English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Comentarii Biblice / Web / Deuteronom

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Deuteronom, 11


11:1 Sa iubesti dar pe Domnul, Dumnezeul tau, si sa pazesti totdeauna invataturile Lui, legile Lui, randuielile Lui si poruncile Lui.

Sa iubesti … pe Domnul. Iubirea este principiul pe care trebuie sa se intemeieze orice inchinare si slujire fata de Dumnezeu. Iubirea fata de Dumnezeu transforma in bucurie implinirea tuturor cerintelor Lui. Indurarea si bogatele binecuvantari ale lui Dumnezeu, daca sunt apreciate cu adevarat, inspira in inima omului o iubire pentru El. Adevarata iubire fata de Dumnezeu este reactia inimii omenesti fata de bogata Lui iubire.

Intotdeauna. Literal, ,,toate zilele”. Ascultarea fata de Dumnezeu trebuie sa fie continua si nu intermitenta. O iubire care oscileaza este in general centrata mai de graba asupra ta insuti decat indreptata asupra lui Hristos.



11:2 Recunoasteti astazi ce n-au putut recunoaste si vedea copiii vostri pedepsele Domnului, Dumnezeului vostru, marimea Lui, mana Lui cea tare si bratul Lui cel intins,

Recunoasteti astazi. Ei au fost martori ai puterii celei mari a lui Dumnezeu in actiune, si cunosteau ceva despre nemarginitele resurse care le-au fost puse la dispozitie de Iehova.

Bratul. Bratul este simbolul puterii, si este adesea folosit de fortele militare (Daniel 11,15.22.31). Tot asa, o ostire este ,,bratul” puternic al unei natiuni. ,,Bratul Domnului” este simbolul puterii Lui (vezi Isaia 52,10; 53,1).



11:3 semnele Lui si faptele pe care le-a savarsit in mijlocul Egiptului impotriva lui Faraon, imparatul Egiptului, si impotriva intregii lui tari.

Semnele. Literal, ,,semnele” (compara cu cap. 4,34). Dovezile puterii divine care au insotit eliberarea lor din Egipt, au inspirat intotdeauna generatiile de mai tarziu ale lui Israel si adesea au constituit subiect al imnului si literaturii inspirate.



11:4 Recunoasteti ce a facut El ostirii Egiptului, cailor lui si carelor lui, cum a facut sa vina peste ei apele marii Rosii,

Verset ce nu a fost comentat.

11:5 cand va urmareau, si i-a nimicit pentru totdeauna;

Locul acesta. Ei erau acum in campia Moabului, aproape de Sitim si fata in fata cu Ierihonul (Numeri 25,1; Deutronom 1,31).



11:6 ce v-a facut in pustie, pana la venirea voastra in locul acesta; ce a facut lui Datan si lui Abiram, fiii lui Eliab, fiul lui Ruben, cum pamantul si-a deschis gura si i-a inghitit, cu casele si corturile lor, si cu tot ce aveau in mijlocul intregului Israel.

Datan si lui Abiram. Exemple cunoscute de razvratire contra lui Dumnezeu (vezi Numeri 16).



11:7 Caci ati vazut cu ochii vostri toate lucrurile mari pe care le-a facut Domnul.

Ati vazut cu ochii vostri. Literal, ,,ochii vostri sunt vazatori” (vezi cap. 3,21). Lucrurile mari. In legatura cu eliberarea lor din Egipt si sederea lor in Canaan (vezi Judecatori 2,7).



11:8 Astfel, sa paziti toate poruncile pe care vi le dau eu astazi, ca sa puteti pune mana pe tara in care veti trece ca s-o luati in stapanire,

Toate poruncile. Literal, ,,fiecare porunca”, numarul singular accentuand ascultarea desavarsita ca principiu de purtare.

Ca sa puteti pune mana. In sensul de ,,incingere a cuiva” pentru actiune, sau ,,tinere in mod tenace”. Puterea voastra ca crestini sta in iubirea care se revarsa in ascultare fata de vointa descoperita a lui Dumnezeu. Numai cel ascultator poate fi tare, pentru ca Dumnezeu nu poate da tarie acelora care calca cu premeditare Legea Sa.



11:9 si sa aveti zile multe in tara pe care Domnul a jurat parintilor vostri ca le-o va da, lor si semintei lor, tara in care curge lapte si miere.

Lapte si miere. Compara cu Exod 3,8; Deutronom 6,3. Laptele nu reprezinta numai binecuvantarile celor mai alese bunuri ale Canaanului pamantesc, ci si bogata binecuvantare a mantuirii prin Hristos (Isaia 55,1). Dulceata mierii este comparata cu dulceata Legii lui Dumnezeu (Psalmi 19,10) si cu toata vointa revelata a Lui (Ezechiel 3,3; Apocalipsa 10,9.10).



11:10 Caci tara in stapanirea careia vei intra, nu este ca tara Egiptului, din care ati iesit, unde iti aruncai samanta in ogoare si le udai cu piciorul ca pe o gradina de zarzavat.

Le udai. O figura de stil care inseamna mecanismul folosit spre a ridica apa din Nil si canalele lui tributare, care consta din munca grea. Dar Tara Fagaduintei era udata prin ploi bogate care niciodata n-au lipsit atata timp cat Israel a fost credincios fata de Dumnezeu (vezi 1 Regi 8,35; 17,1; 18,17.18).

O gradina de zarzavat. Trudnicele metode de irigatie practicate in Egipt erau aplicabile numai ingustei fasii de pamant marginase cu Nilul, in timp ce ploaia din Canaan avea sa faca provincia din Palestina un camp fertil.

11:11 Tara pe care o veti stapani este o tara cu munti si vai, care se adapa din ploaia cerului;

Tara cu munti. Nu o campie intinsa ca Egiptul care se putea iriga printr-un sistem de canale. Palestina putea fi udata cum trebuie si facuta fertila numai prin ploile bune din cer, iar caderea acestor ploi era asigurata in masura in care poporul era credincios fata de Iehova.



11:12 este o tara de care ingrijeste Domnul, Dumnezeul tau, si asupra careia Domnul, Dumnezeul tau, are neincetat ochii, de la inceputul pana la sfarsitul anului.

Ingrijeste. Literal, ,,se intereseaza”, ceea ce inseamna ,,a cerceta”, ,,a face investigatii”. Aceasta exprimare este folosita la cautarea oii pierdute (Deutronom 22,2; Ezechiel 34,6-8) si la cautarea lui Dumnezeu dupa inimile oamenilor (1 Cronici 28,9).

Ochii…Domnului. O figura de stil reprezentand neincetata purtare de grija a lui Dumnezeu exercitata in folosul celor credinciosi Lui (Psalmi 33,18; 34,15).



11:13 Daca veti asculta de poruncile mele pe care vi le dau astazi, daca veti iubi pe Domnul, Dumnezeul vostru, si daca-I veti sluji din toata inima voastra si din tot sufletul vostru,

Veti sluji. Adica a asculta de El. Pentru a fi primit, slujirea omului fata de Dumnezeu trebuie sa decurga din iubirea din inima omului, nu din incercarea de a dobandi indreptatirea prin conformarea legala cu cerintele Sale (vezi cap. 10,12).



11:14 El va da tarii voastre ploaie la vreme, ploaie timpurie si ploaie tarzie, si-ti vei strange graul, mustul si untdelemnul;

Ploaie timpurie. Aceasta era ploaia de toamna, care cadea pe vremea insamantarii cerealelor de iarna spre a face sa incolteasca samanta si sa-i dea o pornire buna inainte de a se instala iarna cea rece. Ea cadea in luna a opta, tarziu in toamna noastra (vezi Ezra 10,9.13). Intr-o tara care depinde de ploaie, samanta nu avea sa incolteasca pana nu cadea ploaia la vremea ei (Levitic 26,4).

Ploaie tarzie. Aceasta cadea primavara inainte de seceris, in timpul lunii noastre martie si inceputul lui aprilie, si facea ca recolta sa ajunga la maturitate deplina (vezi Ieremia 5,24; Ioel 2,23). In raspunsul sau la falsele invinuiri ale lui Elifaz, Iov vorbeste in mod figurat de importanta ploii tarzii (Iov 29,23). Solomon o foloseste ca o ilustratie a favorurilor acordate de un rege (Proverbe 16,15) si Osea ca o inviorare si reforma (Osea 6,2.3). Tragedia care a rezultat din lipsa de ploaie tarzie este descrisa de Ieremia in prima sa solie catre biserica ce aluneca din zilele sale (Ieremia 3,3; compara cu Amos 4,7; vezi Ioel 2,23).



11:15 de asemenea va da iarba in campiile tale pentru vite, si vei manca si te vei satura.

Iarba. Acelasi cuvant poate sa insemne vegetale pentru folosul omului (Geneza 3,18), cat si iarba pentru vite, ca aici (Psalmi 106,20; Ieremia 14,6). Vei manca. Vite sanatoase si bine hranite inseamna si abundenta de hrana pentru om, si prosperitate in general (Levitic 25,19; compara cu Ioel 1,10-20).



11:16 Vedeti sa nu vi se amageasca inima, si sa va abateti, ca sa slujiti altor dumnezei si sa va inchinati inaintea lor.

Vedeti. O abundenta de bunuri de-ale vietii acesteia, asa cum sunt fagaduite in versetele precedente, poate sa faca pe individul prea increzut sa devina necredincios fata de marele Datator al acestor daruri (vezi Deutronom 6,14; Osea 2,5.8; 1 Corinteni 10,12).

Sa nu vi se amageasca. Adesea un inteles fals al valorilor orbeste atat de mult inimile oamenilor (Ieremia 17,9; Romani 1,21.22) incat ei merg in zadar sa urmareasca lucruri care sunt numai de valoare trecatoare (Eclesiast 1,13.14; 2,1-11; Matei 6,28-34; Ioan 6,27-29). Este bine a se aminti ca a fost un inteles denaturat al valorilor ceea ce a condus pe Eva sa manance din fructul oprit. Aceasta fost cand ea a ,,vazut” ceva ce nu era asa cum socotise ea (Geneza 3,6).



11:17 Caci atunci Domnul S-ar aprinde de manie impotriva voastra; ar inchide cerurile, si n-ar mai fi ploaie; pamantul nu si-ar mai da roadele, si ati pieri curand din tara aceea buna pe care v-o da Domnul.

Inchide. Exact contrariul a ceea ce Iehova a dorit sa faca pentru poporul Sau (Deutronom 28,12,23). Compara cu o expresie similara din Levitic 26,19. Lipsa de ploi avea sa fie un amintitor al pacatului care trebuia sa fie cait (1 Regi 8,35).

Ati pieri curand. Neascultarea avea sa fie urmata de calamitati naturale cu scopul de a aduce poporul inapoi la Dumnezeu (Iosua 23,16; Amos 4,6-9).



11:18 Puneti-va dar in inima si in suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. Sa le legati ca un semn de aducere aminte pe mainile voastre, si sa fie ca niste fruntarii intre ochii vostri.

Fruntarii. Cuvantul tradus astfel este dintr-o radacina care inseamna ,,a lega”, ,,a imprejmui”. Substantivul se afla numai aici si in Exod 13,16; Deutronom 6,8. Luand indemnul literal, iudeii au legat filacteriile pe frunte, crezand ca astfel se recomanda ei insisi lui Dumnezeu (vezi Exod 13,9).



11:19 Sa invatati pe copiii vostri in ele, si sa le vorbesti despre ele cand vei fi acasa, cand vei merge in calatorie, cand te vei culca si cand te vei scula.

Sa invatati. Un indemn adesea reperat parintilor (cap. 4,10; 6,7). Rasi, comentatorul iudaic, interpreteaza cuvintele acestea ca insemnand ca un parinte trebuie sa invete pe copil limba ebraica si Tora, de cand incepe sa vorbeasca.



11:20 Sa le scrii pe usiorii casei tale si pe portile tale.

Sa le scrii. Astfel pacatele lor aveau sa fie scrise ,,ca un priboi de fier” (Ieremia 17,1).



11:21 Si atunci zilele voastre si zilele copiilor vostri, in tara pe care Domnul a jurat parintilor vostri ca le-o va da, vor fi tot atat de multe cat vor fi zilele cerurilor deasupra pamantului.

Zilele voastre. Compara cu cap. 4,40; 6,2; 11,9.

Cat vor fi zilele cerurilor. ,,Atata timp cat cerurile se afla deasupra pamantului” (RVS; compara cu Matei 5,18). Printre evrei vesnicia cerurilor era o credinta stabila si, de aceea, cuvintele acestea au devenit pentru ei o fagaduinta despre natura de durata a mostenirii lor (vezi Psalmi 72,5.7; 89,29; Iov 14,12).



11:22 Caci daca veti pazi toate aceste porunci pe care vi le dau, si daca le veti implini, daca veti iubi pe Domnul, Dumnezeul vostru, veti umbla in toate caile Lui si va veti alipi de El,

Daca veti pazi. Vezi v.13 si cap. 10,20. Alipi de El. Ideea de alipire este o figura de afectiune si credinciosie (Rut 1,14). Daca alegem sa ne alipim de Dumnezeu nimic nu ne poate smulge din apucatura Lui (Ioan 10,28).



11:23 Domnul va izgoni dinaintea voastra pe toate aceste neamuri, si va veti face stapani pe toate aceste neamuri care sunt mai mari si mai puternice decat voi.

Va izgoni. O fagaduinta des reperata (Exod 23,27; Deutronom 7,23). Dar ca toate celelalte fagaduinte ea era conditionata de ascultarea lor de poruncile Sale. Daca Dumnezeu ar fi continuat sa-i binecuvanteze fara a tine seama de purtarea lor, ei ar fi devenit cu totul intariti in caile lor rele. In felul acesta ei n-ar fi fost martori faptului dorit de a conlucra cu adevaratul Dumnezeu – care era scopul Lui atunci cand le acorda toate aceste binecuvantari.

Neamuri mai mari. Compara cu cap. 7,1; 9,1. Ei erau ,,cel mai mic dintre toate popoarele” (cap. 7,7), dar ,,nimic nu impiedica pe Domnul sa dea izbavire printr-un mic numar ca printr-un mare numar” (1 Samuel 14,6; compara cu Judecatori 7,2-7).



11:24 Orice loc pe care-l va calca talpa piciorului vostru, va fi al vostru: hotarul vostru se va intinde din pustie pana la Liban, si de la raul Eufrat pana la marea de apus.

Din pustie. Adica pustia Sin, care se afla la sud de Palestina.

Liban. Hotarul dinspre nord.

Eufrat. Hotarul dinspre nord-est. Compara cu fagaduinta facuta lui Avraam (Geneza 15,18).

Marea de apus. Literal ,,de la spate” sau marea ,,de apus”. Cuvantul tradus ,,cel mai extrem” este de la o radacina care inseamna ,,ceea ce este in spate”, adica in spatele vorbitorului. Cand evreii indicau directiile din Canaan ei se socoteau a fi cu fata la rasarit si in felul acesta Marea Mediterana era ,,in spatele” lor (vezi Deutronom 34,2; Ioel 2,20; Zaharia 14,8; vezi si Exod 3,1). Marea Mediterana era numita Marea cea mare in Numeri 34,6.



11:25 Nimeni nu va putea sa stea impotriva voastra. Domnul, Dumnezeul vostru, va raspandi, cum v-a spus, frica si groaza de tine peste toata tara in care veti merge.

Frica…de tine. Vezi fagaduinta lui Dumnezeu la Muntele Sinai (Exod 23,27), si repetata mai inainte de caderea Ierihonului (Iosua 2,9.24).



11:26 Iata, pun azi inaintea voastra binecuvantarea si blestemul:

Binecuvantarea si blestemul. Ceea ce inseamna vointa libera si puterea de alegere a omului. Dumnezeu porunceste dar omul este liber sa aleaga daca vrea sa asculte (vezi Iosua 24,15; compara cu Ieremia 18,7-10).



11:27 binecuvantarea, daca veti asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, pe care vi le dau in ziua aceasta;

Binecuvantarea. Vezi cap. 28,2-6 pentru o declaratie amanuntita a ceea ce este cuprins in aceasta binecuvantare.



11:28 blestemul, daca nu veti asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, si daca va veti abate de la calea pe care v-o dau in ziua aceasta, si va veti duce dupa alti dumnezei pe care nu-i cunoasteti.

Blestemul. Compara cu cap. 28,15-68.

Alti dumnezei. Vezi cap. 6,14. Numai Dumnezeul cerurilor poate sa binecuvanteze pe poporul Sau (cap. 7,9; 8,3). Copiii lui Israel au fost adesea avertizati despre pericolele idolatriei (cap. 4,3.15.16.23; 6,4.14; 7,4.5.25; 8,19; 9,12; 10,20; etc.).

11:29 Si cand Domnul, Dumnezeul tau, te va aduce in tara pe care o vei lua in stapanire, sa rostesti binecuvantarea pe muntele Garizim, si blestemul pe muntele Ebal.

Te va aduce. Compara cu Deutronom 6,10; 7,1; Exod 13,5,11.

Muntele Garizim. Pe partea de sud a bogatei vai in care este asezat Sihemul, cu muntele Ebal inspre nord. Garizim este fertil, si Ebal oarecum sarac. Unii comentatori au vazut in faptul acesta motivul alegerii unuia ca fiind potrivit pentru ,,binecuvantare” si celalalt pentru ,,blestem”.



11:30 Muntii acestia sunt dincolo de Iordan, inapoia drumului care merge spre apus, in tara Canaanitilor care locuiesc in campie, fata in fata cu Ghilgal, langa stejarii More.

Dincolo de. Adica, pe partea de sud a Iordanului in Tara Canaan (vezi cap. 3,20.25). Spre apus. O persoana care sta pe malul de rasarit al Iordanului, fata in fata cu Ierihonul, poate vedea apusul de soare in apropiere de muntii Garizim si Ebal ca la cca. 40 mile mai la o parte.

Ghilgal Numele tradus astfel poate veni de la verbul ,,a rostogoli”. Aceasta inseamna o ,,roata” sau un ,,cerc”. Unii considera ca aceasta se poate aplica la un cerc de pietre in legatura cu inchinarea pagana. Ghilgal aproape de Ierihon, amintit aici, a fost numit asa pentru ca ,,ocara Egiptului” a fost ,,pravalita” de pe popor in acest loc (Iosua 5,9-12).

Stejarii More. Literal ,,langa terebintii lui More” (vezi Geneza 13,18; 18,1).



11:31 Caci veti trece Iordanul si veti intra in stapanirea tarii pe care v-o da Domnul, Dumnezeul vostru, ca s-o stapaniti, si sa locuiti in ea.

Veti trece. Moise isi exprima siguranta cu privire la ocuparea de catre ei a Tarii Fagaduintei. Participiul folosit aici are forta ca ,,voi sunteti pe punctul de a trece dincolo”.

Comentariile lui Ellen G. White

7,8 SR 171

10-12 PP 465

10-17 PK 135

13-218T 81

18,19 FE 141; PK 136; 3T 565

18-21 CSW 45; PP 503

19 PP 504

20 PK 464

22-25 Ed 48; PP 544, 716

26-28 FE 508; 3T 81

27,28 MB 9

29 PP 499



11:32 Sa paziti si sa impliniti toate legile si poruncile pe care vi le dau eu astazi.

Verset ce nu a fost comentat.

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: