2:3 Caci propovaduirea noastra nu se intemeiaza nici pe ratacire, nici pe necuratie, nici pe viclenie.
Propovaduirea. [,,Indemnarea”, KJV]. Gr. paraklesis, ,,mangaiere”, ,,consolare” (vezi comentariul de la Romani 12,8; 15,4; Filipeni 2,1). Aici se face referire la predicarea evanghelistilor. Evanghelia prezentata de apostoli in felul cel mai miscator a adus mangaiere neamurilor care traisera in paganismul lipsit de speranta si vorbise atat inimii cat si mintii lor.
Nici pe ratacire. [,,nu pe inselaciune”, KJV]. Sau ,,nici pe o greseala”. Pavel tagaduieste aici acuzatiile calomniatoare facute de dusmani, cum ca aceasta miscare era lucrarea unor oameni amagiti, manati de motive sinistre si ca era savarsita prin metode clandestine. El si asociatii lui nu erau niste fanatici rataciti. Propovaduirea lor nu era bazata pe inselaciune sau pe doctrine eronate. Dimpotriva, era intemeiata pe Cuvantul infailibil al lui Dumnezeu. In interpretarea Cuvantului ei erau condusi de Duhul adevarului.
Necuratie. Gr. akatharsia, ,,impuritate”, de obicei folosit cu referire la necuratia sexuala (vezi comentariul de la Romani 1,24). Insa multi interpreti considera ca aici cuvantul este folosit in sens figurat, de necuratie a mintii si a motivelor, adica lacomie. Pavel si tovarasii lui nu erau manati de lacomie sau de dorinta de a avea mult.
Viclenie. Gr. dolos (vezi comentariul de la Romani 1,29). Aici este luat in discutie felul lucrarii. Solia nu a fost proclamata cu inselaciune, ci cu sinceritate totala. ,,Adevaratul israelit” nu are viclesug in gura lui (vezi Ioan 1,47; Apocalipsa 14,5).