde Imparatul, Mesia, trebuia sa fie incoronat, locul unde autoritatea Lui trebuia sa fie recunoscuta mai intai si de la care instiintarea oficiala ar fi trebuit dusa la popor pentru a-i fi acceptata suveranitatea (vezi vol. IV, p. 27-30). Preotii si batranii lui Israel ar fi trebuit sa fie aceia care sa-I recunoasca autoritatea. Totusi ,,a venit la ei Sai si ai Sai nu L-au primit” (vezi la Ioan 1,11).

S-a uitat la toate de jur imprejur. Templul fiind casa Sa, Isus a umblat prin curtile lui controland ceea ce Ii apartinea de drept, dar ceea ce aceia care erau insarcinati cu ingrijirea lui isi insusisera pentru scopuri egoiste (vezi Matei 21,33-39).

A plecat la Betania. Cand multimea de oameni a ajuns in cele din urma la Ierusalim venisera prea tarziu si in zadar au cautat pe Isus ca sa-L incoroneze ca Imparat (cf. DA 581). Dar, ca si in ocaziile anterioare, cand misiunea Lui a trebuit sa dea piept cu o criza, Isus a petrecut intreaga noapte in rugaciune (vezi la Marcu 3,13; cf. DA 581).



11:12 A doua zi, dupa ce au iesit din Betania, Isus a flamanzit.

A doua zi. [Smochinul neroditor, Marcu 11,12-14. 20-26 = Matei 21,18-22. Comentariu major: Marcu. Vezi harta p. 224; diagrama p. 233; in ce priveste minunile p. 208-213]. Aceasta era ,,a doua zi” dupa intrarea triumfala (vezi v. 1-11), si, deci, o zi de luni dimineata. Urmand un sablon strict cronologic, Marcu relateaza curatirea Templului (v. 15-19) intre blestemarea smochinului (v. 12-14) si descoperirea ca el se uscase (v. 20-26). Matei, care adesea urmeaza o ordine pe subiecte si nu una cronologica (vezi p. 274), nareaza intreaga experienta ca o unitate cu smochinul neroditor, fara a mentiona faptul ca au trecut vreo 24 de ore intre blestemul rostit asupra lui si descoperirea ca pomul se uscase.

Din Betania. Unde petrecuse noaptea (vezi la v. 11).

A flamanzit. Poate imprejurarile care au urmat intrarii triumfale (vezi la v. 11) il impiedicasera Isus sa manance, cel putin o masa deplina si hranitoare. Faptul ca nu se mentioneaza nimic despre foame la ucenici ar parea sa lase sa se inteleaga ca ei mancasera de curand.



11:13 A zarit de departe un smochin, care avea frunze, si a venit sa vada poate va gasi ceva in el. S-a apropiat de smochin, dar n-a gasit decat frunze, caci nu era inca vremea smochinelor.

A zarit un smochin. [,,Vazand un smochin”, KJV]. Ca si cu prilejul intrarii triumfale din ziua precedenta, Isus a urmat probabil un drum mai mult sau mai putin direct din Betania la Ierusalim, urcand pe panta usoara de rasarit a Muntelui Maslinilor si coborand pe panta relativ abrupta de apus apoi peste valea Chedron si intrand in Ierusalim (vezi la Matei 21,1; Luca 19,41). Smochinul atragea atentia, fiind singurul din livada care avea frunze (cf. DA 581).

De departe. Isus a vazut pomul cu catva timp inainte de a ajunge la el. Se pare ca acest pom crestea aproape de drum (vezi Matei 21,19).

Avea frunze. [,,Avand frunze”, KJV]. Un smochin deplin infrunzit dadea fagaduinta unor fructe destul de dezvoltate, desi nu neaparat coapte. Pe de alta parte, pomii fara frunze, nu trezeau nadejdi zadarnice ca s-ar gasi fructe in ei si de aceea nu prilejuiau nici-o dezamagire.

In aceasta parabola dramatizata (vezi la v. 14) smochinul pe deplin inverzit reprezenta natiunea iudaica si ceilalti pomi, natiunile pagane. Este adevarat, Neamurile nu aduceau fructe, dar atunci nu se astepta nimic de la ele deoarece ele nu pretindeau ca aduc fructe (vezi vol. IV, p. 26.27). Dar acest smochin precoce avea frunze care promiteau si smochine.

Decat frunze. [,,Nimic decat frunze”, KJV]. Aici era o fagaduinta fara realizare. Dintre toate viciile nu era nici unul pe care Isus il gasea mai jignitor ca fatarnicia (vezi la Matei 6,2; 23,13). Ca si smochinul neroditor, religia iudaica era lipsita de roade. Era plina de forme si ceremonii, dar era lipsita de adevarata evlavie (vezi la Marcu 7,2.3; vezi vol. IV, p. 30-33).

Vremea smochinelor. In climatul Palestinei recolta timpurie de smochine se coace de obicei in iunie si recolta tarzie in septembrie. Acum era probabil pe la sfarsitul lui martie sau pe la inceputul lui aprilie si astfel numai cateva saptamani inainte ca recolta timpurie sa se coaca. Desi era neobisnuit sa se astepte sa gaseasca smochine pe timpul acesta atat de timpuriu in sezon, totusi, un pom cu frunzis deplin se putea considera ca avand fructe care se apropiau de coacere. Ar trebui de asemenea sa se retina ca, in tarile orientale, fructele verzi sau necoapte sunt adesea scuturate (vezi la Isaia 28,4).



11:14 Atunci a luat cuvantul, si a zis smochinului: In veac sa nu mai manance nimeni rod din tine! Si ucenicii au auzit aceste vorbe.

A zis. [,,A raspuns”, KJV]. Pomul nu vorbise; Isus ,,raspundea” numai la starea de frunzis deplin, dar fara fructe a smochinului.

In veac…nimeni. Literal, ,,nimeni…niciodata”. Dublul negativ din textul grec face oprelistea cu atat mai emfatica. Sterilitatea pomului reprezenta nerodnicia lui Israel si blestemul, judecata pe care Isus urma sa o rosteasca in ziua urmatoare – ,,Iata ca vi se lasa casa pustie” (vezi la Matei 23,38). Tot in ziua urmatoare Isus a mustrat aspru pe carturari si pe Farisei pentru pretentiile lor fatarnice (vezi Matei 23,13-33).

Scopul acestei parabole dramatizate era de a pregati mintea ucenicilor pentru scenele urmatoarelor cateva zile, in care conducatorii iudei urmau sa confirme lepadarea lui Isus din partea lor. Parabolele dramatizate ii determina adesea pe oameni sa cugete mai eficient de cum ar putea-o face simplele cuvinte. Pentru alte parabole dramatizate vezi Isaia 20,2-6; Ezechiel 4,1 la 5,17.



11:15 Au ajuns in Ierusalim; si Isus a intrat in Templu. A inceput sa scoata afara pe cei ce vindeau si cumparau in Templu; a rasturnat mesele schimbatorilor de bani, si scaunele celor ce vindeau porumbei.

Au ajuns in Ierusalim. [A doua curatire a Templului, Marcu 11,15-19 = Matei 21,12-17 = Luca 19,45-48. Comentariu major: Matei.



11:16 Si nu lasa pe nimeni sa poarte vreun vas prin Templu.

Prin Templu. Adica, prin curtile Templului. Cuvantul folosit aici pentru Templu este hieron, care se refera la toate curtile si cladirile din zona Templului, nu naos, la Templul propriu-zis. Intrand in curtile sacre ale Templului oamenii trebuiau sa lase la o parte, ca semn de respect, orice povara pe care ar fi purtat-o. Pare ca oamenii care purtau poveri foloseau curtile Templului ca o scurtatura pentru a evita un drum mai ocolit (vezi Misna, Berakoth 9.5, ed. Socino a Talmudului, p. 328).



11:17 Si-i invata si zicea: Oare nu este scris: Casa Mea se va chema o casa de rugaciune pentru toate neamurile? Dar voi ati facut din ea o pestera de talhari.

Se va chema o casa de rugaciune pentru toate Neamurile. [,,Numita de toate natiunile”, KJV]. Isus statea, pe cat se pare, intr-o anumita parte a Templului, atribuita credinciosilor in adevaratul Dumnezeu dintre Neamuri. Slujbasii Templului transformasera partea aceasta intr-un fel de targ al Templului.

Talhari. [,,Hoti”, KJV]. Mai degraba ,,talhari”, adica jefuitori organizati, nu simpli pungasi.



11:18 Preotii cei mai de seama si carturarii, cand au auzit cuvintele acestea, cautau cum sa-L omoare; caci se temeau de El, pentru ca tot norodul era uimit de invatatura Lui.

Se temeau de El. Indeosebi din cauza marii Lui influente asupra oamenilor, lucru care fusese demonstrat atat de impresionant la intrarea triumfala cu o zi mai inainte. Invatatura. Literal, ,,invatatura” (vezi la Matei 7,28).



11:19 Ori de cate ori se insera, Isus iesea afara din cetate.

Verset ce nu a fost comentat.

11:20 Dimineata, cand treceau pe langa smochin, ucenicii l-au vazut uscat din radacini.

Dimineata. Adica, dimineata zilei de marti, a doua zi dupa curatirea Templului. De luni dimineata ucenicii avusesera noi ocazii de a fi martori la vrajmasia incapatanata a conducatorilor iudei fata de Isus. Ei urmau sa vada si mai mult inainte ca sa fi trecut ziua aceea. Pentru Isus si cei doisprezece, cel dintai incident al acestei zile fatale a fost privelistea smochinului uscat.

Din radacini. Un amanunt notat numai de Marcu. Acesta este unica minune al lui Isus despre care se poate spune ca a adus o dauna. Criticii au sugerat ca Isus a pronuntat blestemul asupra smochinului neroditor la manie. Totusi, in intreaga viata a lui Isus nu exista nimic care sa sugereze ca El ar fi adus vreodata in chip capricios daune sau suferinta oamenilor, animalelor sau altor fapturi ale mainilor Sale, sau ca El ar fi actionat din motive nedemne. Imprejurarea in care Isus a savarsit aceasta minune da o explicatie deplin satisfacatoare cu privire la scopul Sau in savarsirea acestui act unic. Chiar in ziua aceea conducatorii natiunii urmau sa confirme decizia lor de a-L respinge pe Isus ca Mesia si El urma sa anunte lepadarea lor de catre cer (vezi la Matei 23,38). Ucenicii nu aveau o adevarata intelegere cu privire la toate acestea si, fara indoiala, Isus a blestemat smochinul cu scopul de a-i pregati pentru acest tragic eveniment.



11:21 Petru si-a adus aminte de cele petrecute, si a zis lui Isus: Invatatorule, uite ca smochinul, pe care l-ai blestemat, s-a uscat.

Petru. Numai Marcu il identifica pe Petru ca purtator de cuvant (vezi la Matei 14,28).

S-a uscat. Procesul de uscare avusese loc in decursul celor 24 de ore precedente si era atat de complet incat se observa incepand de la radacina pana sus (vezi v. 20).



11:22 Isus a luat cuvantul, si le-a zis: Aveti credinta in Dumnezeu!

Aveti credinta in Dumnezeu. Asa dupa cum s-ar fi putut astepta, reactia ucenicilor era in fond una de surpriza fata de natura miraculoasa a acestui act dramatic. Se pare, insa, ca ei inca nu intelesesera importanta lui. Astfel, in timp ce atentia lor era concentrata la miracolul insusi si nu la insemnatatea lui, Isus S-a folosit de interesul lor pentru a le atrage atentia la inaltimile la care se poate avanta credinta adevarata (v. 22-24) si a adaugat un indemn cu privire la conditia premergatoare pentru a se raspunde la rugaciune (Marcu 11,25; vezi la Matei 17,20).



11:23 Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: Ridica-te si arunca-te in mare, si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut.

Adevarat. Vezi la Matei 5,18.

Muntelui acestuia. Isus si ucenicii erau chiar in clipa acesta pe panta Muntelui Maslinilor. Cu exceptia vaii Chedronului, Muntele Maslinilor ocupa cea mai mare parte din spatiu dintre Ierusalim si Betania (vezi la Matei 21,1; vezi harta p. 224; harta color din fata p. 545).

Ridica-te. [,,Fii indepartat”, KJV]. Vezi la Matei 17,20. Isus nu a miscat niciodata El Insusi din loc munti literali si nici nu a intentionat ca urmasii Sai sa se gandeasca la necesitatea de a face ei insisi asa ceva. Isus vorbeste aici de munti figurati ai dificultatilor.

Indoi. Gr. diakrino, ,,a separa [unul de celalalt]”, ,,a discrimina” sau ,,a distinge”. Diakrino este tradus ,,a indoi” in Iacov 1,6 (vezi la Iacov 1,6-8).



11:24 De aceea va spun ca, orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.

Credeti. Vezi la Matei 7,7.



11:25 Si, cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri, sa va ierte greselile voastre.

Stati de va rugati. [,,Stati rugandu-va”, KJV]. Cu privire la a sta in picioare ca postura de rugaciune vezi la Luca 18,11. Referirea este probabil la statul in picioare in curtile Templului la ora de rugaciune de dimineata si seara.

Iertati. Pentru comentariu vezi la Matei 6,14.15.



11:26 Dar daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre.

Daca nu. Dovezi textuale favorizeaza (cf. p. 146) omiterea v. 26 desi cele mai multe manuscrise au aceeasi idee in Matei 18,35. Faptul ca suntem refractari la a ierta Il impiedica pe Dumnezeu sa asculte rugaciunile noastre si sa raspunda la ele.



11:27 S-au dus din nou in Ierusalim. Si, pe cand Se plimba Isus prin Templu, au venit la El preotii cei mai de seama, carturarii si batranii,

S-au dus din nou. [,,Au venit din nou”, KJV]. [Conducatorii pun in discutie autoritatea lui Isus, Marcu 11,27-33 = Matei 21,23-27 = Luca 20,1-8. Comentariu major: Matei].



11:28 si I-au zis: Cu ce putere faci Tu aceste lucruri? Si cine Ti-a dat puterea aceasta ca sa le faci?

Verset ce nu a fost comentat.

11:29 Isus le-a raspuns: Am sa va pun si Eu o intrebare; raspundeti-Mi la ea, si apoi va voi spune si Eu cu ce putere fac aceste lucruri.

Raspundeti-Mi. Numai Marcu relateaza cererea pentru un raspuns la aceste cuvinte deschise. Pentru comentariu la intrebarea lui Isus vezi la Matei 21,24.

COMENTARIILE LUI ELLEN G. WHITE

1–10 DA 569–579 9 6T 203

11–14, 20, 21 DA 580–588

13 DA 581, 583; ML 93; 4T 155; 5T 250, 403

13, 14 5T 257

15–19 DA 589–593

21 DA 582

22 PK 164; 6T 465; 7T 211; 8T 175, 177; 9T 213

24 COL 148; Ed 258; EW 72; ML 16; SC 51, 96; 2T 140; 8T 23

24–26 TM 487

27–33 DA 593, 594



11:30 Botezul lui Ioan venea din cer ori de la oameni? Raspundeti-Mi!

Verset ce nu a fost comentat.

11:31 Ei insa vorbeau astfel intre ei: Daca raspundem: Din cer, va zice: Dar de ce nu l-ati crezut?

Verset ce nu a fost comentat.

11:32 Si daca vom raspunde: De la oameni se temeau de norod, caci toti socoteau ca Ioan a fost in adevar un proroc.

Verset ce nu a fost comentat.

11:33 Atunci au raspuns lui Isus: Nu stim. Si Isus le-a zis: Nici Eu n-am sa va spun cu ce putere fac aceste lucruri.

Verset ce nu a fost comentat.

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: