English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian_non-diacritics / Comentarii Biblice / Web / Amos

Adventist

Romanian_non-diacritics

Printable ModePrintable Mode

Amos, 5


5:1 Ascultati cuvantul acesta, cantecul acesta de jale, pe care-l fac pentru voi, casa lui Israel!

Ascultati. Acesta este a treia din cele trei solii ale lui Amos (vezi comentariul la cap. 3,1; 4,1). In ce priveste nota dominanta a acestei solii, vezi comentariul la cap. 5,4. Aici, ca sa spunem asa, Dumnezeu face oferta ca sa faca o intelegere inainte de a se ajunge la curtea de judecata (vezi comentariul la cap. 3,3; 4,12).

Cantecul… de jale. In v. 1-3, Amos jeleste caderea lui Israel. Dupa ce rosteste vaiuri asupra israelitilor razvratiti, profetul isi schimba tonul in acela al unui spectator intristat care priveste la judecatile implinite. In aceasta el reflecta spiritul lui Hristos, care este atat de milos incat nu numai ca ne arata pacatele, dar Se si intristeaza cand trebuie sa ne pedepseasca din cauza lor (vezi Luca 19,40-44).



5:2 A cazut si nu se va mai scula, fecioara lui Israel; sta trantita la pamant, si nimeni n-o ridica.

Fecioara. Termenul acesta se aplica la natiunea Israel, in ciuda necredinciosiei ei fata de Dumnezeu, probabil pentru ca ea fusese ingrijita cu gingasie de Dumnezeu si ocrotita de El in fata vrajmasilor (vezi Isaia 23,12; Ieremia 14,17; comp. Isaia 47,1).

Nu se va mai scula. Vezi comentariul la Osea 4,17.



5:3 Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu: cetatea care scotea la lupta o mie de oameni, nu va ramane decat cu o suta, si cea care scotea o suta de oameni, nu va mai ramane decat cu zece, din casa lui Israel.

O mie de oameni. Atat de aspra va fi mustrarea de la Dumnezeu asupra lui Israel, incat numai o zecime din locuitorii cetatii vor mai ramanea. Aceeasi proportie va fi valabila si pentru micile cetati si targuri. Lacomia lui Israel (vezi comentariul la cap. 2,7) duce la paguba, nu la castig.



5:4 Caci asa vorbeste Domnul catre casa lui Israel: Cautati-Ma, si veti trai!

Cautati-Ma. Versetele 4-6 sunt atat o indreptatire a nimicirii care va veni asupra lui Israel, cat si o ultima oferta de scapare. Dumnezeu in indurarea Lui nemarginita va ierta din toata inima trecutul numai daca ei s-ar intoarce la El. Nimic nu-I este mai placut lui Dumnezeu decat intoarcerea pacatosului la El, iar toate actiunile Sale in ce ne priveste tintesc acest obiectiv (vezi Ezechiel 18,23.31.32; Luca 15,3-7). Prin urmare, pana cand pedeapsa nu cade in mod real asupra pacatosului, amenintarea cu ea este folosita ca o intimidare pe calea calcatorului de lege.

Versetul acesta exprima nota dominanta a celei de-a treia solii a lui Amos (vezi comentariul la

v. 1). Daca acum Israel L-ar ,,cauta” pe Dumnezeu, rezultatul altfel inevitabil nu ar mai urma.

Veti trai. O fagaduinta pentru aceia care Il cauta pe Dumnezeu cu toata inima (vezi Ieremia 29,13.14).

5:5 Nu cautati Betelul, nu va duceti la Ghilgal, si nu treceti la Beer-Seba. Caci Ghilgalul va fi dus in robie, si Betelul va fi nimicit.

Nu cautati. Din fire, omul este un cautator, fie a ceea ce este bine, fie a ceea ce este rau. Betelul si Ghilgalul erau centre ale cultului idolatru (vezi comentariul la Osea 4,15; Amos 4,4).

Beer-Seba. Un oras cam la 69 km. sud de Ierusalim. El devenise candva un loc de idolatrie (vezi 2Regi 23,8) si se pare ca israelitii se duceau acolo cu toate ca era departe de teritoriul lor (vezi Amos 8,14).

Ghilgalul va fi dus in robie. Ebr. gilgal galoh yigleh. Observati ca propozitia aceasta este o aliteratie.

Betelul. Amos declara ca Betelul ,,casa lui Dumnezeu”, nu numai ca va fi o ,,casa a nimicniciei”, ci nimicnicia insasi (vezi comentariul la Osea 4,15). Altfel spus, Betelul, in loc sa fie un loc pentru cultul adevaratului Dumnezeu, devenise templul unui idol si astfel ajunsese o nimicnicie (vezi 1Corinteni 8,4).

Din cele trei cetati amintite in versetul acesta ca centre ale idolatriei, numai doua au fost mentionate de Amos ca fiind sortite nimicirii. Evident ca Amos nu arata soarta Beer-Sebei din cauza ca ea nu se afla pe teritoriul celor zece semintii. Mai mult, atunci cand Israelul a fost infrant, Beer-Seba nu a fost cuprinsa in acea distrugere.



5:6 Cautati pe Domnul, si veti trai! Temeti-va ca nu cumva sa apuce ca un foc casa lui Iosif, si focul acesta s-o mistuie, fara sa fie cineva la Betel ca sa-l stinga,

Veti trai. Dumnezeu Isi infatiseaza fagaduintele pline de indurare pacatosilor, pentru ca nu cumva, in disperare, ei sa mearga dintr-un pacat in altul.

Ca un foc. In lucrarea Lui de pedepsire a pacatului, Dumnezeu este asemanat cu ,,un foc mistuitor” (vezi Deuteronom 4,24; Ieremia 4,4). Dumnezeu doreste ca toti oamenii sa fie mantuiti, dar oricine se hotaraste sa mearga pe propriile sale cai rele nu poate sa scape de pedeapsa justa a lui Dumnezeu (vezi 2Petru 3,7.9).

Casa lui Iosif. Iosif era tatal lui Efraim, cel mai important dintre triburile regatului de nord (vezi comentariul la Osea 4,17); de aici termenul acesta, ,,casa lui Iosif”, este echivalent cu Israel.



5:7 voi care prefaceti dreptul in pelin, si calcati dreptatea in picioare!

Pelin. O planta din genul Artemisia, cu un gust foarte amar (vezi Deuteronom 29,18; Proverbe 5,4). Atat de mare era coruptia morala a lui Israel incat dreptatea era prefacuta in cea mai amara nedreptate.



5:8 El a facut Closca cu pui si Orionul, El preface intunericul in zori, iar ziua in noapte neagra; El cheama apele marii, si le varsa pe fata pamantului: Domnul este Numele Lui.

El a facut. Literal, ,,el care face”.

Closca cu pui. Ebr. kimah, in general socotite a fi Pleiadele (vezi comentariul la Iov 38,31).

Orionul. Ebr. kesil (vezi comentariul la Iov 9,9).

Intunericul Sau ,,Umbra mortii”. Vezi comentariul la Psalmi 23,4. Expresia ,,preface intunericul in zori” este folosita in contrast izbitor cu propozitia ,,voi care prefaceti dreptul in pelin” (Amos 5,7).

Le varsa. Posibil o referire la Potop (vezi Geneza 7) si la catastrofe asemanatoare, sau poate fi o descriere a minunii providentei divine prin intermediul careia, prin evaporare, umezeala este trasa in sus din mare, pentru ca mai tarziu sa cada sub forma de ploaie.



5:9 El aduce ca fulgerul prapadul peste cei puternici, asa ca nimicirea vine peste cetatui.

El aduce. Sau ,,Care intareste pe jefuit impotriva celui puternic” [KJV]. Versetul acesta este oarecum obscur in ebraica. Astfel, RSV zice: ,,Care face nimicirea sa fulgere impotriva celui tare, asa ca nimicirea vine asupra cetatuii.”



5:10 Ei urasc pe cel ce-i mustra la poarta cetatii, si le este scarba de cel ce vorbeste din inima.

La poarta cetatii. In cetatile din Rasarit, poarta era locul intalnirilor publice, pentru afaceri, pentru impartirea dreptatii si pentru auzirea si imprastierea vestilor (vezi comentariul la Geneza 19,1; Iosua 8,29). Zona de la poarta principala a Samariei era foarte intinsa (vezi 1Regi 22,10; 2Regi 7,1; 2Cronici 18,9).

Le este scarba. Una din dovezile deosebite ale starii de nepocainta a israelitilor apostati era dispretul lor fata de adevar si dreptate.



5:11 De aceea, pentru ca pe sarac il calcati in picioare, si luati daruri de grau de la el: macar ca ati zidit case de piatra cioplita, nu le veti locui; macar ca ati sadit vii foarte bune, nu veti bea din vinul lor!

Daruri de grau. Sau ,,Poveri de grau”. Poate contributii si stoarceri cu sila pe care le cereau conducatorii. Aceste ,,poveri” se pot referi si la dobanda socotita pentru imprumuturile in bani sau hrana.

Nu le veti locui. Puneti aceasta avertizare de pedepsire in contrast cu fagaduinta de binecuvantare din Isaia 65,22.



5:12 Caci Eu stiu ca nelegiuirile voastre sunt multe, si ca pacatele voastre sunt fara numar: asupriti pe cel drept, luati mita, si calcati in picioare la poarta cetatii dreptul saracilor.

Mita. Aceasta s-ar putea referi nu numai la banii dati pentru a castiga un proces, dar si la banii de razbunare sau de rascumparare platiti pentru a evita pedeapsa pentru savarsirea unei crime (vezi 1Samuel 12,3; Proverbe 6,35). Legea interzicea primirea unei asemenea sume de rascumparare pentru viata unui ucigas (vezi comentariul la Numeri 35,31).

Calcati in picioare. Aceasta arata lipsirea unui sarac de dreptatea cuvenita, datorita incapacitatii lui de a plati (vezi Exod 23,6; Deuteronom 16,19).



5:13 De aceea, in vremuri ca acestea, inteleptul trebuie sa taca; caci sunt vremuri rele.

Verset ce nu a fost comentat.

5:14 Cautati binele si nu raul, ca sa traiti, si ca astfel, Domnul, Dumnezeul ostirilor, sa fie cu voi, cum spuneti voi!

Cautati binele. Amos face apel la Israel sa fie tot atat de sarguincios in a cauta ,,binele”, pe cat fusese in a cauta ,,raul” (vezi v. 4-6). Mai mult, el le-a mai amintit ca ei nu puteau cauta binele fara ca mai intai sa inlature raul (vezi Isaia 1,16.17).

Cum spuneti voi. Sau ,,Cum ati spus”. De cand Israel Il alesese in chip hotarat pe Domnul si il lepadase pe Baal (vezi 1Regi 18,39) ei se inchinau lui Iehova cu numele, in ciuda idolatriei lor. Profetii s-au straduit sa genereze o atitudine de adevarata inchinare in inima.



5:15 Urati raul si iubiti binele, faceti sa domneasca dreptatea la poarta cetatii; si poate ca Domnul, Dumnezeul ostirilor, va avea mila de ramasitele lui Iosif.

Va avea mila. Desi Dumnezeu stie ca cei mai multi din Israel nu se vor pocai, El ofera totusi harul Sau ,,ramasitei”.

Ramasitele. Aceasta da de inteles ca numai putini din israeliti vor fi izbaviti de distrugerea finala a cetatii si a natiunii lor. Poate ca Amos foloseste cuvantul ,,Iosif” in loc de ,,Efraim” pentru a atrage atentia la stramosul lor care a primit binecuvantarea lui Iacov si de dragul caruia va fi crutata ramasita aceasta.



5:16 De aceea, asa vorbeste Domnul, Dumnezeul ostirilor, Cel Atotputernic: In toate pietele se vor boci, si pe toate ulitele vor zice: Vai! Vai! Vor chema pe plugar la jale, si la bocire pe cei ce fac jelanii pentru morti.

Dumnezeul ostirilor. Vezi Amos 3,13; vezi comentariul la Ieremia 7,3. Se vor boci. Intrucat nelegiuirea lui Israel este incorigibila, judecata divina trebuie sa urmeze.

Plugar. El este descris aici ca fiind chemat de la munca lui de pe camp sa jeleasca pentru nenorocirea din casa lui. Cei ce fac jelanii. Jeluitorii sau bocitorii platiti care cantau cantari de jale la inmormantari (vezi comentariul la Ieremia 9,17).



5:17 In toate viile va fi bocet, cand voi trece prin mijlocul tau, zice Domnul.

In toate viile. Locuri unde bucuria si veselia predominau (vezi Isaia 16,10).



5:18 Vai de cei ce doresc ziua Domnului! Ce asteptati voi de la ziua Domnului? Ea va fi intuneric si nu lumina.

Vai de cei. Profetul ii avertizeaza pe aceia care se incred in legatura de legamant ai lui Israel cu Dumnezeu si cred ca formalismul religios va fi acceptat de El.

Cei de doresc. Israelitii asteptau ca ,,Ziua Domnului” sa le aduca mult bine – eliberarea de vrajmasii lor, o prosperitate fara egal, o pozitie de superioritate printre natiuni. Amos avertiza ca ziua aceea va aduce exact contrariul.

Ce asteptati voi? Sau ,,In ce scop?”. Profetul le-a spus israelitilor ca potrivit asteptarilor lor si datorita nelegiuirilor lor ,,Ziua Domnului ” va fi o zi de necaz si de moarte, cand propria lor natiune va fi nimicita, iar ei insisi dusi in captivitate.



5:19 Veti fi ca un om care fuge dinaintea unui leu pe care-l intalneste un urs, si care, cand ajunge acasa, isi reazema mana pe zid, si-l musca un sarpe!

Verset ce nu a fost comentat.

5:20 Nu va fi oare ziua Domnului intuneric, in loc de lumina? Nu va fi ea intunecoasa si fara stralucire?

Intuneric. Din nou oamenii sunt avertizati ca increderea lor ca ,,Ziua Domnului” le va aduce bine este o amagire (v. 18). Vezi mai departe comentariul la cap. 8,9.



5:21 Eu urasc, dispretuiesc sarbatorile voastre, si nu pot sa va sufar adunarile de sarbatoare!

Urasc. Credinciosia numai in ce priveste formele exterioare nu se va bucura de favoarea divina la judecata. Cultul poate fi evaluat doar prin ordinea si frumusetea formei lui exterioare numai in aceeasi masura in care se poate determina valoarea nutritiva a unui fruct doar prin marimea si culoarea lui.

Sarbatorile. Avand in vedere viata lor rea, sarbatorile acestea erau doar o expresie a fatarniciei lui Israel (vezi comentariul la Isaia 1,11-15).



5:22 Cand Imi aduceti arderi de tot si daruri de mancare, n-am nici o placere de ele; si viteii ingrasati pe care-i aduceti ca jertfe de multumire, nici nu Ma uit la ei.

Imi aduceti arderi de tot. Versetul acesta arata ca in idolatria lor israelitii inca mai indeplineau o parte din ritualul formal al religiei mozaice. Daruri de mancare. Adica, daruri din faina sau cereale (vezi comentariul la Numeri 15,4).

5:23 Departeaza de Mine vuietul cantecelor tale; nu pot asculta sunetul alautelor tale!

Vuietul cantecelor. Cultul superficial si lipsit de sinceritate al poporului nu faceau din psalmii si imnurile lor decat un vuiet suparator si obositor in urechile lui Dumnezeu (vezi comentariul la Ezechiel 26,13).

Alautelor. Ebraicul nebalim, harpe cu 12 coarde (vezi Vol. III, p. 33, 34). Atat muzica instrumentala cat si cea vocala alcatuiau o parte a cultului de la templu (vezi 1Cronici 16,42; 23,5; 25,6.7).



5:24 Ci dreptatea sa curga ca o apa curgatoare, si neprihanirea ca un parau care nu seaca niciodata!

Dreptatea. Sau ,,justitia”.

Ca un parau care nu seaca niciodata. Sau ,,Ca un rau puternic”. Adica, o apa curgatoare care este alimentata de un curent peren, nu de unul sezonier (vezi comentariul la 1Samuel 17,3). Aceasta frumoasa modalitate de exprimare ii prezinta lui Israel dorul lui Dumnezeu dupa ei (vezi comentariul la Ieremia 5,15), si inca este dorul Sau dupa poporul Sau de astazi.



5:25 Mi-ati adus voi jertfe si daruri de mancare, in timpul celor patruzeci de ani din pustie, casa lui Israel?

Mi-ati adus voi jertfe? Chiar si in ratacirea prin pustie unde copii lui Israel n-aveau de fapt nici o legatura cu cultul idolatru din afara, ei nu I-au adus Domnului ,,jertfe” de adevarata si credincioasa ascultare care I se cuvenea (vezi Psalmi 78,37).



5:26 Veti ridica dar pe Sacut, imparatul vostru, si pe Caivan, chipurile voastre idolesti, steaua dumnezeului vostru, pe care vi l-ati facut,

Sacut. Ebr. sikkuth. Ca nume propriu, sikkuth poate fi numele unui dumnezeu. Totusi, poate sa fie doar un adapost sau un altar.

Imparatul nostru. Sau ,,Molohul vostru”.

Caivan. Cine era acest dumnezeu nu se poate sti cu certitudine. Unii sustin ca Caivan nu este un nume propriu, ci inseamna ,,un piedestal” sau ,,temelia” unui idol.

Vi l-ati facut. Aici se descopera motivul fundamental al apostaziei si anume satisfacerea de sine. In ultima instanta, toata idolatria este indaratnicie. Stefan, referindu-se la aceasta parte a profetiei lui Amos (vezi Fapte 7,42.43), a accentuat faptul in sine al idolatriei lui Israel, nu amanuntele cultului lor idolatru.



5:27 si va voi duce in robie dincolo de Damasc, zice Domnul, al carui Nume este Dumnezeul ostirilor!

In robie. Dumnezeu pedepseste adesea pacatul impotriva Lui prin mijloace omenesti, in general prin oamenii nelegiuiti (vezi 2Samuel 24,13; PK 291; vezi comentariul la 2Cronici 22,8).

Dincolo de Damasc. Acesta era capitala puternicului regat sirian de la nord. Pana ce asirienii nu au castigat suprematia in acea parte a lumii, Siria a fost cel mai puternic dusman pe care Dumnezeu il folosise pentru a-l pedepsi pe Israel (vezi 2Regi 13,7). Dumnezeu il eliberase de curand pe Israel din mainile Siriei si le daduse Damascul pe mana (vezi 2Regi 14,23-28). Totusi, datorita apostaziei continue a lui Israel, Damascul, scena recentei victorii a lui Israel, urma sa fie drumul catre robie. Asirienii urmau ca in scurt timp sa-l duca pe Israel rob dincolo de tinuturile invecinate ale Damascului, in tari si mai indepartate. COMENTARIILE LUI ELLEN G. WHITE

4, 5 PK 284

8 MH 414; 8T 263

10, 12 PK 282

11 Ed 143

14 ML 87

14, 15 PK 284

20 GC 310


Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: