36:31 Iata imparatii care au imparatit in tara Edom, inainte de a imparati un imparat peste copiii lui Israel.
Inainte de a imparati un imparat. Aceasta referire la regi lui Israel este scoasa in evidenta ca
o dovada a faptului ca autorul ar fi fost post-mozaic, sau cel putin ca o interpolare mai tarzie din 1 Cronici 1,43. Aceasta concluzie nu este necesara. Trebuie sa ne amintim ca lui Iacov i se fagaduisera regi, asa cum stia Moise (Geneza 35,11). Aceasta fagaduinta nu fusese implinita pe timpul lui Moise, in timp ce casa lui Esau atinsese deja un inalt grad de organizare politica. De aceea, este intru totul potrivit ca Moise, in timpul caruia peste Edom domnisera deja opt regi, sa faca aceasta remarca.
Dificultatea de a gasi un loc pentru sapte ,,capetenii”, toti nepoti ai lui Esau (v.15-19), 8 regi (v.32-39), si ,,11 capetenii” aditionale (v.40-43) in timpul dintre Esau si Moise dispare daca se presupune ca regii si capeteniile erau contemporani unii cu altii. Aceasta este sustinuta de o comparatie din Exod 15,15 cu Numeri 20,14. In ultimul, Moise a negociat cu un imparat al Edomului pentru ingaduinta de a trece prin tara, insa in cel de mai inainte sunt amintite ,,capeteniile” Edomului ca tremurand din cauza miraculoasei treceri a lui Israel prin Marea Rosie. Ba mai mult, nu este necesar a se presupune ca ele 11 ,,capetenii” din v.40-43 au domnit unul dupa altul. Deoarece se afirma ca ei erau capetenii ,,dupa semintiile lor, dupa tinuturile lor”, toti, sau cel putin multi dintre ei, puteau sa traiasca in locuri diferite in acelasi timp. De aceea este necesar sa gasim loc numai pentru opt regi succesivi intre Esau si Moise, o perioada de peste 200 de ani. Aceasta ar permite o medie de 25 de ani pentru fiecare fata de 10 ani pentru regii lui Israel si 17 pentru aceia ai lui Iuda.
Se pare ca monarhia edomita nu era ereditara, deoarece in nici un caz un fiu nu i-a urmat tatalui sau. Aceasta era, mai degraba, electiva, cu regi alesi poate de ,,capetenii”. Aceasta ar fi asemanator cu situatia din Sfantul Imperiu Roman, unde fiecare imparat era ales de printii si electorii imperiului. Dintre cei opt regi mentionati nu este nici unul cunoscut din alte izvoare. Desi unele din nume, precum Hadad (1 Regi 1,14), reapare mai tarziu, nici unul nu se refera la persoanele amintite aici. Cateva din cetatile amintite in legatura cu regii, pot fi identificate, dupa cum urmeaza: