English Home Romanian Home
Electronic Bible Online Pages Multi Language Phone Application One Language d/">Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Electronic Books Online Pages Build Ebook Phone Application Download Ebook Phone Application Download Desktop Application Download Ipod / MP4 Player Package Electronic Online Mobile Pages
Create Bible Application Create E-Books Application
Credits News
About our project   |    Mobile Pages   |   
Electronic Books / Adventist / Romanian / Ellen White / Web / Minte Caracter şi Personalitate vol.1

Adventist

Romanian

Printable ModePrintable Mode

Minte Caracter şi Personalitate vol.1, 41


41:1 Cap. 38 - Echilibrul în educaţie

41:2 Educaţia are implicaţii veşnice. - Educaţia este o lucrare al cărei efect se va vedea de-a lungul interminabilelor veacuri ale veşniciei. - 6T 154 (1900)

41:3 Restaurarea armoniei în fiinţa omenească. - Adevăratul scop al educaţiei este acela de a reface chipul lui Dumnezeu în suflet. La început, Dumnezeu a creat omul după chipul şi asemănarea Sa. El l-a înzestrat cu însuşiri nobile. Mintea omului era echilibrată şi toate capacităţile fiinţei erau armonioase. Dar căderea în păcat şi efectele ei au pervertit aceste daruri. Păcatul a afectat şi a şters aproape în totalitate chipul lui Dumnezeu în om. Planul de mântuire a fost conceput pentru ca acest chip să poată fi refăcut, iar omului i s-a oferit un timp de încercare. Marele scop al vieţii este acela de a restaura desăvârşirea pe care omul a avut-o la creaţiune; acest obiectiv prevalează asupra tuturor celorlalte. Lucrarea părinţilor şi a profesorilor în educarea tinerilor este de a coopera în realizarea planului divin; făcând astfel, ei sunt "împreună lucrători cu Dumnezeu". - PP 595 (1890)

41:4 Dezvoltarea tuturor capacităţilor. - Toate însuşirile şi talentele pe care le are fiinţa umană - în minte, suflet şi trup - îi sunt date de Dumnezeu pentru a fi folosite în aşa fel,

41:5 încât să atingă cel mai înalt nivel de dezvoltare posibil. Dar aceasta nu presupune o cultură egoistă şi exclusivistă; deoarece caracterul lui Dumnezeu, cu care trebuie să ajungem să ne asemănăm, este iubire şi bunătate. Fiecare însuşire, fiecare talent cu care ne-a înzestrat Dumnezeu trebuie să fie folosite în scopul slavei Sale şi în scopul salvării semenilor noştri. Această preocupare constituie cadrul celei mai curate, mai nobile şi mai fericite exercitări a abilităţilor noastre. - PP 595 (1890)

41:6 Adevărata educaţie este vastă. - Adevărata educaţie înseamnă mai mult decât a studia anumite materii. Ea este vastă şi include o dezvoltare armonioasă a tuturor capacităţilor intelectuale şi fizice. Ea ne învaţă să Îl iubim pe Dumnezeu şi să ne temem de El şi constituie pregătirea noastră pentru îndeplinirea credincioasă a datoriilor vieţii. - CT 64 (1913)

41:7 O dezvoltare cuprinzătoare pentru toate datoriile vieţii. - Aceia care doresc să fie împreună-lucrători cu Dumnezeu trebuie să lupte pentru atingerea desăvârşirii tuturor organelor trupului şi a tuturor însuşirilor minţii. Adevărata educaţie înseamnă pregătirea tuturor puterilor fizice, intelectuale şi morale pentru a îndeplini orice datorie; este pregătirea şi disciplinarea trupului, a minţii şi a sufletului pentru a fi angajate în serviciul lui Dumnezeu. Aceasta este o educaţie care va rămâne de-a lungul veşniciei. - COL 330 (1900)

41:8 Toate capacităţile să atingă potenţialul maxim de dezvoltare. - Planul lui Dumnezeu pentru Colegiul Battle Creek este ca acesta să atingă un nivel de cultură intelectuală şi morală mai înalt decât orice alte instituţii de învăţământ din ţara noastră. Tinerii trebuie să fie învăţaţi cu privire la importanţa cultivării capacităţilor lor fizice, intelectuale şi morale, astfel încât să poată dobândi nu numai cele mai înalte cunoştinţe în domeniul ştiinţei, ci şi o educaţie care să-I aducă slavă lui Dumnezeu, prin cunoaşterea Lui; ei trebuie să fie educaţi în aşa fel, încât să poată ajunge la o dezvoltare armonioasă şi echilibrată a caracterelor lor şi să fie pe deplin pregătiţi pentru o viaţă folositoare în această lume şi desăvârşiţi din punct de vedere moral pentru viaţa veşnică. - 4T 425 (1880)

41:9 Cunoaşterea ştiinţifică în toate domeniile înseamnă putere. - Înfiinţarea şcolilor în cadrul bisericii noastre presupune

41:10 o responsabilitate extrem de serioasă, deoarece în domeniul acesta sunt implicate interese importante. Şcolile noastre se află în mod special în atenţia îngerilor şi a oamenilor. Cunoaşterea ştiinţifică înseamnă putere, iar planul lui Dumnezeu este acela ca în şcolile noastre să fie predate cunoştinţe ştiinţifice avansate, în vederea unei pregătiri deosebite pentru lucrarea care urmează să se realizeze în ultimele ceasuri premergătoare încheierii istoriei pământului. Prin intermediul unor oameni bine pregătiţi, adevărul trebuie să ajungă până în cele mai îndepărtate zone ale pământului. Dar, cu toate că ştiinţa înseamnă putere, cunoaşterea pe care Domnul Isus a venit să o transmită lumii a fost cunoaşterea Evangheliei. Lumina adevărului a fost destinată să strălucească până în cele mai îndepărtate zone ale lumii, iar acceptarea sau respingerea mesajului lui Dumnezeu avea să decidă destinul veşnic al sufletelor. - RH, 1 decembrie 1891. (FE 186)

41:11 Tinerii să devină adevăraţi gânditori. - Fiecare fiinţă umană, creată după chipul lui Dumnezeu, este înzestrată cu însuşiri care îşi au originea şi corespondentul în Creator - personalitate, capacitate de a gândi şi putere de acţiune. Aceia în care se dezvoltă asemenea însuşiri sunt oameni capabili să poarte răspunderi, lideri în întreprinderile lor şi care au o influenţă asupra celor din jur. Scopul adevăratei educaţii este acela de a dezvolta tocmai aceste capacităţi, pentru a face ca tinerii să devină nişte adevăraţi gânditori, şi nu doar nişte oglinzi ale concepţiilor altora.

41:12 În loc de a-şi limita studiul la ce au spus sau au scris alţii, studenţii trebuie să se orienteze spre sursele adevărului şi spre domeniile vaste de cercetare ale naturii şi revelaţiei. Dacă vor medita la marile răspunsuri ale vieţii şi la destinul lor, mintea li se va întări şi îşi va extinde capacitatea. În loc de a produce oameni fără putere, instituţiile de învăţământ ar putea oferi oameni puternici în gândire şi acţiune, oameni care să nu fie sclavi ai împrejurărilor, ci stăpâni ai acestora, care să aibă profunzime intelectuală, gândire lucidă şi curajul de a-şi susţine convingerile. - Ed 17, 18 (1903)

41:13 Adevărata educaţie dezvoltă caracterul. - Educarea şi formarea tinerilor este o lucrare solemnă şi importantă. Marele obiectiv care trebuie avut în vedere este corecta dezvoltare a caracterului, astfel încât fiecare persoană să fie

41:14 bine pregătită pentru a-şi îndeplini în mod corespunzător datoriile vieţii prezente şi pentru a intra, în cele din urmă, în viaţa viitoare, veşnică. Veşnicia este cea care va dovedi modul în care a fost realizată această lucrare. Dacă profesorii şi pastorii şi-ar înţelege pe deplin responsabilitatea, lucrurile ar sta cu totul altfel în lumea de azi. Dar ei sunt prea limitaţi şi înguşti în concepţiile şi obiectivele lor. Ei nu înţeleg nici importanţa lucrării lor şi nici rezultatele ei. - 4T 418 (1880)

41:15 Cel mai important obiectiv al educaţiei este zidirea caracterului. - Elevii [de la şcoala din Avondale] muncesc din greu şi conştiincios. Ei se dezvoltă atât din punct de vedere intelectual, cât şi din punct de vedere fizic. Aceasta este o educaţie corectă, care va face să iasă din şcolile noastre oameni eficienţi, puternici şi bine pregătiţi din punct de vedere fizic, intelectual şi moral, beneficiind de o dezvoltare completă, şi nu doar de o instruire unilaterală.

41:16 Ziditorii caracterului nu trebuie să piardă din vedere nevoia unei temelii solide, care va face ca educaţia să fie de cea mai mare valoare. Lucrarea aceasta necesită sacrificiu de sine, dar trebuie realizată. Dacă este corect aplicată, educaţia fizică va pregăti mintea pentru efortul intelectual. Dar ignorarea oricăruia dintre cele două aspecte va da oameni deficitari.

41:17 Efortul fizic, combinat cu efortul intelectual, păstrează sănătatea mintală şi morală şi duce la realizarea unei lucrări mult mai bune. Supuşi unui asemenea program de educaţie, tinerii vor ieşi din şcoală pregătiţi pentru a-şi îndeplini responsabilităţile vieţii de zi cu zi şi în stare să-şi exercite însuşirile intelectului la cea mai mare capacitate. Dacă dorim binele elevilor noştri, trebuie să combinăm activitatea intelectuală cu cea fizică. Noi am elaborat un plan în acest sens aici [în Australia] şi am avut satisfacţii depline, fără a lua în considerare condiţiile neprielnice în care elevii sunt nevoiţi să lucreze. - SpT Seria A, Nr. 4, p. 16, 27 august 1895. (TM 241)

41:18 Mulţi nu reuşesc să înţeleagă adevăratele principii. - Mulţi elevi sunt atât de nerăbdători să-şi desăvârşească educaţia intelectuală, încât nu sunt destul de atenţi cu privire la tot ce asimilează. Puţini sunt aceia care au suficient curaj şi stăpânire de sine pentru a acţiona

41:19 conform principiilor. Cei mai mulţi studenţi nu reuşesc să înţeleagă obiectivul adevăratei educaţii şi de aceea nu se orientează în direcţia priorităţii acestuia. Ei se dedică studiului matematicilor sau al limbilor, în timp ce neglijează un studiu care este cu mult mai important pentru fericirea şi succesul lor în viaţă. Mulţi dintre aceia care sunt în stare să exploreze adâncimile pământului ca geologi sau să străbată cerurile ca astronomi nu manifestă nici cel mai vag interes faţă de minunatul mecanism al propriului trup. Alţii pot spune numărul oaselor existente în scheletul uman şi pot descrie corect fiecare organ al trupului, dar cu toate acestea, sunt la fel de ignoranţi în ce priveşte legile sănătăţii şi tratarea bolilor, ca şi cum viaţa ar fi condusă de nişte legi oarbe, şi nu de principii bine determinate şi invariabile. - ST, 29 iunie 1892. (FE 71,72)

41:20 Educaţia nu vizează doar intelectul. - Elevii care au dobândit o instruire intelectuală prin cunoaşterea cărţilor, fără a obţine şi o cunoaştere a lucrurilor practice, nu pot pretinde că au o educaţie echilibrată şi completă. Însuşirile care ar fi trebuit să fie investite în rezolvarea diferitelor datorii ale vieţii au fost neglijate. Educaţia nu constă numai în folosirea creierului. Dezvoltarea fizică este o parte esenţială a instruirii fiecărui tânăr. Dacă nu este învăţat cum să îndeplinească anumite lucrări practice folositoare, elevul va fi lipsit de o componentă foarte importantă a educaţiei sale. - CT 307, 308 (1913).

41:21 Trupul şi mintea trebuie să fie solicitate în mod egal. - S-au spus şi s-au scris foarte multe în legătură cu importanţa cultivării minţii în vederea unei înalte slujiri. Aceasta a condus uneori la ideea că, dacă intelectul este educat pentru a acţiona la cea mai mare capacitate, aceasta va întări puterile morale şi fizice şi va contribui la dezvoltarea întregii fiinţe. Timpul şi experienţa au dovedit că este o idee greşită. Noi am văzut bărbaţi şi femei care au absolvit cu diplome anumite colegii, dar care nu erau calificaţi din nici un punct de vedere pentru a-şi folosi în mod corespunzător minunatul lor corp pe care li l-a dăruit Dumnezeu. Întregul trup este conceput pentru activitate şi nici o parte a sa nu trebuie să rămână nefolosită.

41:22 Dacă puterile fizice nu sunt solicitate într-o egală măsură cu cele intelectuale, intelectul va fi suprasolicitat. Puterile minţii nu pot fi utilizate, la maxima lor capacitate, o perioadă mai lungă de timp, decât dacă fiecare componentă a maşinăriei trupului omenesc îşi face partea. Însuşirile naturale trebuie să fie guvernate de legile naturii, iar capacităţile intelectului trebuie să fie educate pentru a funcţiona în armonie şi în conformitate cu aceste legi. Profesorii aflaţi în şcolile noastre nu îşi pot permite să ignore nici una dintre aceste aspecte specifice, crezând că ele nu intră în atribuţiile lor. Mândria ar putea să-i determine să caute atingerea unor înalte standarde lumeşti în privinţa realizărilor intelectuale, dorind ca elevii lor să devină străluciţi; dar când e vorba de a avea realizări intelectuale serioase, pentru ca oamenii să fie pe deplin pregătiţi pentru a face faţă oricărei situaţii de urgenţă în viaţa de zi cu zi, aceşti elevi sunt nepregătiţi pentru a avea succes în viaţă. Adesea, educaţia lor deficitară îi predestinează eşecului în aproape orice domeniu profesional spre care s-ar orienta. - 5T 522 (1889)

41:23 Nu fugiţi de poverile vieţii. - Tinerii trebuie să fie ajutaţi să înţeleagă bine faptul că educaţia nu are scopul de a-i învăţa cum să fugă de obligaţiile neplăcute şi de poverile grele ale vieţii, ci de a le uşura munca, învăţându-i să folosească metode mai bune şi să ţintească spre rezultate mai înalte. Învăţaţi-i pe tineri că adevăratul scop al vieţii nu este acela de a ajunge la cele mai mari realizări personale posibile, ci de a-I aduce slavă Creatorului lor, prin îndeplinirea responsabilităţii ce le revine în această lume şi prin ajutorul pe care îl oferă celor mai slabi sau mai neştiutori decât ei. - Ed 221, 222 (1903)

41:24 Nevoia unei dezvoltări armonioase. - Cea mai valoroasă lecţie ce poate fi învăţată este aceea de a şti cum să utilizăm în mod corect resursele propriei noastre fiinţe. Noi nu trebuie să îndeplinim doar o activitate intelectuală sau una fizică şi să ne oprim aici, ci trebuie să învăţăm cum să ne folosim, la cel mai mare potenţial, diferitele părţi ce compun maşinăria umană - creierul, muşchii, oasele, capul şi inima. - YI, 7 aprilie 1898. (SD 171)

41:25 Ignoranţa nu măreşte spiritualitatea. - Tinerii nu ar trebui să se lanseze în lucrarea de explicare a

41:26 Scripturilor, prezentând subiecte care tratează profeţiile, dacă nu cunosc bine adevărurile biblice importante, pe care încearcă să le explice altora. Este posibil ca aceşti tineri să fie deficitari în domeniile obişnuite ale educaţiei intelectuale şi, de aceea, să nu poată realiza binele pe care l-ar fi putut realiza, dacă ar fi beneficiat de avantajele absolvirii unei şcoli bune. Ignoranţa nu va mări nici umilinţa, nici spiritualitatea celor ce mărturisesc a fi urmaşi ai lui Hristos. Adevărurile Cuvântului divin sunt înţelese cu mult mai bine de un creştin educat din punct de vedere intelectual. Aceia care Îi slujesc lui Hristos în mod inteligent aduc cea mai mare slavă lui Dumnezeu. Marele obiectiv al educaţiei este acela de a ne face în stare să folosim puterile pe care ni le-a dăruit Dumnezeu într-o asemenea manieră, încât să oferim cea mai bună reprezentare a religiei biblice şi să-I dăm slavă lui Dumnezeu. - 3T 160 (1872)

41:27 Educaţia necesită eforturi obositoare. - Profesorii trebuie să-i ajute pe elevi să gândească şi să înţeleagă adevărurile pentru ei înşişi. Nu este suficient ca profesorul să-i spună elevului ce să creadă. Este necesară trezirea unui spirit de cercetare, pentru ca elevul să descopere şi să înţeleagă adevărul în cuvintele lui, dovedind că percepe puterea lui şi îl transpune în viaţă. Adevărurile vitale sunt imprimate în felul acesta în minte, chiar dacă este nevoie de eforturi obositoare. Acest proces de învăţare poate fi lent, dar este cu mult mai valoros decât o parcurgere grăbită a subiectelor importante, fără a li se acorda atenţia cuvenită. Dumnezeu aşteaptă ca instituţiile Sale de învăţământ să exceleze în comparaţie cu cele lumeşti, deoarece acestea Îl reprezintă pe El. Oamenii care sunt cu adevărat în legătură cu Dumnezeu vor demonstra astfel că sunt conduşi de o putere mai mare decât cea omenească. - 6T 154 (1900)

41:28 Repere morale bine definite. - Tinerilor trebuie să li se ofere repere morale bine definite, care să îi călăuzească în siguranţă atunci când se află în situaţii de criză. Când apare o situaţie de criză, care necesită puteri fizice bine dezvoltate şi o gândire activă, practică, puternică şi limpede, când trebuie să fie făcută o muncă dificilă, care solicită întreaga capacitate de acţiune, iar încercările nu pot fi depăşite decât căutând înţelepciune din partea lui Dumnezeu, atunci, tinerii

41:29 care au învăţat să învingă dificultăţile printr-o muncă tenace pot răspunde apelului, zicând: "Iată-mă, trimite-mă". Inimile tinerilor trebuie să fie curate precum este cristalul. Gândurile lor nu trebuie să fie imorale, ci sfinte şi virtuoase. Ei nu au voie să fie altfel. Având o gândire curată, prin lucrarea sfinţitoare a Duhului Sfânt, vieţile lor pot fi înnobilate, cultivate şi înălţate. - SpT Seria B, Nr. 1, pp. 31-32, iulie 1990

41:30 Importanţa formării unor obiceiuri corecte. - În toate planurile vieţii, fiecare tânăr trebuie să tindă spre o ţintă înaltă şi precisă. Adoptaţi standardul prezentat de Cuvântul lui Dumnezeu ca normă călăuzitoare supremă în toate aspectele vieţii voastre. Pentru creştin, aceasta este atât o datorie, cât şi o plăcere. Cultivaţi respectul de sine, deoarece voi sunteţi proprietatea răscumpărată a lui Hristos.

41:31 Succesul în formarea unor obiceiuri corecte, progresul în ceea ce este nobil şi drept vă vor conferi o influenţă demnă de toate eforturile depuse. Trăiţi pentru ceva care să fie mai presus de eul vostru.

41:32 Dacă motivaţiile voastre sunt curate şi neegoiste, dacă sunteţi în permanenţă dispuşi să faceţi ce simţiţi că sunteţi datori să faceţi, dacă urmăriţi fără încetare să manifestaţi un comportament amabil şi curtenitor, fără să vă daţi seama, voi vă clădiţi propriul vostru monument. Aceasta este lucrarea la care Dumnezeu îi cheamă pe copii şi pe tineri. - SpT Seria B, Nr. 1, p. 32, iulie 1900

41:33 Autoîntreţinerea este o parte importantă în educaţie. - În perioada studiilor şcolare, mulţi studenţi ar beneficia de educaţia cea mai valoroasă, dacă ar ajunge independenţi financiar şi s-ar întreţine singuri. În loc de a face împrumuturi sau de a depinde de sacrificiul de sine al părinţilor, tinerii şi tinerele ar face mai bine să se descurce pe cont propriu. Aceasta îi va ajuta să înţeleagă valoarea banilor, a timpului, a resurselor fizice şi a ocaziilor şi ar fi cu mult mai puţin expuşi ispitei de a cultiva obiceiul risipei şi al trândăviei. Lecţiile economiei, ale sârguinţei, ale renunţării la sine, ale administrării eficiente a banilor şi ale statorniciei în atingerea obiectivelor se vor dovedi a fi cea mai importantă parte

41:34 a pregătirii lor pentru lupta vieţii. Lecţia autoîntreţinerii, pe care o învaţă studentul, va exercita o influenţă şi asupra instituţiei de învăţământ în care se află, contribuind la evitarea poverii de datorii care apasă asupra multor şcoli şi care a jucat un rol atât de semnificativ în diminuarea eficienţei acestora. - Ed 221 (1903)

41:35 Educaţia modelează structura socială. - Pretutindeni în lume, societatea este caracterizată de dezordine şi pretutindeni este nevoie de o schimbare. Educaţia oferită tinerilor trebuie să modeleze întreaga structură socială. - MH 406 (1905)

41:36 Nevoia de a preda agricultura în şcoli. - Şcolile noastre pot contribui efectiv la îmbunătăţirea situaţiei maselor de şomeri. Mii de fiinţe neajutorate şi flămânde, al căror număr sporeşte zilnic rândul infractorilor, ar putea să se întreţină singure şi să trăiască o viaţă fericită, sănătoasă şi independentă, dacă ar putea fi îndrumaţi şi învăţaţi să cultive pământul în mod sârguincios şi îndemânatic. - Ed 220 (1903)

41:37 Educaţia continuă de-a lungul vieţii. - În şcoala lui Hristos, elevii nu ajung niciodată la absolvire. Printre elevii ei, se află atât tineri, cât şi bătrâni. Aceia care iau aminte la învăţăturile Maestrului divin progresează fără încetare în înţelepciunea, rafinamentul şi nobleţea sufletului şi sunt pregătiţi astfel pentru a fi primiţi în acea şcoală superioară care va continua de-a lungul veşniciei. - CT 51 (1913).

41:38 Adevărata ambiţie. - Dragi tineri, care este scopul şi ţinta vieţii voastre? Aveţi voi ambiţia de a obţine o educaţie care să vă confere un nume şi o poziţie în lume? Nutriţi voi gânduri pe care nu îndrăzniţi să le exprimaţi în cuvinte, dorind să fiţi într-o zi printre cei care participă la întrunirile celor mai mari somităţi intelectuale, să ocupaţi un loc în consiliile executive şi legislative şi să contribuiţi la instituirea legilor naţiunii? Nu există nimic greşit în asemenea aspiraţii. Fiecare dintre voi ar trebui să-şi pună o ţintă. Nimeni nu are voie să se mulţumească doar cu realizări mediocre. Ţintiţi sus şi nu precupeţiţi nici un efort pentru a ajunge la ţinta propusă. - RH, 19 august 1884 (FE 82)

41:39 Cea mai importantă cunoaştere. - Tinerii trebuie să înainteze cât mai repede şi cât mai mult cu putinţă în acumularea cunoştinţelor... Iar pe măsură ce învaţă, oferiţi-le posibilitatea să împărtăşească ceea ce ştiu. În felul acesta, mintea lor va deveni disciplinată şi puternică. Numai folosirea cunoştinţelor dobândite îi va ajuta să înţeleagă valoarea educaţiei. Investirea unui timp îndelungat, în exclusivitate în scopul studiului, fără ca informaţiile asimilate să fie împărtăşite şi altora, adesea se dovedeşte a fi mai degrabă o piedică decât un sprijin în vederea unui progres veritabil. Atât acasă, cât şi în şcoală, efortul elevilor trebuie să se orienteze asupra înţelegerii modului în care să studieze şi să transmită altora cunoştinţele dobândite. Indiferent care îi va fi ocupaţia, el va rămâne în acelaşi timp elev şi profesor, până la încheierea vieţii. - MH 402 (1905)

41:40 Cea mai importantă educaţie, care poate fi oferită tinerilor de azi şi care îi va pregăti pentru cele mai înalte niveluri de învăţământ din şcoala cerească, este educaţia care îi învaţă cum să descopere voia lui Dumnezeu înaintea lumii. - RH, 24 octombrie 1907 (FE 512)

41:41 Cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Aceluia pe care L-a trimis El reprezintă esenţa cunoaşterii.

41:42 Fiecare copil şi fiecare tânăr trebuie să se cunoască pe sine însuşi. El trebuie să înţeleagă condiţiile mediului înconjurător pe care i l-a dăruit Dumnezeu şi legile care îi asigură sănătatea. Toţi oamenii au nevoie de o cunoaştere temeinică a acelor lucruri care fac parte din educaţia elementară. De asemenea, au nevoie să cunoască o meserie, care să facă din ei oameni capabili de a răspunde solicitărilor vieţii de zi cu zi. Pe lângă acestea, trebuie adăugată pregătirea în diferitele domenii ale lucrării misionare şi însuşirea experienţei necesare. - MH 402 (1905)

41:43 "Care dintre cursurile universitare ar putea egala o asemenea educaţie?" - "Marea zi a Domnului este aproape...", iar înaintea noastră se află o lume ce trebuie să fie avertizată... Mii de tineri... ar trebui să se consacre acestei lucrări... Este necesar ca fiecare educator creştin... să încurajeze şi să-i ajute pe tinerii aflaţi în grija lui să se pregătească pentru a intra în rândurile lucrătorilor lui Hristos.

41:44 Nu există nici un alt domeniu de activitate care să le ofere tinerilor posibilitatea de a câştiga un beneficiu mai mare... Ei sunt conlucrători cu îngerii; chiar mai mult, ei sunt instrumentele omeneşti prin care îngerii îşi îndeplinesc propria lor misiune. Îngerii vorbesc prin gurile lor şi lucrează cu mâinile lor. Iar în această colaborare, oamenii sunt cei care beneficiază de experienţa şi cunoştinţele îngerilor. Care dintre cursurile universitare ar putea egala o asemenea educaţie? - Ed 270, 271 (1903)

41:45 Împărtăşirea cunoştinţelor este un element esenţial. - Pentru desăvârşirea educaţiei, trebuie să li se ofere elevilor timp pentru lucrare misionară - timp pentru a se familiariza cu nevoile spirituale ale familiilor din societatea care-i înconjoară. Ei nu trebuie să fie atât de împovăraţi de studiu, încât să nu le mai rămână timp pentru a-şi folosi cunoştinţele dobândite. Este necesar ca elevii să fie încurajaţi să depună cel mai stăruitor efort misionar posibil pentru salvarea celor greşiţi, împrietenindu-se cu aceştia şi călăuzindu-i la adevăr. Lucrând în umilinţă, căutând înţelepciunea lui Dumnezeu, rugându-se şi veghind, ei pot să le împărtăşească şi altora cunoştinţele care au îmbogăţit vieţile lor. - CT 545, 546 (1913)

Printable Mode

Seek to any passage:


Book:
Chapter:
Paragraph:

Search the text:


Search in:
Terms:
Case insensitive:


Special note for ANDROID SmartPhones
I recommend to download PhoneMe emulator for Android from here. Especially I recommend phoneME Advanced - Foundation Profile + MIDP High Resolution b168 rev20547 from here, or from here.

Then you have to build your application, to transfer the .jar and .jad files on your mobile phone and run using this nice emulator.

1. Install a Zip Utility from Android Market.

2. Install a File Manager from Android Market.

3. Download and install PhoneMe, as mentioned above.

4. Build your application by using Download Multilingual Service or Dynamic Download (zip).

5. Copy the zip file into your Android Phone and unzip the content in a folder, and then write down the path to the unzipped files and the name of the .jad file.

6. Launch PhoneMe from your smartphone.

7. Inside PhoneMe, write to the main window the path and the name to the .jad file, above mentioned. Will look something like: file:///mnt/sd/download/BiblePhone.jad and then press enter.

8. The application will be installed, and next a hyperlink will be available below the above mentioned textbox. On this way you can install as many of MIDP application you like on your Android Phone.


How to install the application in Java Mobile enabled phones

It is possible now to have the Holy Scriptures on your mobile phone and to read it wherever you are due to the Mobile Information Device Profile (MIDP) technology in 1.0 and 2.0 versions, developed for Java applications.

A good advice is to try in the beginning the MIDP 1.0 / 128 Kbytes version, and progressively to advance to MIDP 2.0 and larger volumes (512 Kbytes or more).

The application is available for MIDP 2.0, MIDP 1.0. You have only to select one table on the field MIDP2.0 or MIDP1.0, according to the desired Bible version. Then, you shall make a click on the JAR (Java Archive) file in order to obtain the software to be installed on your mobile phone.

I recommend you to start with STARTER(MIDP1.0old) edition, then to continue with INTERMEDIATE(MIDP1.0), and in the end, if the mobile phone supports this thing, to try to install the ADVANCED (MIDP2.0) edition. Also, start with 128 kbytes volumes, continue with 512 kbytes, and at the end try the version in one file.

There are cases where the mobile phone requires so called JAD (Java Descriptor) files. These JAD files has to be uploaded, on this case, together with the desired JAR files(s).

There are different methods to download the applications in your mobile phone as follows:
1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
2. By using the infrared port of the mobile phone
3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone
4. By cable link between PC ad mobile phone
5. If none from the above cases are valid

Next, we shall examine each case in order to have a successfully installation of the software.


1. Directly from Internet by using a WAP or GPRS connection
 

If your have Internet access on your mobile phone (e.g. WAP or GPRS), it is enough to access https://biblephone.intercer.net/wap/  from the browser of the mobile phone, and to access the desired Bible version, and then to make an option about MIDP1.0 or MIDP2.0, and finally to select the desired module (e.g. one or more). After the last selection, the desired version will be downloaded on your mobile phone.

Many phones have only this option for installing JAVA appplications.

2. By using the infrared port of the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.

If you don't have access to Internet directly from your mobile phone, then you shall have to pass to this step requiring to have infrared ports on your mobile phone and on the computer.
a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to activate the infrared port on the mobile phone and align it with the infrared port of the computer (preferable laptop).

c. Then a window will appear asking what file you want to send to the mobile phone. Next, you will select the downloaded JAR file, and after OK, the mobile phone will ask you if you want to load that file. You say YES and the application will be downloaded on your mobile phone.
d. Probably, you will be asked by the mobile phone where you want to save it (e.g. on the games or applications directories). After you made this selection, the file will be ready to be loaded for run.
The displaying preference can be set inside the application in order to have larger fonts, full screen display etc.

3. By wireless Bluetooth access to the mobile phone

Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
This situation is similar with the infrared case. You have only to activate Bluetooth access on your mobile phone (check if exists) and on the computer (check if exists).

4. By cable link between PC ad mobile phone
Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones.
On this case the steps are as follows:

a. On this case, you will download the application by using the computer from the Internet (i.e. JAR files).
b. Once the application is downloaded (preferable on the desktop) you will have to set up the wired connection between the mobile phone and the computer. Next, you will start the synchronization / data transfer application and download the JAR file in your mobile phone. Surely, you will have to consult the CD of your mobile phone.
c. By this application you shall transfer into your mobile phone the JAR file in the games or applications directories. Next, you will have to select for run the JAR desired file.

5. If none from the above cases are valid
On this unhappy case, I recommend you to find a friend with a laptop having infrared / Bluetooth capabilities, or to buy a data link cable, or to change your current model of mobile phone.
Unfortunately, some models of mobile phones require only WAP/GPRS in order to download and run Java applications.


Sometimes there is a need for a special uploader software for specific mobile phones. Therefore check the documentation of them and also the page for specific models.

Why so many versions? Simple, because not all the mobile phones support the Bible in one file with MIDP 2.0 (the most advanced for the time being).

Multilingual Online Ebooks

It is possible now to have the inspirational ebooks on your browser and to read it allowing you to make comparisons between different translations or versions for a specific language. This occasion is unique, and you have only to browse to the desired author and book.


Select another version:



Source: Text from read this link, compiled by biblephone2008@gmail.com





free counters

Locations of visitors to this page






If you have any questions, remarks, suggestions, please contact me here. May God bless you in studying the Holy Scriptures.



Sitemap: Please select the BiblePhone modules in your language: